reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Hej, my właśnie wstaliśmy z łóżka 😁 niedzielne poranne lenistwo 🙈 zabieram się za robienie jajecznicy, a po południu jedziemy do rodziców 😁
U nas już zimowo bez śniegu- 4 stopnie na dworze 🥶
Kocham jajecznicę😍 najbardziej taką "czystą" na niczym, bez boczków, bekonów, kiełbas czy cebulki😊 mniam najlepsze śniadanie, zazwyczaj mąż robi w niedzielę, jest taka dobra i w punkt przygotowana jak lubię🙂

reklama
Wybaczcie, mam ostatnio jakieś napady złości ale co do testu właśnie miałam czerwona krew na wkładce więc czy następny będzie pozytywny to się okaże.
Moja historia: ponad dwa lata temu straciłam synka w ok 16tyg, wada genetyczna plus obrzęk uogólniony, pół roku czekania na zielone światło kolejne pół roku starań i w końcu zdrowa córeczka aktualnie skończone 10 miesięcy. z racji naszego wieku nie chcemy dużej różnicy między dziećmi stąd takie parcie i ta cicha nadzieja, że się udało.
Trzymam kciuki, by mimo krwi ciąża się utrzymała. Zupełnie inaczej teraz jesteś odbierana, po tym gdy dajesz nam się poznać. Sprawdz betę i przyrost, to powie duzo wiecej Ci niż test.

A sprawdzałyście poziom witamin? Ja biorę Neurovit - lek na receptę (B1, B6, B12), ale to z powodu schorzeń układu nerwowego. Pamiętajcie, że witamina B12 często nasila zmiany trądzikowe. :)
Nie sprawdzałam. Nie brałam nigdy witamin z grupy b, jedynie co to inozytol (czyli wit. B8). A chciałabym włączyć, może nie codziennie, ale dwa razy w tygodniu. I tak wybieram się na badania po tym poronieniu (Beta itp), to może te witaminy b dołączę, dziękuje 🥰

Jeśli o Inozytol chodzi to mi 4 lata temu ginekolog też polecała Ovarin. Teraz kupilam i ovarin i fertistim ale nie chce przesadzić i pije tylko fertistim 🙈
My na obiad zrobiliśmy szybkie risotto z thermomixa bo była taka piękna pogoda że poszliśmy do lasu na spacer.
A po spacerze dokończyłam świątecznego misia z szydelkowego świątecznego wyzwania 😁
Jaki piękny!
Ja chyba podskoczę do action po szydełko i włóczkę i zacznę też dziergać. Tak dzisiaj właśnie przy oglądaniu filmu poczułam, że dobrze by było czymś zająć ręce

Jeśli o Inozytol chodzi to mi 4 lata temu ginekolog też polecała Ovarin. Teraz kupilam i ovarin i fertistim ale nie chce przesadzić i pije tylko fertistim 🙈
My na obiad zrobiliśmy szybkie risotto z thermomixa bo była taka piękna pogoda że poszliśmy do lasu na spacer.
A po spacerze dokończyłam świątecznego misia z szydelkowego świątecznego wyzwania 😁
Zajebisty misiek😁
Owca już była?

Ja sie w ogóle do tych owulacyjnych nie mogę przekonać, szkoda mi kasy bo pokazują mi głupoty 😢😢😢
Nie u każdej osoby się sprawdzają niestety😥, u mnie są skuteczne idealnie pokrywają się z monitoringiem, dzisiaj zapadnięty pęcherzyk po owulacji na usg I test LH pozytywny 1.5 temu.

Jejku to moje marzenie - nauczyć się szyć lub robić na drutach. Ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrac 🤨 przez jakiś czas byłam wkręcona w ubrania i te ceny powalają na kolana. Czasem chciałoby się chociaż coś umieć przerobić - ale jestem noga z tego🥲 wczoraj chciałam sobie ogolić jeden z ulubionych swetrów przed zimą golarką do ubrań i uszkodziłam niestety :( wiec będę musiała z taka pierdolą lecieć do krawcowej
Koleżanka kupiła szydełko i zaczęła dziergać oglądając filmy na YT. Klnęła przy tym jak szewc. Do tego trochę makramy. I robi fajne cudeńka.

reklama
Do góry