reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
jak dla mnie możesz sikać i w 1dpo, nie oceniam 😁 mam tylko nadzieję, że się nie przejmujesz ta bielą na za szybko robionych testach ;)
testem się nie przejmuje… bardziej mam w głowie słowa ginekolog, że „endometrium” nie jest ciążowe 😂🙈
Strasznie bolą mnie piersi. Naprawdę. Nie uważam, że to objaw ciążowy, ale zastanawiam się dlaczego tak jest.

myślę, że nie ma sensu schizowac przed testowaniem z powodu objawów, które zaczęły się w 5dc ;) wtedy organizm sam jeszcze nie wie, czy będzie ten cionsz czy nie, więc nie ma jak wysyłać sygnałów. To, co odczuwasz raczej nie ma związku z możliwością zajścia w ciążę, a do tego schizowanie się nigdy nie jest potrzebne i dobre ;)
wiem wiem ale czasami to jest silniejsze ode mnie🥺 chociaż w poprzednim cyklu tez już się prawie nabrałam🤷‍♀️ wiec masz racje:)

testem się nie przejmuje… bardziej mam w głowie słowa ginekolog, że „endometrium” nie jest ciążowe 😂🙈
Strasznie bolą mnie piersi. Naprawdę. Nie uważam, że to objaw ciążowy, ale zastanawiam się dlaczego tak jest.
ale z tego co pamiętam mówiła, że mimo to nie przekreśla cyklu?

A mówiła czy Ty masz coś dalej robić z tym endometrium? Skontrolować czy coś?

Słuchajcie mąż pojechał do apteki po odbiór Fertilmana, ja se siknęłam wtedy. Biel to schowŁam do kieszeni szlafroka. Mąż wrócił, zaczęłam z nim rozmawiać o diecie, że nie może jeść majonezu słoikami itd. Postanowiłam ten test wywalić mówiąc mu, że zrobiłam i nic z tego. Spojrzałam jeszcze raz i dostrzegłam krechy. Mąż po pierwszym szoku i radości stwierdził: ufff, będę mógł jeść majonez 😁😉🙃
Mój też bez majonezu nie da rady żyć :))) gratulacje i trzymam kciuki!
Zaczynam już schizować przed tym testowaniem😱 jest mi cholernie zimno od wczoraj a dziś to chyba zamarznę, siedzę w bluzie i szlafroku + ciepłe skarpety, jajniki dziś napierdzielały🤷‍♀️
Mi też wczoraj tak zimno było, ja zawsze mam tak, że po seksie mi cieplej na jakieś 2-3 dni, więc jak mi się robi zimno i musze zakładać skarpetki to mówię do mojego, byś zadbał o żonę zanim cię zastąpi termoforem ;)
Czuję permanentnie od 4 lat że jestem w ciąży 😂
Chyba jak każda, która czekana kreski ;) to progesteron odpowiada za te nasze "objawy"?

A u mnie dziś 7 dpo i temperatura w dół na 36,9. I już wiem, ze dupa z tego będzie a nie cionsz. Mnie to nie smuci, mnie to irytuje. Ehh Ale i tak idę zrobić progesteron żeby zobaczyć czy w ogóle owu była bo ta temperatura taka bez szału...

Mi też wczoraj tak zimno było, ja zawsze mam tak, że po seksie mi cieplej na jakieś 2-3 dni, więc jak mi się robi zimno i musze zakładać skarpetki to mówię do mojego, byś zadbał o żonę zanim cię zastąpi termoforem ;)

Chyba jak każda, która czekana kreski ;) to progesteron odpowiada za te nasze "objawy"?

A u mnie dziś 7 dpo i temperatura w dół na 36,9. I już wiem, ze dupa z tego będzie a nie cionsz. Mnie to nie smuci, mnie to irytuje. Ehh Ale i tak idę zrobić progesteron żeby zobaczyć czy w ogóle owu była bo ta temperatura taka bez szału...

Zupełności nie rozumiem czemu spadek temperatury 7 dpo wiążesz z brakiem ciąży 😅
A co do objawów to coraz bardziej skłaniam się tu ku wersji, że to nie progesteron, nie hormony tylko nasza głowa odpowiada za 99% naszych objawów. Ja jak mi temperatura skoczyła na chwilę to czułam wszystkie objawy przebytej owu😂

dlaczego 36,9 zwiastuje u Ciebie dupe, a nie cionsza?

Zupełności nie rozumiem czemu spadek temperatury 7 dpo wiążesz z brakiem ciąży 😅
A co do objawów to coraz bardziej skłaniam się tu ku wersji, że to nie progesteron, nie hormony tylko nasza głowa odpowiada za 99% naszych objawów. Ja jak mi temperatura skoczyła na chwilę to czułam wszystkie objawy przebytej owu😂
Chcesz powiedzieć, że wszystkie tu jesteśmy ostro szurnięte ? :yes:😂😇
dlaczego 36,9 zwiastuje u Ciebie dupe, a nie cionsza?
Bo wiem jak wygląda u mnie wykres ciążowy ;( to nie jest pierwszy cykl, w którym badam temperatury. Przy ciąży, którą poroniłam miałam wszystkie temperatury powyżej 37 i to sporo, a teraz kuleje ta temperatura...ledwo się dokulała do 37 i już w dół, objawów żadnych, nawet kurde cycek nie boli jeden, nie mówiąc o dwóch, więc pewnie i progesteron dupa ;) wy tu macie pełne objawy, a ja żadnych, tylko sobie na ten wykres patrzę codziennie i patrzę i gdybam tak, w którym kierunku idzie ;)

edit. czy na progesteron musze być na czczo czy mogę po jedzeniu?

reklama

Ja tez wlanie dlatego idę zrobić tego proga w sumie nigdy nie robiłam zeby sprawdzić cokolwiek bo nigdy nie umiałam trafić

Do góry