reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ja tylko chciałam napisać, ze bardzo wam wszystkim dziękuje. To forum pomogło mi jak nikt inny. Miałam ogromne szczescie, ze trafiłam na taka społeczność i w życiu nie sądziłam, ze tak bardzo można się z kimś utożsamiać. @Lady With Cats jeszcze raz dziękuje za rady w sierpniu 🥺❤️. Jesteście wszystkie niesamowite, jeszcze raz dziękuje.
Nudnej ciąży kochana!

reklama
Szczerze powiem, że bardzo się cieszę, że jestem na tym forum.
Po prostu czuję się taka sama z tym wszystkim. Nie chce mi się już z nikim gadać, bo żadna ze znanych mi dziewczyn aż takich problemów nie miała. I jak kolejny raz słyszę "No wiesz, myślę że to już jest trochę desperackie. Skoro tracisz, to po co kolejny raz się męczyć. Może nie możesz". To jest tak przykre.
A tu wiem, że mam wsparcie. Czy mi się uda, czy się nie uda. Doskonale wiecie jak to jest, każda z Was ma swoją historię, jednak rozumie inną. To mi daje na prawdę dużo pozytywów🥺.
Głupoty pierdolą te co tak do Ciebie gadają - właśnie możesz! Tylko trzeba znaleźć przyczynę, dlaczego ciężko utrzymać.

Głupoty pierdolą te co tak do Ciebie gadają - właśnie możesz! Tylko trzeba znaleźć przyczynę, dlaczego ciężko utrzymać.
właśnie, to idąc tym tropem to zadna z nas nie powinna mieć dzieci skoro nie może.
Widziała też pod artykułem o in vitro komentarz baby "skoro nie mogą mieć to widocznie Bóg tak chce i trzeba się z tym pogodzić" czy coś takiego. I kto pisał taki komentarz? Kobieta, który ma na profilowym zdjęcie z gromadką dzieci. Empatia, taka zupa z Azji..

właśnie, to idąc tym tropem to zadna z nas nie powinna mieć dzieci skoro nie może.
Widziała też pod artykułem o in vitro komentarz baby "skoro nie mogą mieć to widocznie Bóg tak chce i trzeba się z tym pogodzić" czy coś takiego. I kto pisał taki komentarz? Kobieta, który ma na profilowym zdjęcie z gromadką dzieci. Empatia, taka zupa z Azji..
Skoro ona ma dwie szare komórki to widocznie bóg tak chciał 🤷🏻‍♀️🙄

Wkurzają mnie takie głupio - mądre filozofki

Ja od tygodnia się trochę martwię.

Boli mnie jedna pierś. Nie jak na @ czy ciążę. Boli mnie od pachy do sutka. I wiem, że takie objawy to nie muszą oznaczać najgorszego- może to wynikać z fazy cyklu.

Jestem na szczęście umówiona na USG piersi.

Wczoraj nawet mama mi piersi badała, stwierdziła, że tak jakbym miała powiększone przewody mlekowe w tej jednej piersi.
Generalnie zdarzało mi się przed @ mieć powiększone węzły chłonne w pachwinie. Mam tak od młodości, moja mama też tak miała.

Ostatnimi czasy w moim otoczeniu były dwa przypadki dziewczyn po 30-tce, które mają raka piersi.
Bardzo dobrze, ze idziesz na usg, ja w tym roku robiłam i usg i mammografie. Jestem już po usunięciu jednej zmiany biopsja mammotomiczna, wiec jestem przewrażliwiona i robię zawsze co rok.
Oczywiście patrzyli na mnie jak na szurnieta na tej mammografii jak usłyszeli, ze badanie profilaktyczne.

reklama
Może to wysoka PRL? Kiedy masz usg piersi? Mnie boli od dwóch dni pacha, na szczęście węzły chłonne niepowiekszone, ale jakieś dwa-trzy tygodnie temu takiemu bólowi towarzyszył spory obrzęk. Tez się martwię i muszę się umówić na usg. Moje wiadro nieszczęśćniestety nie ma dna 😔 i niestety tez znam dziewczyny którym w taki sposób objawił się nowotwór piersi, ból między piersią a pachą, później promieniujący na całą rękę. Nie wolno tego lekceważyć.
Za półtorej tygodnia.
Na szczęście wychodzi to w I fazie cyklu, czyli tak, jak powinno się badać piersi.

No może to być wysoka PRL, mogą to być nerwobóle (miewam takie), może to być lekki stan zapalny. Wiele schorzeń daje takie objawy.

Mnie powiększone węzły chłonne nie martwią, bo to u mnie częsty objaw w drugiej fazie cyklu.
Natomiast wiem, że większość dziewczyn i kobiet nie miało ich nigdy powiększonych i może je taki objaw niepokoić.
Dlatego umów się na USG czym prędzej.
Po 30-tym roku życia powinno się co roku kontrolować piersi.

Ja za chwilę wejdę w wiek Chrystusowy i pierwszy raz będę mieć takie USG.
Czas najwyższy wiedzieć, co w trawie piszczy. Tym bardziej, że siostra ojca miała usuwaną pierś.

Do góry