reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Co się wygrzebałam z nadrabiania to sruuuu... 40 nowych stron 🤣👍
Jeszcze nie jestem na bieżąco z konwersacją, ale dziewczyny mam pytanko! W tym miesiącu zaczęłam robić testy na owulacje. Ale że ze mnie oszczędna poznańska pyra, to stwierdziłam, że zrobie tylko mniej więcej podczas dni płodnych. 😅 Wiadomo, kalkulatory są do bani (mam 2 na telefonie, jeden wskazuje mi owulację dzisiaj, a drugi w niedzielę 🤣) ale robię od kilku dni te testy i jestem skołowana. Ja myślałam, że to z dnia na dzień się lekko podnosi, potem jest owulka, piękny ciemnoczerwony pik i potem spada. Czyli paseczek się robi coraz ciemniejszy. Tymczasem robie te testy, a one jakieś takie blade... bez jakiekolwiek składu i ładu. Raz są ciemniejsze, a raz jaśniejsze... Ja coś źle robię? Krzywo sikam? 😂 Czy to tak po prostu jest i mam się nie przejmowac? 🤣 A może nie mam być pyrą i robić je codziennie?

Tak po prostu jest

reklama
Co się wygrzebałam z nadrabiania to sruuuu... 40 nowych stron 🤣👍
Jeszcze nie jestem na bieżąco z konwersacją, ale dziewczyny mam pytanko! W tym miesiącu zaczęłam robić testy na owulacje. Ale że ze mnie oszczędna poznańska pyra, to stwierdziłam, że zrobie tylko mniej więcej podczas dni płodnych. 😅 Wiadomo, kalkulatory są do bani (mam 2 na telefonie, jeden wskazuje mi owulację dzisiaj, a drugi w niedzielę 🤣) ale robię od kilku dni te testy i jestem skołowana. Ja myślałam, że to z dnia na dzień się lekko podnosi, potem jest owulka, piękny ciemnoczerwony pik i potem spada. Czyli paseczek się robi coraz ciemniejszy. Tymczasem robie te testy, a one jakieś takie blade... bez jakiekolwiek składu i ładu. Raz są ciemniejsze, a raz jaśniejsze... Ja coś źle robię? Krzywo sikam? 😂 Czy to tak po prostu jest i mam się nie przejmowac? 🤣 A może nie mam być pyrą i robić je codziennie?
rób dalej, te testy nie są nawet blisko piku i jest dość wcześnie. Jesteś przed owulacją jeszcze i tyle, nie sikasz krzywo xD

Dzięki dziewczyny! Myslałam, że musi być taki ładny równomierny wzrost. Ale w pewnie w domowych warunkach takie dokładne określenie i tak nie jest możliwe... 🤷🏼‍♀️ Jutro mąż dostanie wyniki badań, jestem ciekawa jaka bomba na nas spadnie 😖

Sorki, ale czasem to rasa Cię wybiera.
Ta kundelkowa i dachowcowa.
Jak przychodzi bezdomna, wychudzona bieda, to nie patrzy się na rasę.
Ja bym nie zamieniła za nic moich sierściuchów na dom bez zwierzaka na przykład💁🏻‍♀️.

Każdy szanujący się pies śpi na łóżku.
I to na pleckach 😃.
Moja mama miała pomysł w wakacje, że będzie wstawała przed 6 rano. Plany były na długie poranne spacery z psem.
Mama może by i wstała, ale ten psi leń śpi do 9. Zakopany pod kołdrą. O 6 na drugi bok się przewraca książę.

O to, to! Aktualnie zaniedbuję robotę, bo nadganiam.
Potem muszę przefiltrować nalewki wiśniowe i przelać je wódą. Niby robota fajna, ale nie chce mi się nawet alko przelewać 😅.

@Kreatywnynick , na Betę i proga szoruj. No i TSH dołóż, bo ja też widzę kreski.

Uff, nadrobiłam. To teraz mogę te nalewki filtrować, przelewać, itd.🍒
ależ oczywiście! Nie chciałam by zabrzmiało to "rasowo". Sama od zawsze byłam w posiadaniu schroniskowcow i przyblęd, ale teraz z nowym mężem (nie ze schroniska) musiałam trochę inaczej pokombinować i został wybrany kot, który kłaków nie gubi.

Czy bardzo sobie skiepscilam szanse na odczytanie czegokolwiek z temperatury, jeżeli pierwsze trzy pomiary (6-8dc) będą z jednym miejscem po przecinku?

Tak, jestem królową nieogaru i myślałam, że kupuje termometr z dwoma miejscami po przecinku i dopiero przy mierzeniu się skapnęłam, że nie i dopiero jutro wieczorem będę miała (jak się znów nie trzasnęłam) taki jak trzeba.

Chciałam się pożalić, że stary ma drugie zmiany i od poniedziałku nie było trzonowania! 😱
a mi się zrobił śluz plodny, to chyba mam druga owulacje 😱😂
zapowiedział już, że jak dzisiaj wróci, to musimy nadrobić seksy, umyje się nawet prestiżowym żelem, który specjalnie ostatnio mu kupiłam 😎

Załączniki

• received_1865388780471684.jpeg
    received_1865388780471684.jpeg
    99,5 KB · Wyświetleń: 132
reklama
Do góry