reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
To chyba też m.in. do mnie... wydaje mi się, że mój lekarz mówił o obiecującym wykresie w kontekście ewentualnej owu, której nie chciał potwierdzić na 100%, bo nie było monitoringu. Jutro idę na progesteron, ubłagałam kobietę na recepcji w szpitalu, żeby mnie przyjęli przed wszystkimi przed 7 rano, żebym zdążyła przed pracą🤗 w ogóle pracuję obok szpitala I dziś chciałam tam podejść to powiedzieli, że progesteronu nie bedaja. Wydawało mi się, że to dość podstawowy wskaźnik... no także jutro potwierdzę czy owu była. :)

Czyli nawet jak spadnie trochę, ale nie ponizej tej linii podstawowej to cały czas można mieć nadzieję?
tak 😉 na tym wykresie co wrzuciłam widać spadek np. 12 i 15 dpo, a 11dpo miałam cień na teście i pozytywną betę i ciąża była 😝

Czynniki krzepnięcia - czas krzepnięcia krwi.
Dla mnie istotne przy zespole antyfosfolipidowym. No i biorę leki rozrzedzające krew.
Ogólnie osoby mające problemy z krzepnięcie krwi są inaczej interpretowani . Nie wiem dokładnie jak ,bo mój tata tak ma i inaczej ma interpretowane wyniki niż człowiek który jest w pełni zdrowy . Na nie pomogę chyba lepiej lekarz aby się wypowiedział chociaż wg mnie jest ok .

Gratuluję 😍
Kiedy powtarzasz betę? Ja byłam na pobraniu dzisiaj rano, czekam na wyniki z niecierpliwością. Test ciemnieje, więc jestem dobrej myśli ;)
Dzięki!!! Jutro powtórka bo wczoraj robiłam pierwszą ☺️
Jeśli ciemnieje to duża szansa na pozytywną betę!!! O której powinnaś mieć wyniki?
Czekamy na szczęśliwą nowinę 🥰

Hej kochane :). Dzis odstawilam luteine i czekam na @. Jestem teoretycznie i domniemanie 10/11 dpo i korci mnie test ciążowy ale specjanie nie kupowałam bo pewnie bym go zrobila i bylabg blada dupa i placz. A tak czekamy na 🩸
U mnie 11 dpo na teście z rossmana o czułości 10 już miałam tę swoją bladą kreseczkę... Więc jeszcze wszystko możliwe, i brzuch też mnie ciągnął trochę :)
Póki nie ma @ piłka w grze!

Dzięki!!! Jutro powtórka bo wczoraj robiłam pierwszą ☺️
Jeśli ciemnieje to duża szansa na pozytywną betę!!! O której powinnaś mieć wyniki?
Czekamy na szczęśliwą nowinę 🥰
U mnie pozytywna beta była w poniedziałek 10 dpo - 28,5 ;) dzisiaj powtarzałam.
Zrobiłam dzisiaj kolejny test i jest kreska ciemniejsza, więc beta nie maleje, ale nie wiadomo czy przyrost prawidłowy.

Nie należy odstawiać luteiny bez potwierdzenia braku ciąży
Właśnie to jest dziwna kwestia bo ja też miałam brać duphaston przez 10 dni i wypadało tak, że w 13dpo byłabym już bez, 14 dpo beta więc też miałabym przerwę... Ale ponieważ wyszła cienka kreska to poleciałam 13 dpo i jak beta wyszła pozytywna lekarz wypisał nową receptę i kazał kontynuować przyjmowanie progesteronu...
Swoją drogą jaki powinien być jego poziom zaraz na początku? Ja zrobiłam razem z betą i wyszło mi 19 ng/ml.

reklama
Do góry