reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Mialam przed chwilą wizytę u mojego drugiego lekarza i jestem w takim szoku że aż się cała trzęsę ze złości i nerwów. Pęcherzyk nie jest zapadnięty tylko piękny okrąglutki a w środku jest dzieciątko z bijącym serduszkiem 😍🥺 Sama już nie wiem czy ten lekarz u którego wczoraj byłam nie umie robić USG czy ma kiepski sprzęt. Wczoraj jak mi pokazywał obraz to naprawdę nic nie było widać a pęcherzyk wyglądał jak spłaszczony.
Za tydzień idę znowu na USG ale do lekarki co byłam dzisiaj. Nie mniej jednak plemienia nadal są bo jest również mały krwiaczek.
To najpiękniejszy zwrot akcji ( przepraszam za określenie ale tylko to mi w tej chwili do głowy przychodzi ) jaki mógł się wydarzyć, ogromnie gratuluje !

reklama
Ja teraz przechodzę w tryb ciulowej staraczki co będzie robiła testy tuż przed dawniem w szyję. Dzisiaj 35 dc, test biały, nie wiem czy była owulacja i kiedy, ewidencji serc nie prowadziłam, ale nie było ich aż tak wiele jak u koleżanek 😏😏😏
Badań nie zrobię bo taka sytuacja: mamy w mieście dwa laboratoria. Alab od 7:30 i w przychodni. Do przychodni trzeba się rejestrować, odstać swoje, a ludzi jest tyle że rok temu wyszłam stamtąd z covidem. Natomiast to co się odjebalo w tym Alabie to jest hit. Pracuje tam pani, co chyba niebardzo pobiera krew. Pobrała znajomej tak, że laska ma dosłownie na 5 cm w górę i na 5 cm w dół od łokcia siny walec zamiast ręki. Więc ja tam proga badać nie pójdę 🤦‍♀️

Ampułkostrzykawka to to normalne urządzenie, pen się jakoś nakręca na odpowiednią cyferkę, naciąga, cuduje - dramat.

Nie, tylko na czas brania equoralu, czyli +/- 20 dni. W razie potrzeby może wypisać na dłużej, ale nie mogę sobie pozwolić na dłuższe zwolnienie niż miesiąc, bo nawet idąc na jeden dzień l4 tracę premię a to 3/4 mojej wypłaty. 😒

Ale średnia za l4 liczy się z wypłat z premią? Bo ja jak kiedyś gadałyśmy też bez premii jestem w doopie, ale na szczęście premia jest składową wynagrodzenia więc jal idę na l4 liczy mi się średnia razem z premia i wychodzę na swoje

Ampułkostrzykawka to to normalne urządzenie, pen się jakoś nakręca na odpowiednią cyferkę, naciąga, cuduje - dramat.

Nie, tylko na czas brania equoralu, czyli +/- 20 dni. W razie potrzeby może wypisać na dłużej, ale nie mogę sobie pozwolić na dłuższe zwolnienie niż miesiąc, bo nawet idąc na jeden dzień l4 tracę premię a to 3/4 mojej wypłaty. 😒
Dzięki! Straszna lipa z tą premia, nie dość że na wszystkie leki i wizyty tyle kasy idzie, to jeszcze takie dodatkowe straty. Trzymam kciuki, żeby to leczenie dało efekty :)

Kurde, a jaką masz umowę? Czasem jest tak, że premie się normalnie wliczają do chorobowego.
Do chorobowego się wlicza, mam 80% podstawy+premii ale jeśli wrócę przykładowo w styczniu to już za styczeń premii nie będzie :) jeśli mnie nie będzie miesiąc + jeden dzień to nie będę mieć premii przez dwa kolejne po sobie m-ce po powrocie itd 😳
A ten equoral w razie czego bierze się w każdym cyklu czy też i starczy na jakiś czas?
Ja mam brać przez 17 dni w tym cyklu a jego „efekt” ma się utrzymać 3mce. Jeśli w ciągu tych trzech cykli nie uda się zajść lub zajdę ale poronię to mam przyjść i będzie zmiana leczenia.

Ale średnia za l4 liczy się z wypłat z premią? Bo ja jak kiedyś gadałyśmy też bez premii jestem w doopie, ale na szczęście premia jest składową wynagrodzenia więc jal idę na l4 liczy mi się średnia razem z premia i wychodzę na swoje
U mnie nie dają premii w kolejnym mcu/mcach po zwolnieniu. Odliczają sobie, rozumi pani

U mnie nie dają premii w kolejnym mcu/mcach po zwolnieniu. Odliczają sobie, rozumi pani

Kurfa chooye🤬
U mnie w sumie jest podobnie bo jakby mnie nie było cały grudzień to premia za grudzień wypłacana jest w styczniu i mialabum w styczniu gołą podstawę, ale za to w grudniu premia za listopad plis 80 % średniej z premią więc w sumie bardzo spoko wypłata i trochę się zeruje to

Kurfa chooye🤬
U mnie w sumie jest podobnie bo jakby mnie nie było cały grudzień to premia za grudzień wypłacana jest w styczniu i mialabum w styczniu gołą podstawę, ale za to w grudniu premia za listopad plis 80 % średniej z premią więc w sumie bardzo spoko wypłata i trochę się zeruje to
No chooje i to zwiędłe, doprowadzają do takich patologii, ze ludzie albo przychodzą z zapaleniem płuc do pracy albo zamiast wziąć l4 na kilka dni to idą na miesiąc, bo i tak nie dostaną premii i tak, gola podstawa to po co robić 🤷🏻‍♀️

No chooje i to zwiędłe, doprowadzają do takich patologii, ze ludzie albo przychodzą z zapaleniem płuc do pracy albo zamiast wziąć l4 na kilka dni to idą na miesiąc, bo i tak nie dostaną premii i tak, gola podstawa to po co robić 🤷🏻‍♀️
chyba kiedyś pytałam, ale nie pamiętam. Gdzie pracujesz?

reklama
Wiesz co. Ja na chorobowym ciążowym miałam wynagrodzenie o prawie 1000 zł wyższe niż normalnie. Byłam bardzo zaskoczona i właśnie się dowiedziałam, że liczyły się i nagrody, i nadgodziny

Do góry