reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Niestety ryzyko poronienia 🥺 ale spokojnie ja serio z 18 zeszłam do 2 w 1,5 miesiąca
mam nadzieję że wezmą się tutaj za to, jestem w UK a tu podobno nie zbijają za bardzo dopoki nie przekroczy 10 😐 ale może inaczej gdy ktoś się stara

Wchodzę w fazę owulacyjna ale pewnie lepiej się nie starać? Lekarza mam w dzień potencjalnej owulacji ...

reklama
mam nadzieję że wezmą się tutaj za to, jestem w UK a tu podobno nie zbijają za bardzo dopoki nie przekroczy 10 😐 ale może inaczej gdy ktoś się stara

Wchodzę w fazę owulacyjna ale pewnie lepiej się nie starać? Lekarza mam w dzień potencjalnej owulacji ...
Kochana bardzo bym chciała Ci odpowiedzieć ale nie wiem jak to będzie wyglądało u Ciebie. Nie dasz rady na telewizyte się wczensiej dostać?

Kochana bardzo bym chciała Ci odpowiedzieć ale nie wiem jak to będzie wyglądało u Ciebie. Nie dasz rady na telewizyte się wczensiej dostać?
wizyta już w ten czwartek więc nie tak najgorzej ale podejrzewam że beda chcieli powtórzyć badania skoro te co mialam ostatnio są w Polski więc lepiej iść osobiście

No i zobaczymy, całe szczęście że trafiłam na te forum i zrobiłam badania bo inaczej pewnie bym miała wiele miesięcy negatywnych testów albo poronień 😔

Te TSH też wpływa na szanse zajścia czy tylko utrzymania?

wizyta już w ten czwartek więc nie tak najgorzej ale podejrzewam że beda chcieli powtórzyć badania skoro te co mialam ostatnio są w Polski więc lepiej iść osobiście

No i zobaczymy, całe szczęście że trafiłam na te forum i zrobiłam badania bo inaczej pewnie bym miała wiele miesięcy negatywnych testów albo poronień 😔

Te TSH też wpływa na szanse zajścia czy tylko utrzymania?
Wiesz co, ja pomimo złych wyników zaszłam tylko nie utrzymałam ale wydaje mi się, ze z zachodzenie tez może być problem.

10? Ale mówisz o TSH?
Co kraj to obyczaj, ale myślałam, że to we Francji jest skandalicznie....

U nas wyniku poniżej normy (czyli dotychczas 4,2) nikt nie leczy "z góry". Ja się uparłam, bo długo nie zachodziłam w ciążę i niby miałam jakieś tam objawy..., więc lekarz dał mi leki, na których zeszłam do 1,5-1,8 minimum, i tego już nikt na pewno zbijał nie będzie.
W ciąży poziom wzrósł mi do 2,6 , na wszelki wypadek miałam większą dawkę leku.
Teraz endokrynolog powiedziała, że przygotowując się do ciąży muszę mieć poziom między 0,5 a 2,5.

Ja tylko chciałam napisać, ze bardzo wam wszystkim dziękuje. To forum pomogło mi jak nikt inny. Miałam ogromne szczescie, ze trafiłam na taka społeczność i w życiu nie sądziłam, ze tak bardzo można się z kimś utożsamiać. @Lady With Cats jeszcze raz dziękuje za rady w sierpniu 🥺❤️. Jesteście wszystkie niesamowite, jeszcze raz dziękuje.

10? Ale mówisz o TSH?
Co kraj to obyczaj, ale myślałam, że to we Francji jest skandalicznie....

U nas wyniku poniżej normy (czyli dotychczas 4,2) nikt nie leczy "z góry". Ja się uparłam, bo długo nie zachodziłam w ciążę i niby miałam jakieś tam objawy..., więc lekarz dał mi leki, na których zeszłam do 1,5-1,8 minimum, i tego już nikt na pewno zbijał nie będzie.
W ciąży poziom wzrósł mi do 2,6 , na wszelki wypadek miałam większą dawkę leku.
Teraz endokrynolog powiedziała, że przygotowując się do ciąży muszę mieć poziom między 0,5 a 2,5.
tak, jeśli inne parametry są w normie to TSH między 5 a 10 nie zbijają ale nie wiem jeszcze jak jest gdy ktoś się stara. Zobaczymy w czwartek, mam ogromną nadzieję że coś od razu dostanę ale po cichu też nastawiam się na wojnę i płacz by mi coś dali ☹️

reklama
Do góry