reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Z ciekawostek przyrodniczych i pamiętnika nadrabiającej posty🤪 mi w Australii przed drożnością żadnych badań nie robili 🤷🏼‍♀️ Miałam klasyczną pod RTG.
I to jest właśnie powód tego, dlaczego żyjąc za granicą korzystam z polskich placówek ochrony zdrowia...I wolę zapłacić. Jest większa szansa na skrupulatność, mniejsza na błąd lekarski, ja nie ufam tutejszej służbie zdrowia, już nie raz na własnej skórze albo ktoś z otoczenia się przekonaliśmy jakie to może nieść za sobą problemy i powikłania- A czas oczekiwania na skierowanie do "specjalisty" jak już się wyprosi człowiek to już w ogóle kosmos czeka się miesiącami i są to miesiące oscylujące w okolicy roku. Domyślam się że masz podobne realia do tutejszych.

reklama
Jeszcze troszeczkę mam, ale już brunatne a nie różowe także chyba ustaje. Próbuję się dostać do lekarza żeby dostać zwolnienie (czeka mnie bardzo trudny tydzień w pracy i boję się żeby coś się nie stało), ale w LuxMedzie nie ma w ogóle wizyt... Nawet teleporady najbliższe są za dwa tygodnie a swojego lekarza mam dopiero w czwartek :/
możesz skorzystać z płatnej teleporady typu telemedi czy coś takiego. Normalnie wystawią Ci L4 jeżeli uznają za zasadne albo wystawią receptę, jeśli będzie potrzebna. Dzialają 7 dni w tygodniu, do późegi wieczora

reklama
Do góry