reklama
PierwszaFasolka2020
Fanka BB :)
Oki, a może być tak ze naparzam te testy od 9 dnia, faktyczna owulacja ma miejsce np 11 dnia, ale mi wychodzi test ujemny… potem nagle wychodzi mi test owulacyjny pozytywny 17 dnia (gdzie jej nie ma), No i zatem 25 dnia jest miesiączka?Pozytywny test owulacyjny nie znaczy, że do owulacji dojdzie
LadyCaro
tak..Bo są lekarze i lekarze
btw właśnie w tygodniu mam ze Starym zamiar iść do zwykłego rodzinnego lekarza, żeby dał skierowanie do poradni leczenia niepłodności na NFZ UCZKiN. Mam nadzieję, że nie będzie marudził... i da normalnie.
Zazuu
Oki, a może być tak ze naparzam te testy od 9 dnia, faktyczna owulacja ma miejsce np 11 dnia, ale mi wychodzi test ujemny… potem nagle wychodzi mi test owulacyjny pozytywny 17 dnia (gdzie jej nie ma), No i zatem 25 dnia jest miesiączka?
Teoretycznie może
PierwszaFasolka2020
Dziewczyno, mój mozg się teraz gotujeTeoretycznie może
hachette
szkoda, ze weterynarz nie moze bo mam przyjaciolke weta i na pewno by mi chetnie wystawila kiedys proponowala w zartach,ze wystawi mi recepte na ovitrelleKażdy może wystawić Skierowanie. Z tym Skierowaniem idziemy do rejestracji w szpitalu i się rejestrujemy
no, dokładnie tak. Dlatego się dziwie jak lekarza @hachette powiedział, że on w nfz się nie będzie bawił. Co ma piernik do wiatraka
pogadam z nim jeszcze, ogolnie mam z nim troche inna relacje, bo troche przyjmuje mnie "po znajomosci" ( w sensie - mamy wspolnego znajomego) ale nie wiem czy da sie namowic na hsg..Bo są lekarze i lekarze
Aczkolwiek@to_na_pralkę
Żeby to sprawdzic, to codziennie temperatura o tej samej porze rano po minimum 4 godzinach snu, bez wstawania, w jednym z wybranych miejsc: pochwa, odbyt, usta (zawsze w tym samym, jak pod językiem z lewej strony to zawsze tak) termometrem z dwoma miejscami po przecinku i po zakończonej miesiączce pierwszy monitoring po jakichś dwóch dniach od zakończenia miesiaczki, niech lekarz przede wszystkim oceni wielkosc pęcherzyka/pęcherzyków i grubość endometrium, spytaj kiedy może być owu, daj znać na forum, co wyszło i wtedy umawiasz się na kolejny monitoring i trzeci tuż po wyznaczonym terminie owu i powiemy co i jakDziewczyno, mój mozg się teraz gotuje
Owulacja
Ja też mam ginekologa, który niby przyjmuje tylko prywatnie, ale zdarzyły mi się u niego "darmowe" wizyty, które później widziałam w ikp tak więc może tamtemu się nie chce "bawić".kurde, to powiem Ci, że ja poszłam do mojego gina i powiedziałam, Wojtek, daj skierowanie na histero, a on mówi dobra. (on na szczęście nie obraża się jak np przedstawiam mu swoje pomysły co może być nie tak).
On nie ma z NFZ nic wspólnego ale dał mi skierowanie i się umówiłam na NFZ. I tyle, że po prostu nie było go obok i nikt mi wyniku badania nie interpretował, no ale histero zrobione. Więc trochę nie wiem, jak to "on się w nfz nie bawi". Wystarczy skierowanie
reklama
Malwina89
hej jeśli chodzi o skierowania, to wprawdzie wiem, że to zupełnie inne badanie, ale dostałam skierowanie na drożność od lekarza prywatnego, do którego poszłam po długiej przerwie i który mnie nawet za bardzo nie kojarzył, bo wcześniej byłam u niego w innej przychodni, wystarczyło, ze powiedziałam, że staram się rok od poronienia i nadal nie jestem w ciąży. I było to skierowanie do umówienia w szpitalu na NFZ. Może z histero też by się tak udało, nawet u nowego lekarza, zwłaszcza z dłuższą historią leczenia.
Powtórzyłam dziś betę, wygląda okej (w czwartek było 34.8). Robiłam w Synevo i wynik był dziś o 16, nie wiem niestety jak jest z Vitalabo w soboty.
Niezależnie od tego, jak się dalej potoczą sprawy u mnie, chciałam Wam bardzo podziękować, bo mimo, że nie byłam na forum od początku starań, to dostałam od Was mnóstwo wsparcia i merytorycznych odpowiedzi. Mam nadzieję, że wszystkie dziewczyny stąd doczekają się szczęśliwie zakończonej ciąży
Powtórzyłam dziś betę, wygląda okej (w czwartek było 34.8). Robiłam w Synevo i wynik był dziś o 16, nie wiem niestety jak jest z Vitalabo w soboty.
Niezależnie od tego, jak się dalej potoczą sprawy u mnie, chciałam Wam bardzo podziękować, bo mimo, że nie byłam na forum od początku starań, to dostałam od Was mnóstwo wsparcia i merytorycznych odpowiedzi. Mam nadzieję, że wszystkie dziewczyny stąd doczekają się szczęśliwie zakończonej ciąży
Załączniki