reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
jak dla mnie możesz sikać i w 1dpo, nie oceniam 😁 mam tylko nadzieję, że się nie przejmujesz ta bielą na za szybko robionych testach ;)
testem się nie przejmuje… bardziej mam w głowie słowa ginekolog, że „endometrium” nie jest ciążowe 😂🙈
Strasznie bolą mnie piersi. Naprawdę. Nie uważam, że to objaw ciążowy, ale zastanawiam się dlaczego tak jest.

myślę, że nie ma sensu schizowac przed testowaniem z powodu objawów, które zaczęły się w 5dc ;) wtedy organizm sam jeszcze nie wie, czy będzie ten cionsz czy nie, więc nie ma jak wysyłać sygnałów. To, co odczuwasz raczej nie ma związku z możliwością zajścia w ciążę, a do tego schizowanie się nigdy nie jest potrzebne i dobre ;)
wiem wiem ale czasami to jest silniejsze ode mnie🥺 chociaż w poprzednim cyklu tez już się prawie nabrałam🤷‍♀️ wiec masz racje:)

testem się nie przejmuje… bardziej mam w głowie słowa ginekolog, że „endometrium” nie jest ciążowe 😂🙈
Strasznie bolą mnie piersi. Naprawdę. Nie uważam, że to objaw ciążowy, ale zastanawiam się dlaczego tak jest.
ale z tego co pamiętam mówiła, że mimo to nie przekreśla cyklu?

A mówiła czy Ty masz coś dalej robić z tym endometrium? Skontrolować czy coś?

Słuchajcie mąż pojechał do apteki po odbiór Fertilmana, ja se siknęłam wtedy. Biel to schowŁam do kieszeni szlafroka. Mąż wrócił, zaczęłam z nim rozmawiać o diecie, że nie może jeść majonezu słoikami itd. Postanowiłam ten test wywalić mówiąc mu, że zrobiłam i nic z tego. Spojrzałam jeszcze raz i dostrzegłam krechy. Mąż po pierwszym szoku i radości stwierdził: ufff, będę mógł jeść majonez 😁😉🙃
Mój też bez majonezu nie da rady żyć :))) gratulacje i trzymam kciuki!
Zaczynam już schizować przed tym testowaniem😱 jest mi cholernie zimno od wczoraj a dziś to chyba zamarznę, siedzę w bluzie i szlafroku + ciepłe skarpety, jajniki dziś napierdzielały🤷‍♀️
Mi też wczoraj tak zimno było, ja zawsze mam tak, że po seksie mi cieplej na jakieś 2-3 dni, więc jak mi się robi zimno i musze zakładać skarpetki to mówię do mojego, byś zadbał o żonę zanim cię zastąpi termoforem ;)
Czuję permanentnie od 4 lat że jestem w ciąży 😂
Chyba jak każda, która czekana kreski ;) to progesteron odpowiada za te nasze "objawy"?

A u mnie dziś 7 dpo i temperatura w dół na 36,9. I już wiem, ze dupa z tego będzie a nie cionsz. Mnie to nie smuci, mnie to irytuje. Ehh Ale i tak idę zrobić progesteron żeby zobaczyć czy w ogóle owu była bo ta temperatura taka bez szału...

Mi też wczoraj tak zimno było, ja zawsze mam tak, że po seksie mi cieplej na jakieś 2-3 dni, więc jak mi się robi zimno i musze zakładać skarpetki to mówię do mojego, byś zadbał o żonę zanim cię zastąpi termoforem ;)

Chyba jak każda, która czekana kreski ;) to progesteron odpowiada za te nasze "objawy"?

A u mnie dziś 7 dpo i temperatura w dół na 36,9. I już wiem, ze dupa z tego będzie a nie cionsz. Mnie to nie smuci, mnie to irytuje. Ehh Ale i tak idę zrobić progesteron żeby zobaczyć czy w ogóle owu była bo ta temperatura taka bez szału...

Zupełności nie rozumiem czemu spadek temperatury 7 dpo wiążesz z brakiem ciąży 😅
A co do objawów to coraz bardziej skłaniam się tu ku wersji, że to nie progesteron, nie hormony tylko nasza głowa odpowiada za 99% naszych objawów. Ja jak mi temperatura skoczyła na chwilę to czułam wszystkie objawy przebytej owu😂

dlaczego 36,9 zwiastuje u Ciebie dupe, a nie cionsza?

Zupełności nie rozumiem czemu spadek temperatury 7 dpo wiążesz z brakiem ciąży 😅
A co do objawów to coraz bardziej skłaniam się tu ku wersji, że to nie progesteron, nie hormony tylko nasza głowa odpowiada za 99% naszych objawów. Ja jak mi temperatura skoczyła na chwilę to czułam wszystkie objawy przebytej owu😂
Chcesz powiedzieć, że wszystkie tu jesteśmy ostro szurnięte ? :yes:😂😇
dlaczego 36,9 zwiastuje u Ciebie dupe, a nie cionsza?
Bo wiem jak wygląda u mnie wykres ciążowy ;( to nie jest pierwszy cykl, w którym badam temperatury. Przy ciąży, którą poroniłam miałam wszystkie temperatury powyżej 37 i to sporo, a teraz kuleje ta temperatura...ledwo się dokulała do 37 i już w dół, objawów żadnych, nawet kurde cycek nie boli jeden, nie mówiąc o dwóch, więc pewnie i progesteron dupa ;) wy tu macie pełne objawy, a ja żadnych, tylko sobie na ten wykres patrzę codziennie i patrzę i gdybam tak, w którym kierunku idzie ;)

edit. czy na progesteron musze być na czczo czy mogę po jedzeniu?

reklama

Ja tez wlanie dlatego idę zrobić tego proga w sumie nigdy nie robiłam zeby sprawdzić cokolwiek bo nigdy nie umiałam trafić

Do góry