reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ciekawostka dla dziewczyn które mierzą temperaturę. Pojawil sie na rynku termometr dopochwowy w kształcie ringu - MY OVU. Właśnie odbywają się jego testy, można się zgłosić i wysyłają za darmo do przetestowania. Ja właśnie odebrałam swój z paczkomatu i będę testować dwa najbliższe cykle :)

Załączniki

• IMG_1444.jpeg
    IMG_1444.jpeg
    191,3 KB · Wyświetleń: 102
reklama
i co wyszło z tych badań 7/8 dpo że zdecydowali wprowadzić dupka?
Wyszło 8, 12, 14 ng/ml w trzech kolejnych cyklach.
Kilka czynników zdecydowało:
- Suma wyników nie przekroczyła 40 ng
- niedoczynność tarczycy ( wynik z wtedy 4,5 ) - włączony Eutyrox w większej dawce
- faza lutealna krótsza niż 12 dni

Wyszło 8, 12, 14 ng/ml w trzech kolejnych cyklach.
Kilka czynników zdecydowało:
- Suma wyników nie przekroczyła 40 ng
- niedoczynność tarczycy ( wynik z wtedy 4,5 ) - włączony Eutyrox w większej dawce
- faza lutealna krótsza niż 12 dni
o rany, to ja to wszystko też mam (choć TSH już obniżone). Muszę napewno zmolestowac kogoś o progesteron

Od ilu cykli go dawkujesz? I czy zauważyłaś jakieś zmiany po nim?

Ciekawostka dla dziewczyn które mierzą temperaturę. Pojawil sie na rynku termometr dopochwowy w kształcie ringu - MY OVU. Właśnie odbywają się jego testy, można się zgłosić i wysyłają za darmo do przetestowania. Ja właśnie odebrałam swój z paczkomatu i będę testować dwa najbliższe cykle :)

O mega ciekawe, koniecznie daj znać jak się sprawdza. A będziesz też porównywała z temp mierzona normalnym termometrem?

reklama
Ja miałam taki czas w życiu kiedy fryty z maca były dla mnie zawsze przesolone. Więc po prostu zamawiałam bez soli, przez co musieli dla mnie robić osobną porcję i dostawałam takie gorrrące :) a potem brałam saszetkę soli i sobie je soliłam ile chce… :)
Ja też zamawiam bez soli, żeby były świeże. No i ja lubię bez soli, ewentualnie z odrobiną.

Do góry