reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Przepraszam dziewczyny, że się wpierdalam, ale uważam że to ważne info. Również miałam powtarzaną drugą drożność z kontrastem RTG w szpitalu i żaden lekarz ani moja dr prowadząca ani lekarz wykonujący zabieg ani ordynator nie zakazali starań w tym cyklu. Wręcz zalecali starania. Dostałam antybiotyk na 5 dni i jedynie zakaz był w pierwszy dzień po zabiegu kiedy plamilam.
Z tego cyklu jestem w ciąży. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki niezmiennie Wam kibicuje z ukrycia.
💩💩💩
to ja już chyba się zamknę bo szerzę fałszywe informacje 😂

Przepraszam dziewczyny, że się wpierdalam, ale uważam że to ważne info. Również miałam powtarzaną drugą drożność z kontrastem RTG w szpitalu i żaden lekarz ani moja dr prowadząca ani lekarz wykonujący zabieg ani ordynator nie zakazali starań w tym cyklu. Wręcz zalecali starania. Dostałam antybiotyk na 5 dni i jedynie zakaz był w pierwszy dzień po zabiegu kiedy plamilam.
Z tego cyklu jestem w ciąży. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki niezmiennie Wam kibicuje z ukrycia.
💩💩💩
Ja miałam z RTG, i kazał lekarz odczekać 3 dni. Może temu, że jeden trochę musieli przepchać, z drugim było ok.

💩💩💩
Dziękuje, mi tez powiedzieli żeby wręcz „cisnac temat” w tym miesiącu 🤷‍♀️ bo jajowody świeżo przeczyszczone a zabieg ma minimalny wpływ …. Hm pomyśle jeszcze :)

U mnie już brak śluzu płodnego, więc oficjalnie zakańczamy okres płodny. Szansę na ciąż tylko z niedzielnych rannych amorów.
Ja mam jeszcze niby jakieś ilości śluzu, ale nie wiem czy mi się uda dzisiaj starego zaatakować, a jak nie to może jakiś niedzielny plemnik dotrwa haha. Ja mam dzisiaj 20 dc. Tylko pytanie czy mój cykl będzie trwał 30 czy 35 dni ;)

ciekawe, no sama nie wiem. I tak nie mam pęcherzyka dominującego 🤷‍♀️ wiec może rzeczywiście odczekam 🤷‍♀️ a już starego nastawiłam…
Ja bym chyba słuchała lekarza, skoro nie ma przeciwwskazań to bym się nie powstrzymywała. Pęcherzyki mogą ruszyć, a największe szanse na zajście są właśnie w pierwszych miesiącach po drożnosci. Jajowody są wtedy ładnie oczyszczone. Nie wydaje mi się żeby szpital robiąc badanie dawał złe zalecenia pozabiegowe w tej kwestii.

reklama
Do góry