Brownie1992
Moderator
Pytam bo tez mam wysoka prolaktyne a nie mam torbieli.od neurologa i endokrynologa po wykryciu torbieli i zobaczeniu wy...eee...fruniętej w kosmos prolaktyny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pytam bo tez mam wysoka prolaktyne a nie mam torbieli.od neurologa i endokrynologa po wykryciu torbieli i zobaczeniu wy...eee...fruniętej w kosmos prolaktyny
Skierowanie na betę i na podstawowe badania.Może chociaż da skierowanie na betę ?
Też to oglądałam przed chwilą...Władnie słucham w tv o typiarze która w zaawansowanej ciąży pijana spowodowała wypadek. Ona 1 promil płód 3. Poród cc i z tego co zrozumiałam operacja na cito (ale tu już rzucałam kurvvami więc mogłam źle usłyszeć). Nie pytajcie co bym suce zrobiła
prolaktyna z tego co wiem może być podwyższona z wielu powodów. Kiedyś mojej odwaliło po lekach psychiatrycznych albo padaczkowych, dostałam szalonego mlekotoku. A torbiel mi wykryto akurat przypadkiem na najgorszych wakacjach życia na neurologii fundowanych przez NFZPytam bo tez mam wysoka prolaktyne a nie mam torbieli.
@LadyCaro jest specjalistka w tym temacieCześć
Dawno mnie tu nie było (od lutego).
Za pierwszym razem pojawilam sie na forum z kilkumiesiecznym staraniem.
Zalamalam sie po biochemie (potwierdzonym tylko pozytywnymi testami) i na kilka cykli zaprzestaliśmy starań. Zmienilam lekarza. Ja co tam sie dalo z badan to zrobilam. Nic drastycznego nie wyszło. U mnie jedyne do czego mozna sie przyczepic to krotkie cykle (prolaktyna w normie). Mąż zrobił badanie nasienia i tam wyszło nie bardzo.
Bierze suple. Probujemy ponownie od 3 cykli.
Liczba plemnikow i ruchliwosc jest troche ponizej normy.
To co bardziej martwi to słaba morfologia. I teraz moje pytanie/watpliowsc brzmi: czy styl zycia (suplem,dieta) maja istotny wplyw na ten parametr czy nie bardzo???
Lekarz oczywiscie twierdzi ze po odpowiedniej suplementacji i cierpliwosci wyniki na pewno beda lepsze.
Ja spotkalam sie z opiniami ze niestety sa parametry nasienia na ktore styl zycia ma niewielki wplyw (a glownie genetyka).
Jestem bardzo ciekawa waszych opinii.
Ps. Jeśli moge tez od razu poprosic o wpisanie na testowanie na 17 listopada.
Chyba, że trzeba czekac na kolejny, grudniowy watek to nic nie szkodzi
Dlaczego takie emotki? Jak Cię lekarz chce położyć do szpitala na taką diagnostykę to znaczy, ze to super lekarz, położą Cię i zbadają wszystko za darmo. Ja na rezonans przysadki czekam trzeci rok i nie mogę się doczekać ani doprosić a prywatnie to setki złotych. Jak położyłam się w matce polce na hsg to przy okazji zrobili mi tyle badań na NFZ ze normalnie by mnie to wyniosło pewnie lekką ręką 1500zl. Ja bym brala skierowanie do szpitala z pocałowaniem ręki.mówi, że jeśli brak owulacji to on dobre diagnostyke by zrobił z endokrynologiem, sprawdził przysadke, choćbym miała się położyć na chwilę do szpitala w Ligocie
Gratuluję. Ale tak zasadniczo to czemu nie wierzysz? wszystko potoczyło się u Ciebie normalnym trybemNie wierzę...
Stary mi to wysłał bo w robocie siedzę. Qrwisko, życzę jej wszystkiego najgorszegoWładnie słucham w tv o typiarze która w zaawansowanej ciąży pijana spowodowała wypadek. Ona 1 promil płód 3. Poród cc i z tego co zrozumiałam operacja na cito (ale tu już rzucałam kurvvami więc mogłam źle usłyszeć). Nie pytajcie co bym suce zrobiła