reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Przepraszam dziewczyny, że się wpierdalam, ale uważam że to ważne info. Również miałam powtarzaną drugą drożność z kontrastem RTG w szpitalu i żaden lekarz ani moja dr prowadząca ani lekarz wykonujący zabieg ani ordynator nie zakazali starań w tym cyklu. Wręcz zalecali starania. Dostałam antybiotyk na 5 dni i jedynie zakaz był w pierwszy dzień po zabiegu kiedy plamilam.
Z tego cyklu jestem w ciąży. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki niezmiennie Wam kibicuje z ukrycia.
💩💩💩
to ja już chyba się zamknę bo szerzę fałszywe informacje 😂

Przepraszam dziewczyny, że się wpierdalam, ale uważam że to ważne info. Również miałam powtarzaną drugą drożność z kontrastem RTG w szpitalu i żaden lekarz ani moja dr prowadząca ani lekarz wykonujący zabieg ani ordynator nie zakazali starań w tym cyklu. Wręcz zalecali starania. Dostałam antybiotyk na 5 dni i jedynie zakaz był w pierwszy dzień po zabiegu kiedy plamilam.
Z tego cyklu jestem w ciąży. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki niezmiennie Wam kibicuje z ukrycia.
💩💩💩
Ja miałam z RTG, i kazał lekarz odczekać 3 dni. Może temu, że jeden trochę musieli przepchać, z drugim było ok.

💩💩💩
Dziękuje, mi tez powiedzieli żeby wręcz „cisnac temat” w tym miesiącu 🤷‍♀️ bo jajowody świeżo przeczyszczone a zabieg ma minimalny wpływ …. Hm pomyśle jeszcze :)

U mnie już brak śluzu płodnego, więc oficjalnie zakańczamy okres płodny. Szansę na ciąż tylko z niedzielnych rannych amorów.
Ja mam jeszcze niby jakieś ilości śluzu, ale nie wiem czy mi się uda dzisiaj starego zaatakować, a jak nie to może jakiś niedzielny plemnik dotrwa haha. Ja mam dzisiaj 20 dc. Tylko pytanie czy mój cykl będzie trwał 30 czy 35 dni ;)

ciekawe, no sama nie wiem. I tak nie mam pęcherzyka dominującego 🤷‍♀️ wiec może rzeczywiście odczekam 🤷‍♀️ a już starego nastawiłam…
Ja bym chyba słuchała lekarza, skoro nie ma przeciwwskazań to bym się nie powstrzymywała. Pęcherzyki mogą ruszyć, a największe szanse na zajście są właśnie w pierwszych miesiącach po drożnosci. Jajowody są wtedy ładnie oczyszczone. Nie wydaje mi się żeby szpital robiąc badanie dawał złe zalecenia pozabiegowe w tej kwestii.

reklama
Do góry