reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

o z tą środkowa częścią? Tego nie słyszałam

Za to słyszałam że trzeba się upewnić że dojrzałe bo inaczej może mieć odwrotny efekt i skurcze macicy spowodować
W ogóle kiedyś symbol ananasa był symbolem osób starających się o dziecko. Nawet jedna klinika niepłodności rozdawała takie przypinki z ananasem

reklama
A czy to zawsze jest tak ze temperatura jest podniesiona kiedy zaszło się w ciąże ? I jak to jest ? od momentu owulacji aż po sam dzień okresu musi być podwyższona temperatura ? Trochę się zamartwiam bo pomimo ze temp nie mierzyłam to czuje ze nie mam jej podniesionej 🤡 tak jak od dnia przewidywanej owulacji miałam 37 stopni i przez pare następnych dni jeszcze,tak teraz nie czuje żeby była podniesiona..i nawet wiem ze nie ma sensu sprawdzać teraz
No z tego co tam kiedyś czytałam, to powyżej 37 stopni powinna być. Co do czucia nijak to się ma z mierzeniem moim zdaniem. A żeby temp. Łączyć z ciąża to musi być conajmniej 16 pomiarów po owu wyższych z tego co @Zazuu pisała, ale to wtedy to już test dawno powie prawdę.

W ogóle kiedyś symbol ananasa był symbolem osób starających się o dziecko. Nawet jedna klinika niepłodności rozdawała takie przypinki z ananasem
o, nie wiedziałam. Będę zarla tego ananasa jak oszalala, chociaż tak naprawdę lubię tylko na pizzy (wiem, dyskusyjna kwestia) albo z bitą śmietana (a tej na diecie nie moge).

Chociaż jest też w tabsach. To jak w przyszłym cyklu będę rzygac na samą myśl o ananasie, to się przerzucę na pigułki.

No z tego co tam kiedyś czytałam, to powyżej 37 stopni powinna być. Co do czucia nijak to się ma z mierzeniem moim zdaniem. A żeby temp. Łączyć z ciąża to musi być conajmniej 16 pomiarów po owu wyższych z tego co @Zazuu pisała, ale to wtedy to już test dawno powie prawdę.
To chooy tez nie testuje, szkoda pinkow 🤣

w sumie chyba nie musi być powyżej 37 stopni, bo mamy różna temp. podstawową. Ale powinna utrzymywać się na poziomie wyższym niż przez 6 ostatnich pomiarów z poziomu niższego (przed owu), ale to tylko to, co wyczytałam, nie wiem jak jest naprawdę.

reklama
Do góry