reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
@amusedxxx Wskoczył do piekarnika :D
1000012717.jpg

He? Dlaczego? Ja słyszałam ze kobiety powinny suplementowac kwas foliowy przez cały okres rozrodczy tak naprawdę, nie tylko jak starają się o ciąże 🧐
Też tak słyszałam. A gin mi powiedział, że to czy biorę czy nie biorę kwasu foliowego nie ma najmniejszego znaczenia. Bo tylko w Europie go biorą? A w Azji, Afryce nikt go nie bierze a dzieci i tak się zdrowe rodzą. Ba nic czasami kobiety nie biorą, żadnych witamin, nawet dostępu do wody pitnej nie mają a dzieci zdrowe rodzą. On mi tak gadał odnośnie mojego poronienia. Że nie miałam żadnego wpływu. Bo po prostu zarodek musiał mieć wady genetyczne i tyle. Ale nie powiem bo mi namieszał tym w głowie 🤦

O A ja właśnie pozazdrościłam sikania Kitsune 🤣 I siknelam na owulaka i taka kreska 😮 Czyli albo był pik albo może być koło południa 🤔
Kurcze czy tylko mi się wydaje że te test są zalane? Nie trzymasz ich za długo lub za głęboko?
Edit.: doczytałam, już wszystko wiem 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Też tak słyszałam. A gin mi powiedział, że to czy biorę czy nie biorę kwasu foliowego nie ma najmniejszego znaczenia. Bo tylko w Europie go biorą? A w Azji, Afryce nikt go nie bierze a dzieci i tak się zdrowe rodzą. Ba nic czasami kobiety nie biorą, żadnych witamin, nawet dostępu do wody pitnej nie mają a dzieci zdrowe rodzą. On mi tak gadał odnośnie mojego poronienia. Że nie miałam żadnego wpływu. Bo po prostu zarodek musiał mieć wady genetyczne i tyle. Ale nie powiem bo mi namieszał tym w głowie 🤦
No z jednej strony rozumiem co chciał powiedzieć - ja też jestem trochę w tym teamie że zdrowa ciąża zawsze się obroni. ALE z drugiej strony po 1) u kobiet są zdrowe ciąże, które ronią z innych powodow (chyba nie twoj przypadek) i po 2) kiedyś też zapalenie płuc leczyli leżąc i pijąc rosołek, aż odkryli penicylinę. Wiec uważam że jesli mamy wytyczne oparte na dowodach naukowych to gadanie, że w Afryce rodzą się zdrowe dzieci jest strasznie głupie 🤦🏼‍♀️

Do góry