reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ja to chyba nigdy nie dotrzymam ciąży...
4 raz i scenariusz powtarzamy. Zawsze to samo.
Cieszyłam się, że do tej pory żadnych plamień w tych początkach. I dzisiaj bach, są plamienia.
No już nie dam rady kolejnego scenariusza ciągnąć...
Tyle znajomych urodziło zdrowe dzieci. Przetrwały cała ciążę.
Jakie to jest niesprawiedliwe.

Potrzebuje pozytywnych emocji 😞.
bardzo mi przykro.

reklama
Nie do końca rozumiem to, co się u mnie dzieje, więc nie wiem, na ile te moje obserwacje są trafne, na ile przypadkowo zbieżne. Faktem jest, że temperatura rosła mi w drugiej połowie cyklu, ale tak koło 20 dnia, gdzie cykle mam 25-27 (jeden trafił mi się 37 dni).
Ja też mam takie cykle i też trochę nie czaję bazy, bo mi testy owulacyjne wychodzą 17-18 dnia.... fakt, nie mierzyłam temperatury do tej pory. Szczerze powiem, to tylko obserwowałam śluz, do tego testy no i się bzykaliśmy, bez jakiejś spiny prawdę mówiąc. Ale już 8 miesiąc starań i lipa więc chyba czas się wziąć do pracy ;)

Nie, jednak w każdej z poprzednich ciąż scenariusz był ten sam.
Plamienie i później krwotok 🙁
Na prawdę już myślałam, że mnie to nie dotknie. A tu znowu zataczam koło.
Mam dość po prostu, może mi nie jest pisane macierzyństwo.

Doskonale wiem co czujesz i wiem, że nie masz teraz przestrzeni na nadzieję więc my Ci ją potrzymamy🥺🤍
Kontrolowałas bete jeszcze? Bo na usg pewnie za wcześnie

Doskonale wiem co czujesz i wiem, że nie masz teraz przestrzeni na nadzieję więc my Ci ją potrzymamy🥺🤍
Kontrolowałas bete jeszcze? Bo na usg pewnie za wcześnie
dzięki ❤️ Nikomu jeszcze nie powiadzialam, nawet mojemu narzeczonemu. Także przyda mi się💪.

Nie, to byłam tylko raz przyrost.
18.11: 25,25
20,11: 106,13
Także przyrost wydaję się być okej.
Człowiek się łudzi i znów to samo.

dzięki ❤️ Nikomu jeszcze nie powiadzialam, nawet mojemu narzeczonemu. Także przyda mi się💪.

Hej, nos do góry, pierwszy przyrost wygląda super. Sprawdzalas proga? Czasem plamienie się zdarza z różnych przyczyn a ciąża mimo to jest zdrowa. W poprzednich tez miałaś takie ładne przyrosty?

A masz do tego wynik proga? Chociaż jeden?

Ja miałam plamienia dość intensywne w 7-8 tc w drugiej ciąży, z której mam śliczną córcię. Trzymam kciuki!

reklama

Nie martw się na zapas! Są ciąże bez plamień i krwawień, które nie przetrwały, ale są i takie z plamieniami, które dały zdrowe dzieci. Śledząc losy dziewczyn z IVF widzę, że takich sytuacji jest mnóstwo. Trzymam kciuki!

Do góry