reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

No z jednej strony rozumiem co chciał powiedzieć - ja też jestem trochę w tym teamie że zdrowa ciąża zawsze się obroni. ALE z drugiej strony po 1) u kobiet są zdrowe ciąże, które ronią z innych powodow (chyba nie twoj przypadek) i po 2) kiedyś też zapalenie płuc leczyli leżąc i pijąc rosołek, aż odkryli penicylinę. Wiec uważam że jesli mamy wytyczne oparte na dowodach naukowych to gadanie, że w Afryce rodzą się zdrowe dzieci jest strasznie głupie 🤦🏼‍♀️
Nie czuję się kompetentna szczerze mówiąc. Myślę że on bardziej próbował "naprowadzić" moje myślenie na właściwe tory i możliwe że gadał trzy po trzy żebym się w garść wzięła. Nie wiem. Ale odniósł taki skutek że teraz nie biorę nic i nie mam na razie ochoty do tego wracać. Mam czas na przemyślenia i nie zamierzam się spieszyć z decyzją, co dalej.

reklama
Też tak słyszałam. A gin mi powiedział, że to czy biorę czy nie biorę kwasu foliowego nie ma najmniejszego znaczenia. Bo tylko w Europie go biorą? A w Azji, Afryce nikt go nie bierze a dzieci i tak się zdrowe rodzą. Ba nic czasami kobiety nie biorą, żadnych witamin, nawet dostępu do wody pitnej nie mają a dzieci zdrowe rodzą. On mi tak gadał odnośnie mojego poronienia. Że nie miałam żadnego wpływu. Bo po prostu zarodek musiał mieć wady genetyczne i tyle. Ale nie powiem bo mi namieszał tym w głowie 🤦
Ciekawe czy brałby na siebie odpowiedzialność za wady cewy nerwowej u dziecka, którego matce powiedział, żeby nie przyjmowała kwasu foliowego w trakcie ciąży 🤯

Też tak słyszałam. A gin mi powiedział, że to czy biorę czy nie biorę kwasu foliowego nie ma najmniejszego znaczenia. Bo tylko w Europie go biorą? A w Azji, Afryce nikt go nie bierze a dzieci i tak się zdrowe rodzą. Ba nic czasami kobiety nie biorą, żadnych witamin, nawet dostępu do wody pitnej nie mają a dzieci zdrowe rodzą. On mi tak gadał odnośnie mojego poronienia. Że nie miałam żadnego wpływu. Bo po prostu zarodek musiał mieć wady genetyczne i tyle. Ale nie powiem bo mi namieszał tym w głowie 🤦
Jpr 🤦🏻‍♀️ jeśli by miałam to zapewne by brały witaminy. Bardzo odklejony ginekolog.

Ciekawe czy brałby na siebie odpowiedzialność za wady cewy nerwowej u dziecka, którego matce powiedział, żeby nie przyjmowała kwasu foliowego w trakcie ciąży 🤯

Jpr 🤦🏻‍♀️ jeśli by miałam to zapewne by brały witaminy. Bardzo odklejony ginekolog.
Przeczytajcie jeszcze raz co napisałam. On to powiedział w kwestii mojego poronienia, a nie żeby nie brać. Ja to zrozumiałam tak że czy bym brała czy nie to zarodek by obumarł bo miał wady genetyczne.

ja myślę, że tu jest ważny kontekst rozmowy po prostu i lekarz może trochę inaczej formułować wypowiedź i przekaż do kobiety w trakcie/po poronieniu, ktorą chce uspokoić, pocieszyć, przekonać, że nie mogła nic zrobić, by temu zapobiec, a inaczej/co innego by powiedział, gdyby rozmawial z kobietą planującą ciążę / w ciąży fizjologicznej

Patrzcie co narobiłyście 😅 brak na stanie magnezu na stornie Yango.
IMG_8984.png

Przeczytajcie jeszcze raz co napisałam. On to powiedział w kwestii mojego poronienia, a nie żeby nie brać. Ja to zrozumiałam tak że czy bym brała czy nie to zarodek by obumarł bo miał wady genetyczne.
też rozumiem że lekarzowi chodziło o to że niezależnie od tego czy się bierze suplementy i nie wiadomo jak uważa, to jeśli są wady genetyczne to się nie utrzyma i to niczyja wina. Trochę walnął głupio o tych kobietach w Afryce że nie biorą i zdrowe dzieci rodzą ale chyba chodziło o to że jak ma się rozwijać to nawet brak supli mu nie przeszkodzi ...

reklama
Marketingowcy muszą czytać nasze forum. 😅 jesteśmy influencerowane magnezem przez koleżanki. Na hasło mademoiselle_nika otrzymacie 15%rabatu 😅
Na Gemini nadal po 22 :) Allegro po 27-32
Miałam właśnie pisać że Gemini ma niską cenę 😊 tylko u nich często znika i nie ma go na stanie, ale sprawdzałam i jest 😉

Ostatnia edycja:
Do góry