reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Cześć dziewczyny! Lecimy dzisiaj z mężem na urlop - prawie na dwa tygodnie! Ogromnie mi tego potrzeba 😊 ale niestety boje się latać, więc postanowiłam zrobić test, żeby na spokojnie wziąć waleriane. No i jakiś turbo słaby cień przebija. Jestem w 9dpo, jakoś słabo wierzę, że to prawdziwy cień, bo taki mialam już w poprzednim cyklu, a następnego dnia była tylko biel. Co o tym myślicie? Widzicie coś w ogóle?Przycpac walerianke, czy lepiej odpalić sobie jakieś medytacje na stres? 🤣😅 jak tak patrzę na to zdjęcie, to nic nawet nie widać 😅
Widzę 😍

reklama
Dziewczyny co sadzicie/jakie macie doświadczenia z Fertistim w saszetkach? Rozważam stosować i mój mąż też, bo jest wersja dla facetów od przyszłego cyklu gdyby ten był stratny. Jakieś dostrzegliście zmiany w organizmie?

Hejka, mały szpitalny update ode mnie 😊 udało się dziś zrobić sono hsg, jajowody drożne 🎉
Co do samego zabiegu, to mnie bolało... Dostałam wcześniej nospe, paracetamol i znieczulenie kremem do szyjki macicy. Podobno kontrast z początku wchodził z oporem, co może znaczyć, że coś się przepchało też. Ale ogólnie pani doktor mówiła, że pięknie wszystko widać i jest idealnie.
Po zabiegu oblał mnie pot i miałam mroczki przed oczami i nudności 😒 ale przeszło i wypuścili mnie jeszcze tego samego dnia. Dostałam jedna dawkę antybiotyku i możemy starać się jeszcze w tym cyklu.
Wszystkie wyniki badań z pobytu będą za miesiąc.
Pozdrawiam Was już ze swojego łóżka 😁

Dziewczyny co sadzicie/jakie macie doświadczenia z Fertistim w saszetkach? Rozważam stosować i mój mąż też, bo jest wersja dla facetów od przyszłego cyklu gdyby ten był stratny. Jakieś dostrzegliście zmiany w organizmie?
Dziewczyny tutaj polecają, my braliśmy pół roku, ale nie widziałam żadnych zmian na lepsze.

Przepraszam dziewczyny, że się wpierdalam, ale uważam że to ważne info. Również miałam powtarzaną drugą drożność z kontrastem RTG w szpitalu i żaden lekarz ani moja dr prowadząca ani lekarz wykonujący zabieg ani ordynator nie zakazali starań w tym cyklu. Wręcz zalecali starania. Dostałam antybiotyk na 5 dni i jedynie zakaz był w pierwszy dzień po zabiegu kiedy plamilam.
Z tego cyklu jestem w ciąży. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki niezmiennie Wam kibicuje z ukrycia.
💩💩💩
O widzisz, to znaczy, że wszystko zależy ;) - może np. od sprzętu jakim badanie jest wykonywane. Któż to wie 😉

Hejka, mały szpitalny update ode mnie 😊 udało się dziś zrobić sono hsg, jajowody drożne 🎉
Co do samego zabiegu, to mnie bolało... Dostałam wcześniej nospe, paracetamol i znieczulenie kremem do szyjki macicy. Podobno kontrast z początku wchodził z oporem, co może znaczyć, że coś się przepchało też. Ale ogólnie pani doktor mówiła, że pięknie wszystko widać i jest idealnie.
Po zabiegu oblał mnie pot i miałam mroczki przed oczami i nudności 😒 ale przeszło i wypuścili mnie jeszcze tego samego dnia. Dostałam jedna dawkę antybiotyku i możemy starać się jeszcze w tym cyklu.
Wszystkie wyniki badań z pobytu będą za miesiąc.
Pozdrawiam Was już ze swojego łóżka 😁
Super 💪

reklama
Hej, my braliśmy miesiąc. Myśle, że nam pomogło zarówno picie fertistim jak i podniesienie poziomu witaminy D ☺️ w smaku fajne, owulacje tez miałam, śluz tez (nie wiem, czy to akurat dzięki niemu, bo brałam tez witaminę a+e w kapsułkach takich do rozgryzania) 🙃

Do góry