reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Mężu fertilman
mój mąż też kończy fertilman plus i muszę się rozejrzeć za czymś przystępniejszym do spożycia bo te 4 wielkie tablety to hardcore do łykania 😬 sama obecnie jestem na pueri uno oraz kupiłam olej z wiesiołka i castangus. To już się podepnę do pytania - czy to nie za dużo szczęścia oraz czy któraś zapodaje podobny zestaw?😉

mój mąż też kończy fertilman plus i muszę się rozejrzeć za czymś przystępniejszym do spożycia bo te 4 wielkie tablety to hardcore do łykania 😬 sama obecnie jestem na pueri uno oraz kupiłam olej z wiesiołka i castangus. To już się podepnę do pytania - czy to nie za dużo szczęścia oraz czy któraś zapodaje podobny zestaw?😉
Hej :)
Właśnie miałam pytać czy macie jakieś sposoby na poprawienie jakości komórek?
Aktualnie po dwóch nieudanych IUI staram się popracować właśnie nad jakością komórek.. biore Fertistim, olej z wiesiołka, magnez, ashwagande, codziennie zielony koktajl z awokado lub orzechami, do tego wykluczyłam gluten i ograniczam cukier, ćwiczę 3x w tygodniu i relaksuje się na macie do akupresury.
Próbuje już na każdy możliwy sposób, może w końcu przyniesie to efekt.
Macie jeszcze jakieś sposoby? :)

@Madame JS @lady_in_blue Moja Drogie, czy brałyście/bierzecie jakieś suple na polepszenie komórek? Biorę tylko kwas foliowy swansson, wit. D 4000 j., aspargin
Niby tak. Przede wszystkim Pueria Uno lub Pregna Start, lub taki tutejszy specyfik również, o wiele bardziej witaminowy, ale wszystko z metylowanym kwasem foliowym.
Do tego koenzym Q10, mleczko pszczele, melatonina.
Zdarzał mi się Inofolic Combi (więc inozytol), ale wcześniej niż 3 miesiące przed punkcją.
Więc coś tam nadającego się (wstępnie) wyhodowałam :-)

reklama
@Madame JS @lady_in_blue Moja Drogie, czy brałyście/bierzecie jakieś suple na polepszenie komórek? Biorę tylko kwas foliowy swansson, wit. D 4000 j., aspargin
Pueria Uno, witamina D dodatkowo jeszcze 2000 jednostek, inozytol z Aliness + metforminę od diabetologa, witaminę A+E od @Zazuu (;D), Magne B6.

Nie brałam koenzymu Q10 nigdy.

No i przed transferem lekarz kazał odstawić wszystko i zostać przy Pueria Uno i metforminie.

Koenzym Q10 powoduje wzrost aktywności komórek NK więc jak chcecie robić jakieś badania immuno albo planujecie transfer to proszę go nie jeść :p. Przed punkcją można.

Do góry