reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Mężu fertilman
mój mąż też kończy fertilman plus i muszę się rozejrzeć za czymś przystępniejszym do spożycia bo te 4 wielkie tablety to hardcore do łykania 😬 sama obecnie jestem na pueri uno oraz kupiłam olej z wiesiołka i castangus. To już się podepnę do pytania - czy to nie za dużo szczęścia oraz czy któraś zapodaje podobny zestaw?😉

mój mąż też kończy fertilman plus i muszę się rozejrzeć za czymś przystępniejszym do spożycia bo te 4 wielkie tablety to hardcore do łykania 😬 sama obecnie jestem na pueri uno oraz kupiłam olej z wiesiołka i castangus. To już się podepnę do pytania - czy to nie za dużo szczęścia oraz czy któraś zapodaje podobny zestaw?😉
Hej :)
Właśnie miałam pytać czy macie jakieś sposoby na poprawienie jakości komórek?
Aktualnie po dwóch nieudanych IUI staram się popracować właśnie nad jakością komórek.. biore Fertistim, olej z wiesiołka, magnez, ashwagande, codziennie zielony koktajl z awokado lub orzechami, do tego wykluczyłam gluten i ograniczam cukier, ćwiczę 3x w tygodniu i relaksuje się na macie do akupresury.
Próbuje już na każdy możliwy sposób, może w końcu przyniesie to efekt.
Macie jeszcze jakieś sposoby? :)

@Madame JS @lady_in_blue Moja Drogie, czy brałyście/bierzecie jakieś suple na polepszenie komórek? Biorę tylko kwas foliowy swansson, wit. D 4000 j., aspargin
Niby tak. Przede wszystkim Pueria Uno lub Pregna Start, lub taki tutejszy specyfik również, o wiele bardziej witaminowy, ale wszystko z metylowanym kwasem foliowym.
Do tego koenzym Q10, mleczko pszczele, melatonina.
Zdarzał mi się Inofolic Combi (więc inozytol), ale wcześniej niż 3 miesiące przed punkcją.
Więc coś tam nadającego się (wstępnie) wyhodowałam :-)

reklama
@Madame JS @lady_in_blue Moja Drogie, czy brałyście/bierzecie jakieś suple na polepszenie komórek? Biorę tylko kwas foliowy swansson, wit. D 4000 j., aspargin
Pueria Uno, witamina D dodatkowo jeszcze 2000 jednostek, inozytol z Aliness + metforminę od diabetologa, witaminę A+E od @Zazuu (;D), Magne B6.

Nie brałam koenzymu Q10 nigdy.

No i przed transferem lekarz kazał odstawić wszystko i zostać przy Pueria Uno i metforminie.

Koenzym Q10 powoduje wzrost aktywności komórek NK więc jak chcecie robić jakieś badania immuno albo planujecie transfer to proszę go nie jeść :p. Przed punkcją można.

Do góry