reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

umówiłam się do endokrynologa na 28.11, ale nie wiem czy nie odwołam i nie pójdę do ginekologa najpierw jeszcze raz.
A czemu masz odwołać endokrynologa w tej sytuacji? Im wcześniej pójdziesz tym wcześniej zostanie wdrożone leczenie. O ile twój ginekolog nie jest ginekologiem-endokrynologiem.
Jeżeli jest to super i on wystarczy do tego. A jeżeli nie to też rozważa konsultacje z gin-endo. :)
A USG tarczycy kiedy robiłaś?

reklama
Na panelu tarczycowym się nie znam, ale widzę, że beta jeszcze u Ciebie nie zeszła 😢 ja chyba w przyszłym tyg zrobię eh aż się boje 😢
Nie spadła. Jakoś wolałam zrobić z krwi niż sikać na patyk i widzieć ⏸️. Wtedy przez 3 dni byłaby deprecha. A tak to jakoś nawet na klatę to przyjęłam.

Tsh ciut za niskie, ale nie ma tragedii. Bardzo bym się nie przejmowała tylko zbadała za jakiś czas kontrolnie.
FT3 i FT4 bardzo ładne.
Witamina D: 39. Lekko zwiększałabym co jakiś czas suplementację. Mówi się aby w staraniach dobić do minimum 50 :) np co dwa dni 4000 zamiast 2000
Właśnie wynik tsh to mój chyba trzeci w tym roku i zawsze mam w okolicach 0,8/0,9.
Witamina D mi ciut spadła, w sierpniu miałam 41. Dzięki, właśnie biorę teraz po 4000 co drugi dzień 💓

Tu Was tyle z takimi parapetami, a u nikogo w domu nie widziałam wcześniej :D nieskromnie uważam, że to najładniejsze parapety. Przy remoncie nawet ich nie wymieniałam.
Ładny jest, tylko ja chcę kiedyś wymienić blat w kuchni na kamienny, a ten się na pewno nie sprawdzi 😬
W sumie zawsze tam robię wszystkie badania i wszystko było Ok, ale tez nie robilam nigdy takich „poważniejszych” badań tam hmm… pomyślę! Dzięki :)
Opinie poszukaj w internecie i jak tylko są dobre to uderzaj gdzie taniej 🙂
I smutno mi, że mało parapetów bo nie mam gdzie kwiatków stawiać.
U mnie kwiatki na parapetach tylko od października do stycznia. W styczniu ustępują miejce siewką 🙈

Raz na 100 lat mam migrenę i właśnie dziś mnie dopadła jakaś totalna masakraaa...😓😖🤯 Niby wkroczyłam w dni płodne temperaturowo, niestety śluzu płodnego brak, a na seks mogę liczyć tylko jutro, pojutrze, może w niedzielę. Testów ovu brak i wiem, że nic nie wiem, nawet na ten cykl nie bardzo liczę i jakoś tak nic totalnie mi się nie chce.

A czemu masz odwołać endokrynologa w tej sytuacji? Im wcześniej pójdziesz tym wcześniej zostanie wdrożone leczenie. O ile twój ginekolog nie jest ginekologiem-endokrynologiem.
Jeżeli jest to super i on wystarczy do tego. A jeżeli nie to też rozważa konsultacje z gin-endo. :)
A USG tarczycy kiedy robiłaś?
Nie robiłam nigdy. Zawsze mi mówili, że moje tsh jest ok. Robiłam w tamtym miesiącu TSH i było 2,4, więc powtórzyłam badanie i wzrosło.

Zawsze miałam 1,5-1,6 i mówili, że usg nie jest potrzebne.

reklama
Do góry