reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
A czy ktoś po ovarinie lub oleju z wiesiołka doświadczal uczucia kluchy w żołądku/utraty apetytu przez kilka godzin po przyjęciu? Mija to z czasem czy to odchudzanie to taki stały efekt?
Nigdy
to jest w pakiecie
Jak tsh to dorzuć pozostałe bo pojedynczy nic Ci nie da, czyli weź ft3, ft4 atpo i atg. Dodałabym tez prolaktyne (z zachowaniem higieny badania), ferrytyne, testosteron i androstendion. Jak da radę to watro sprwadzic krzywa cukrowa i insulinowa, ale np u mnie jest tylko na skierowanie z ppoz🤷🏻‍♀️

A czy taki pakiet miałby sens? Może udało by mi się go zastąpić tym co już mam bo jak zaczynam do poprzedniego dobierać dodatkowe badania to coraz bardziej mi łzy napływają 🤑

Staramy się 3 miesiące więc z jednej strony myślę że może nie czas panikować ale z drugiej mam 34 lata więc o, trochę dramat już.
Nie jest zły ale jak już się kłuć to dodałabym to co ważne dla pełnego obrazu. Niektóre z tych badań są mało istotne w kontekście braku wyniku innego badania, dopiero w całości zaczynaja mieć sens i dawać wymierny pogląd na sytuacje

Laski, bo Wy wiecie wszystko🙂.
Wczoraj robiłam TSH, wynik to około 3. W maju miałam 1.9, i zastanawiam się z czego wynika wzrost? Chyba muszę trochę zbić do starań...

Wczoraj robiłam TSH, wynik to około 3. W maju miałam 1.9, i zastanawiam się z czego wynika wzrost? Chyba muszę trochę zbić do starań...
tsh to hormon skokowy i nawet w tym samym dniu może wyjść inaczej, wpływ na tarczycę ma wiele czynników a najlepiej patrzeć również na inne wyniki tarczycowe.

reklama
Do starań dobrze by było mieć ok 1,5. Ths lubi tak sobie skakać od sasa do lasa, jeśli masz do tego tendencje to może skonsultuj z endo jakaś farmakologię?

Do góry