reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Jeśli o Inozytol chodzi to mi 4 lata temu ginekolog też polecała Ovarin. Teraz kupilam i ovarin i fertistim ale nie chce przesadzić i pije tylko fertistim 🙈
My na obiad zrobiliśmy szybkie risotto z thermomixa bo była taka piękna pogoda że poszliśmy do lasu na spacer.
A po spacerze dokończyłam świątecznego misia z szydelkowego świątecznego wyzwania 😁
Jejku to moje marzenie - nauczyć się szyć lub robić na drutach. Ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrac 🤨 przez jakiś czas byłam wkręcona w ubrania i te ceny powalają na kolana. Czasem chciałoby się chociaż coś umieć przerobić - ale jestem noga z tego🥲 wczoraj chciałam sobie ogolić jeden z ulubionych swetrów przed zimą golarką do ubrań i uszkodziłam niestety :( wiec będę musiała z taka pierdolą lecieć do krawcowej

reklama
Jejku to moje marzenie - nauczyć się szyć lub robić na drutach. Ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrac 🤨 przez jakiś czas byłam wkręcona w ubrania i te ceny powalają na kolana. Czasem chciałoby się chociaż coś umieć przerobić - ale jestem noga z tego🥲 wczoraj chciałam sobie ogolić jeden z ulubionych swetrów przed zimą golarką do ubrań i uszkodziłam niestety :( wiec będę musiała z taka pierdolą lecieć do krawcowej

Wiesz co ja na drutach nie umiem 😂 Na szydełku robię i to też tylko zabawki I misie, tzw ,,Amigurumi", bo na płasko dziergac jakieś chusty itp mi nie wychodzi 😂 Ale szydelkuje dopiero rok, zaczynałam od darmowego kursu z szydelkowego u Martyny ze strony ,,Zrób Mi mamo". Ona raz do roku robi darmowy kurs na szydełko i na druty. Po darmowym 4 tyg kursie można wykupić większy program, gdzie się uczy człowiek jeszcze więcej. Taki właśnie wykupiłam i się jakoś powoli rozkręciłam 😁

Dziewczyny, jak bierzecie komplet wit B - zmienił Wam się kolor moczu na bardziej jaskrawy 😅
Bo zaczęliśmy z mężem brać i oboje siekamy na jaskrawo-żółto😂
Tak, jedna z witamin B odpowiada za ten kolor ale nie pamietam która ;)

Jeśli o Inozytol chodzi to mi 4 lata temu ginekolog też polecała Ovarin. Teraz kupilam i ovarin i fertistim ale nie chce przesadzić i pije tylko fertistim 🙈
My na obiad zrobiliśmy szybkie risotto z thermomixa bo była taka piękna pogoda że poszliśmy do lasu na spacer.
A po spacerze dokończyłam świątecznego misia z szydelkowego świątecznego wyzwania 😁
Jaki słodziak miś😍😍

To nic trudnego, naprawdę, a teraz z tymi wszystkimi instruktażami on line, to już w ogole. Nawet na YouTube jest tego mnostwo. Zestaw szydełek można kupić w action, włóczkę również, nic tylko odpalić YouTube i zacząć działać :) na początku to wymaga sporo cierpliwości, początki są trudne, ale jak się poćwiczy, nauczy czytać schematy, to można wszystko zrobić :)

Dziewczyny, jak bierzecie komplet wit B - zmienił Wam się kolor moczu na bardziej jaskrawy 😅
Bo zaczęliśmy z mężem brać i oboje siekamy na jaskrawo-żółto😂
A jaki masz kompleks? Bo znalazłam takie z yango i się zastanawiam czy ok 🙈
Mam jeszcze pytanie, czy jeżeli biorę fertistim, osobno witaminę d, magnez, to czy jak będę brała taki kompleks, to nie będzie za dużo? Czy któraś z was to sumplementowala może? 🙈

Dziewczyny a czy znacie jakiś inozytol w postaci tabletek do picia z sensowną dawka i najlepiej bez dodatku innych witamin ? 😅 Trochę już mam dość tych rozpuszczanych form tym bardziej że nie mogę pić smakowych inozytoli
Bez dodatków to kapsułki z Aliness. Nie udało mi się znaleźć innych fajnych, które miałyby więcej inozytolu 🤷🏼‍♀️

A jaki masz kompleks? Bo znalazłam takie z yango i się zastanawiam czy ok 🙈
Mam jeszcze pytanie, czy jeżeli biorę fertistim, osobno witaminę d, magnez, to czy jak będę brała taki kompleks, to nie będzie za dużo? Czy któraś z was to sumplementowala może? 🙈
Ja polecam ten B complex z Aliness, bo ma metylowany kwas foliowy. Link do: Witamina B Complex B-50 B50 Methyl TMG Plus (100 kaps) Aliness - Sklep internetowy Enaturalnie.pl

Jak piłam Fertistim to witaminy D i kwasu foliowego dodatkowo nie brałam, bo nie chciałam przedobrzyć.

reklama
Do góry