reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Mój na szczęście nie chrapie, ale czasem tak sapie i już mnie wkurza 🤣 a że mam lekki sen, to zawsze śpię w stoperach :D

Mój po poronieniu trochę się skrócił - wcześniej miałam takie 33dniowe, a teraz bardziej 29-30 dni.

Dziewczyny, może któraś mądra głowa mi podpowie - dostałam właśnie wyniki PAI-1 i jest napisane tak: nie wykryto polimorficznego wariantu 4G wżadnym allelu genu PAI-1 ( 5G/5G). Czyli to znaczy jest wszystko ok? :D
Tak wszystko ok😊

Jeszcze nie 😥 coraz bardziej w krzyżu boli, ciągle biegam do toalety sprawdzam, ale na razie tylko boli i dreszcze mam 😥
Jak masz dreszcze to nie lepiej byłoby pojechać do szpitala? Ja pamiętam że pojechałam i tylko ze względu na te dreszcze mnie zbadali, bo inaczej wysłaliby do domu - serduszko jeszcze wtedy biło. Okazało się niestety, że zaczął się stan zapalny rozwijać więc od razu na oddział. Nie wiem czy powinnaś czekać

Jeszcze nie 😥 coraz bardziej w krzyżu boli, ciągle biegam do toalety sprawdzam, ale na razie tylko boli i dreszcze mam 😥
Dreszcze brzmią jakoś niepokojąco - u mnie poronienie było po równo 7 dniach od odstawienia progra. Najpierw od razu zaczęło się baaardzo delikatne plamienie, a tydzień później skurcze obudziły mnie w nocy, trwały dobę (z różną częstotliwością), po czym na toalecie poczułam, że coś pochwą wyskoczyło, skurcze się skończyły i jeszcze 2 tyg miałam plamienia. Upierdliwe to było :/

Póki jesteś jeszcze w miarę na chodzie, spakuj najpotrzebniejsze rzeczy do torby, majtki na zmianę, podpaski i pojedź do szpitala. Ja miałam dreszcze i okropny bol brzucha tuż po obudzeniu się po zabiegu. Dostałam coś przeciwbólowego dożylnie, chyba usnęłam na jakieś pół h i potem było już dobrze.
Ja tez pytalam w szpitalu 2 lekarzy, czy nie lepiej poczekać aż się samo zacznie. Odpowiedzieli, ze nie wiadomo jak długo ta moja ciaza jest już nieżywa i nie chca ryzykować jakimś zakażeniem.
Jak Cię wylyzeczkuja, to dostaniesz antybiotyk na max 10 dni, a po takim zakażeniu nie wiadomo ile byś dochodziła do siebie. A co za tym idzie, starania mogłyby być odłożone w czasie 🥺
Patrząc na to z perspektywy tych kilku dni, myśle, może to i dobrze, ze miałam ten zabieg.

reklama
Eh i wychodzi moja durna natura planowania 🥴 jeszcze ronić nie zaczęłam a już plan w głowie układam eh 😥
I bardzo dobrze ! Ja czekam na krwawienie, skacze 😂, zamawiam testy owulacyjne 💪
I tego "rozwalonego" cyklu chyba boje się najbardziej 🥴
Mój organizm sobie skrócił cykle, przyspieszył owulację i zafundował mi szybciutko zdrową ciążę 🙂 także nie ma reguły z tym rozjeżdżaniem cyklu

Do góry