reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

To jest zdecydowanie zderzenie dwóch światów. Obecnie żyje nam się bardzo dobrze, standard życia doś wysoki, ale to u nas...
Wiesz, ja pochodzę z malutkiej miejscowości gdzie za mieszkania 90m w wysokim standardzie to się płaci 1800 złotych z czynszem xD Więc dla mnie te kwoty, które są tutaj to jest po prostu jakiś kosmos i ludzie jak dla mnie zwyczajnie przesadzają

reklama
Ja i mój covid🥴🤧😷 życzy Wam miłego dnia i tygodnia🤞🏻 upuściłam już krew na hormony, jutro mam mieć wizytę kontrolną przed transferem ale chyba napiszę wieczorem SMS do doktorka, czy w ogóle przychodzić. Bo jeśli covid mnie eliminuje z automatu to sobie daruję wizytę za 370zł 🙄 jak nie urok to sraczka…
Rozumiem że tylko wynik testu go wykazał, a tak to się dobrze czujesz.

Ja od 5 rano biegam do wc, do skrętu żołądka dołączyła biegunka.
Testuje też codziennie ha, nie wiem kiedy w końcu ta owulacja była i czy była, ale chyba tak bo temperatura dziś 37 i nordtest ponownie 2 kreski - porąbane te testy ale mam okazję fałszywie to fałszywie ale wysikać sobie dwie kreski😉 przy okazji 💩 no i wykończę je i naura
Trzymam kciuki 😁

Ja i mój covid🥴🤧😷 życzy Wam miłego dnia i tygodnia🤞🏻 upuściłam już krew na hormony, jutro mam mieć wizytę kontrolną przed transferem ale chyba napiszę wieczorem SMS do doktorka, czy w ogóle przychodzić. Bo jeśli covid mnie eliminuje z automatu to sobie daruję wizytę za 370zł 🙄 jak nie urok to sraczka…
Być może nie eliminuje, sam covid już teraz jest traktowany jak zwykła grypa. Chyba, że ogólnie choroba Cię eliminuje to inna sprawa.

Zdrówka 🥹🥹

Ja kupiłam jeszcze kilka lat temu dom- staruszka z dużą działką za 220 tysięcy. Ratę kredytu mam ok. 1400 (po podwyżkach, bo płaciłam początkowo 800zl. Niedaleko mam osiedle deweloperskich bliźniaków i jak kupowałam dom, to kosztowały około 360tys., a teraz to kwestia >700 😬. Te Wasze miesięczne wydatki to dla mnie jakaś abstrakcja, bo to spora większość mojej wypłaty i chyba klepalibyśmy biedę, gdybyśmy musieli tyle kasy płacić.

Załączniki

• Screenshot_20231127_083553_Flo.jpg
    Screenshot_20231127_083553_Flo.jpg
    112,6 KB · Wyświetleń: 48
W Gdańsku też ceny masakryczne za wynajem. Potrafią chcieć 3 tysie za pokój 🙈 Jak wynajmowaliśmy 7 lat temu to za dwupokojowe mieszkanie płaciliśmy 1600zl plus opłaty. Teraz to byśmy pewnie z 5k za takie mieszkanie płacili.
Dobrze, że kupiliśmy swoje. Co prawda niecałe 60m2 ale jest swój kąt. No i jak braliśmy kredyt to przy obecnych cenach okazja była spoko.

U mnie biel na teście, 11dpo także już raczej nic się nie pokaże ale będę testować do ostatniego patyka albo pierwszej krwi! 😂
@Aksamitka28 a jak u Ciebie?
@królowa_kresek Ty też testujesz? :>

reklama
Ja kupiłam jeszcze kilka lat temu dom- staruszka z dużą działką za 220 tysięcy. Ratę kredytu mam ok. 1400 (po podwyżkach, bo płaciłam początkowo 800zl. Niedaleko mam osiedle deweloperskich bliźniaków i jak kupowałam dom, to kosztowały około 360tys., a teraz to kwestia >700 😬. Te Wasze miesięczne wydatki to dla mnie jakaś abstrakcja, bo to spora większość mojej wypłaty i chyba klepalibyśmy biedę, gdybyśmy musieli tyle kasy płacić.
Ja zarabiam tyle, że ledwo by mi starczyło żeby opłacić mieszkanie w którym teraz jesteśmy ;) Tak naprawdę to mąż ciągnie cały ten wózek. Ale nie powiem, bez mojej wypłaty nie dalibyśmy rady wynająć nic większego więc każdy grosz się liczy mimo wszystko

Do góry