reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Najciekawsze jest w moich maciczkach to, że pomimo tego że ta malutka bonusowa panna jest oddalona od tej "normalnej" i nie odnaleźli żadnego ujścia z niej do tej dużej, nawet podając kontrast to ona w jakiś sposób co miesiąc się złuszcza 😂 razem z okresem normalnie maleje endometrium i rośnie wraz z cyklem 😂
Lekarz, który mnie operował ma teorie, że jest tam jakieś połączenie zastawkowe które otwiera się tylko w jedną stronę. To znaczy jak powiedzmy klapa do piwnicy. Z małej macicy w dół se opadnie, ale w górę już się nie podniesie dlatego kontrast nie przeszedł. Ale to są teorie
To jest przypadek na gruba pracę naukowa 😁
A nie proponowali Ci usunięcia tej mniejszej macicy ? Ona w czymś w ogóle przeszkadza ?

Z tego co pamiętam na forum jest kilka takaich przypadków, co nie zmienia faktu, że kompletnie nie rozumiem jak to fizycznie wygląda :D
. Sama podwójna macica nie jest niczym nadzwyczajnym, tak jak jednoróżna czy dwurożna. U mnie ciekawość polega na zachodzeniu w ciążę z tej lewej strony, a zagnieżdżaniu się ciąż w prawidłowej macicy z nazwijmy to prawej strony. I na braku widocznego połączenia obu macic (mogą być 2 szyjki na przykład, albo może być ujścia jednej i drugiej do tego samego kabału szyjki, a u mnie nie ma nic) przy jednoczesnym prawidłowym złuszczaniu się endo

To jest przypadek na gruba pracę naukowa 😁
A nie proponowali Ci usunięcia tej mniejszej macicy ? Ona w czymś w ogóle przeszkadza ?

Bali się, że przeszkadza bo często w przypadku podwójnej macicy ta "normalna" jest mniejsza przez to. Ale laparoskopia wykluczyła to. Po prostu moja mała macica jest w bonusie

reklama
Do góry