reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Niestety ryzyko poronienia 🥺 ale spokojnie ja serio z 18 zeszłam do 2 w 1,5 miesiąca
mam nadzieję że wezmą się tutaj za to, jestem w UK a tu podobno nie zbijają za bardzo dopoki nie przekroczy 10 😐 ale może inaczej gdy ktoś się stara

Wchodzę w fazę owulacyjna ale pewnie lepiej się nie starać? Lekarza mam w dzień potencjalnej owulacji ...

reklama
mam nadzieję że wezmą się tutaj za to, jestem w UK a tu podobno nie zbijają za bardzo dopoki nie przekroczy 10 😐 ale może inaczej gdy ktoś się stara

Wchodzę w fazę owulacyjna ale pewnie lepiej się nie starać? Lekarza mam w dzień potencjalnej owulacji ...
Kochana bardzo bym chciała Ci odpowiedzieć ale nie wiem jak to będzie wyglądało u Ciebie. Nie dasz rady na telewizyte się wczensiej dostać?

Kochana bardzo bym chciała Ci odpowiedzieć ale nie wiem jak to będzie wyglądało u Ciebie. Nie dasz rady na telewizyte się wczensiej dostać?
wizyta już w ten czwartek więc nie tak najgorzej ale podejrzewam że beda chcieli powtórzyć badania skoro te co mialam ostatnio są w Polski więc lepiej iść osobiście

No i zobaczymy, całe szczęście że trafiłam na te forum i zrobiłam badania bo inaczej pewnie bym miała wiele miesięcy negatywnych testów albo poronień 😔

Te TSH też wpływa na szanse zajścia czy tylko utrzymania?

wizyta już w ten czwartek więc nie tak najgorzej ale podejrzewam że beda chcieli powtórzyć badania skoro te co mialam ostatnio są w Polski więc lepiej iść osobiście

No i zobaczymy, całe szczęście że trafiłam na te forum i zrobiłam badania bo inaczej pewnie bym miała wiele miesięcy negatywnych testów albo poronień 😔

Te TSH też wpływa na szanse zajścia czy tylko utrzymania?
Wiesz co, ja pomimo złych wyników zaszłam tylko nie utrzymałam ale wydaje mi się, ze z zachodzenie tez może być problem.

10? Ale mówisz o TSH?
Co kraj to obyczaj, ale myślałam, że to we Francji jest skandalicznie....

U nas wyniku poniżej normy (czyli dotychczas 4,2) nikt nie leczy "z góry". Ja się uparłam, bo długo nie zachodziłam w ciążę i niby miałam jakieś tam objawy..., więc lekarz dał mi leki, na których zeszłam do 1,5-1,8 minimum, i tego już nikt na pewno zbijał nie będzie.
W ciąży poziom wzrósł mi do 2,6 , na wszelki wypadek miałam większą dawkę leku.
Teraz endokrynolog powiedziała, że przygotowując się do ciąży muszę mieć poziom między 0,5 a 2,5.

Ja tylko chciałam napisać, ze bardzo wam wszystkim dziękuje. To forum pomogło mi jak nikt inny. Miałam ogromne szczescie, ze trafiłam na taka społeczność i w życiu nie sądziłam, ze tak bardzo można się z kimś utożsamiać. @Lady With Cats jeszcze raz dziękuje za rady w sierpniu 🥺❤️. Jesteście wszystkie niesamowite, jeszcze raz dziękuje.

10? Ale mówisz o TSH?
Co kraj to obyczaj, ale myślałam, że to we Francji jest skandalicznie....

U nas wyniku poniżej normy (czyli dotychczas 4,2) nikt nie leczy "z góry". Ja się uparłam, bo długo nie zachodziłam w ciążę i niby miałam jakieś tam objawy..., więc lekarz dał mi leki, na których zeszłam do 1,5-1,8 minimum, i tego już nikt na pewno zbijał nie będzie.
W ciąży poziom wzrósł mi do 2,6 , na wszelki wypadek miałam większą dawkę leku.
Teraz endokrynolog powiedziała, że przygotowując się do ciąży muszę mieć poziom między 0,5 a 2,5.
tak, jeśli inne parametry są w normie to TSH między 5 a 10 nie zbijają ale nie wiem jeszcze jak jest gdy ktoś się stara. Zobaczymy w czwartek, mam ogromną nadzieję że coś od razu dostanę ale po cichu też nastawiam się na wojnę i płacz by mi coś dali ☹️

reklama
Do góry