reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Wiecie, same suplementy nie sprawią ze ktoś nagle w ciąże zajdzie magicznie, jeśli jest w czymś innym problem. A osoba która problemu z zajściem nie będzie miała, to i tak zajdzie w ciąże bez niego. Z tego co kojarzę mamy cztery przypadki osób które zaszły w ciąże i akurat brały ten magnez.
AScarlett - której udało się w cyklu IUI
Brownie - ktora miała histero, antybiotyk i drożność zaraz przed zajściem
Żołna - Ty zaczęłaś brać dzień przed owu w 3 cyklu starań, a poprzednie ciąże miałaś z 1cyklu. Szczerze wątpię żeby ten magnez miał u Ciebie jakikolwiek wpływ, ale lekarzem nie jestem i to tylko moje przeczucia.
No i teraz Kitsune :)
I proszę nie zrozumcie mnie źle, tonący brzytwy się chwyta i sama biorę go od dwóch miesięcy, ale jakimś cudem magicznie w ciąże nie zaszłam dzięki niemu :)
Tak, tonący brzytwy się chwyta. Trupy też 🤦

reklama
O A ja właśnie pozazdrościłam sikania Kitsune 🤣 I siknelam na owulaka i taka kreska 😮 Czyli albo był pik albo może być koło południa 🤔
Ja zawsze czekam aż te różowe mazajki znikną, dopiero wtedy widać ładnie linie. Myślę, że ta wartość wskazuje pik ale mało widoczne są kreski przez tło. Warto zaczekać do odczytu testu tyle ile czasu podają w instrukcji.

Wiem że np. @Brownie1992 , a jeśli dobrze pamiętam to nie ona pierwsza po nim zaskoczyła
Dziewczyny pamiętajcie, że ja byłam miesiąc po laparoskopii w której zostały usunięte ogniska zapalne. Do tego miałam powtarzana drugą drożność. Nie sądzę żeby to była zasługa tylko "magicznego" magnezu. Oprócz magnezu stosowałam suplementacje dobrana pode mnie i endometriozę, dietę przeciwzapalną, fizjoterapię uroginekologiczną, ćwiczyłam w domu na piłce rozluźnianie miednicy i masowałam krocze.
Aczkolwiek wielu specjalistów od endometriozy i leczenia niepłodności sugerowało mi porządna suplementację magnezem, który pomaga ustabilizować gospodarkę estrogenową i zaniżony progesteron w 2 fazie cyklu. Co ma miejsce przy endometriozie. Także na pewno nie zaszkodzi, a pomoże zwłaszcza dziewczynom, które mają słabego proga.
Może to była zasługa magnezu, może wszystkich składowych, a może po prostu po 2 latach puzzle wskoczyły na swoje miejsce i dzieciątko zdecydowało, że to ten moment.
Niezmiennie trzymam za Was kciuki i kibicuje 💩

Moczę 15s tak jak w instrukcji, nie przekracza Lini max i kładę na płasko do wybarwienia. Wg instrukcji, tylko wynik za szybko robię fotę i przez to pewnie
W instrukcji masz do 15 sek czy min 15 sek? Pytam, bo ja jak czytałam instrukcje pierwszy raz to widziałam źle i pierwsze paski moczyłam za krótko 🤦

Dziewczyny, Wy jesteście mądre głowy to może coś podpowiecie. Dostałam wyniki hormonów z wczoraj. Dodam, że progesteron w 22dc 15.7. Prolaktyna też w normie. Idę w piątek do gin-endo skonsultować te wyniki, ale już poczytałam o dhea-s i załamka ☹️

Załączniki

• 1b5022af-8e26-4eb4-a98d-f93023e21386.jpeg
    1b5022af-8e26-4eb4-a98d-f93023e21386.jpeg
    24,6 KB · Wyświetleń: 82
  • 4ab52ca0-711e-4b80-a9a2-e6f8b0c7400b.jpeg
    4ab52ca0-711e-4b80-a9a2-e6f8b0c7400b.jpeg
    47,4 KB · Wyświetleń: 81
  • edf359e3-1aa1-4cd6-983d-2b4fb1643026.jpeg
    edf359e3-1aa1-4cd6-983d-2b4fb1643026.jpeg
    32,8 KB · Wyświetleń: 78
reklama
O wspaniała kobieto! Dziękuje Ci! Szczególnie za przepis na ciasto z pszczółką! Jedno z moich top 3 ciast jest bardzo podobne ciasto do tego - „jajko sadzone” na spodzie z herbatników z nutellą omnomnom.

Polecam ten sernik. Wychodzi pyszniusi. Na sos daję dowolne owoce jakie mam w słoiku (np. Maliny, porzeczki, wiśnie) z dodatkiem niewielkim mąki ziemniaczanej

Do góry