reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Właśnie ja się bije z myślą czy pić 😭 niby okres ale głupi mózg boi się o nowe jajeczka 😔

Łatwiej było jako bezdzietna lambadziara która nie myślała jeszcze o dziecku ...
Ja bd mieć dylemat jutro z piciem 😂 z jednej strony chciałam testować w poniedziałek, ale z drugiej strony idę na imprezę i jak nic z tego to poleciłabym w tango z koleżankami co by nie rozpaczać nad tym cyklem 😂

A powiem Wam jako ciekawostkę, mój brat jako dziecko około dziesięcioletnie wylądował w szpitalu na powikłania po niedoleczonej szkarlatynie i zdiagnozowano u niego wtedy reumatoidalne zapalenie stawów. Brał wtedy encorton i bardzo zle na niego zareagował, bardzo tył i dostał choroby sierocej, mimo ze rodzice byli u niego codziennie na zmianę i robili co mogli. Dzisiaj, jako już bardzo dorosły mężczyzna po 40-tce leczy sie na depresję i ataki paniki, ostatnio rozpoznano u niego jakaś chorobę autoimmunologiczną stawów. Nie ma dzieci, mimo ze bardzo z żoną chcieli i wiem, ze się starali. Ciekawe czy to nie długofalowe skutki tamtego leczenia.
Straszna choroba - reumatoidalne zapalenie stawów - moj tata choruje, sterydy stosowane na to bardzo wyniszczają organizm. I po prostu ciało boli, cierpi...

Nie będę gorsza też dałam w szyję :p wlasnie wracamy z parapetówki :) proponowali wino i myślę ' o super na endometrium i wgl ' ale było też cynamonowe whisky i wszyscy pili whisky więc stwierdziłam że walić endometrium pije whisky :p
wino na endometrium? Chyba nowa, WAZNA rzecz wpadła znowu do nauki z forum 😁

A ja Wam napiszę historię a propos starszych ludzi.

Mój ołpa dzisiaj narzekał na swoje dziadkowe problemy. Ja mu tylko rzuciłam, że co on wie o problemach.
Zainteresował się i zaskoczony stwierdził: „A jakie Ty możesz mieć problemy?”.

No i mu rzuciłam hasłem BEZPŁODNOŚĆ.

I tu odpowiedź mojego ołpy, lat 81:

„No ale czym Ty się przejmujesz? Teraz są takie technologie. Przecież wiesz o naszej sąsiadce. A to co mówi ten jednojajowy kartofel (to o Kaczorze), to się tym nie przejmuj. Zbadajcie się i Was wspieram. Będzie dobrze.”

Tak. To powiedziała osoba starsza, a sąsiadka, o której wspomniał, podeszła do ivf z sukcesem.

A ja Wam napiszę historię a propos starszych ludzi.

Mój ołpa dzisiaj narzekał na swoje dziadkowe problemy. Ja mu tylko rzuciłam, że co on wie o problemach.
Zainteresował się i zaskoczony stwierdził: „A jakie Ty możesz mieć problemy?”.

No i mu rzuciłam hasłem BEZPŁODNOŚĆ.

I tu odpowiedź mojego ołpy, lat 81:

„No ale czym Ty się przejmujesz? Teraz są takie technologie. Przecież wiesz o naszej sąsiadce. A to co mówi ten jednojajowy kartofel (to o Kaczorze), to się tym nie przejmuj. Zbadajcie się i Was wspieram. Będzie dobrze.”

Tak. To powiedziała osoba starsza, a sąsiadka, o której wspomniał, podeszła do ivf z sukcesem.
Ale panowie od in vitro urodzili się w latach 1913 i 1925 tak więc to nie jest kwestia wieku, starej daty tylko bardziej rozumu 🙃
Po prostu mądry dziadek Ci się trafił :)

reklama
Do góry