reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
o to to;) ja zawsze życzę ludziom idącym na badania przy różnych dolegliwościach, a dobrych wynikach, żeby coś im w końcu wyszło złego w tych wynikach, ale żeby się łatwo dało naprawić?

A jak tam u nastrój długoweekendowy generalnie?

Ja znow zaliczyłam poranne rzyganie, ale nie z dobrych powodów - tym razem migrena.

W dodatku umieranie przerwał mi chłop, który w trakcie calla ujrzał za oknem kłęby dymu i wybiegł z domu szukac przyczyny. Okazało się, że sąsiadom dom się palił. Więc mąż zaliczył bohaterski bieg z gaśnicą i próby gaszenia pożaru, a ja bieganie jak powalona i łapanie psa sąsiadów, który po ewakuacji z chałupy przez obcych ludzi biegał między samochodami i próbował wrócić do płonącego domu. Na szczęście mieliśmy jakieś kabanosy w lodówce i udało się nam go zwabić nimi do ogródka innych sąsiadów i tam zamknąć. Na szczęście nikomu nic się nie stało, straż pożarna szybko przyjechała, ale jakoś mi to zepsuło humor już do reszty i całkiem z sił opadłam.
Ja mam ochotę na wymioty bo najadłam się ciastek do kawy. Ale w tyle glowy oczywiście sezon na dopatrywanie się symptomów otwarty 😅

Roztwór w ampułko-strzykawce, nie mówili mi w aptece, że są dwie opcje. No nic, to jak to ta gorsza to popatrzę na yt 😀 dziękuję!
Ampułkostrzykawka to to normalne urządzenie, pen się jakoś nakręca na odpowiednią cyferkę, naciąga, cuduje - dramat.
Czyli L4 do odwołania, wstępnie kilka miesięcy?
Nie, tylko na czas brania equoralu, czyli +/- 20 dni. W razie potrzeby może wypisać na dłużej, ale nie mogę sobie pozwolić na dłuższe zwolnienie niż miesiąc, bo nawet idąc na jeden dzień l4 tracę premię a to 3/4 mojej wypłaty. 😒

Nie, tylko na czas brania equoralu, czyli +/- 20 dni. W razie potrzeby może wypisać na dłużej, ale nie mogę sobie pozwolić na dłuższe zwolnienie niż miesiąc, bo nawet idąc na jeden dzień l4 tracę premię a to 3/4 mojej wypłaty. 😒
Kurde, a jaką masz umowę? Czasem jest tak, że premie się normalnie wliczają do chorobowego.

reklama
Ampułkostrzykawka to to normalne urządzenie, pen się jakoś nakręca na odpowiednią cyferkę, naciąga, cuduje - dramat.

A ten equoral w razie czego bierze się w każdym cyklu czy też i starczy na jakiś czas?

Do góry