reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Oj jak pięknie! 🥰 oby to się spełniło! ❤
Ja akurat testy robię jak mojego nie ma w domu i nic mu nie mówię. Chce go zaskoczyć jak się uda ☺
Ale w weekend mnie rozwalił na łopatki 🤣
Skończył mi się okres i w weekend mówię do niego, że chce się napić piwa, bo zaraz już nie będę mogła (miałam na myśli, że zaczną się dni płodne, więc wolę nie pić)
A ten ze łzami w oczach i wielkim wzruszem się mnie pyta czy się udało i jestem w ciąży 🙈
Mówię wtf, dopiero co skończył mi się okres to uwazasz, że jestem w ciąży i chce to piwem uczcić? 🤣 aż mi go trochę szkoda było, ale nie wiem co to za pomysł był 🤣
Ty się śmiejesz, a ja w zeszłym miesiącu kilka dni po okresie zrobiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły pozytywne 😂😂😂 Byłam tak zaskoczona, że właściwie uwierzyłam jak mi mąż mówił że musiałam zajść chwilę przed okresem albo w okres 🤣🤣

reklama
Ty się śmiejesz, a ja w zeszłym miesiącu kilka dni po okresie zrobiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły pozytywne 😂😂😂 Byłam tak zaskoczona, że właściwie uwierzyłam jak mi mąż mówił że musiałam zajść chwilę przed okresem albo w okres 🤣🤣
I ja się pytam JAK TO MOŻLIWE? 🤯🙈 sama bym nie wiedziała co o tym myśleć 🤣

Kurcze, myślałam, ze łyżeczkowanie to tylko wyciągną pęcherzyk ciążowy i okres przyjdzie za jakiś czas normalnie i się to tam wszystko złuszczy 😱 przynajmniej położna mi to potwierdziła 🤔
Chyba, ze ja coś źle zrozumiałam
Łyżeczkowanie to nic innego jak oczyszczenie macicy poprzez złuszczenie endometrium i usuniecie wszystkich pozostałych tkanek znajdujących się w macicy. Krwawienie wynika z tego, że macica się teraz regeneruje, dlatego należy unikać dźwigania ciężkich przedmiotów i forsowania się, bo to może wydłużać krwawienie. Następną miesiączkę powinnaś dostać w ciągu 4 tygodni i wg znanych mi zaleceń lekarskich, dopiero po niej można zacząć współżycie i starania (niektórzy lekarze mówią o rozpoczęciu starań dopiero po 2-3 cyklach).

Łyżeczkowanie to nic innego jak oczyszczenie macicy poprzez złuszczenie endometrium i usuniecie wszystkich pozostałych tkanek znajdujących się w macicy. Krwawienie wynika z tego, że macica się teraz regeneruje, dlatego należy unikać dźwigania ciężkich przedmiotów i forsowania się, bo to może wydłużać krwawienie. Następną miesiączkę powinnaś dostać w ciągu 4 tygodni i wg znanych mi zaleceń lekarskich, dopiero po niej można zacząć współżycie i starania (niektórzy lekarze mówią o rozpoczęciu starań dopiero po 2-3 cyklach).
Dziękuje! Właśnie na wypisie ze szpitala mam w zaleceniach kontrole za 4 tygodnie i myślałam, ze to właśnie będzie w trakcie/już po miesiączce. Czyli licząc od dzisiaj to już będzie drugi okres 🤗

U mnie ten sam problem. Mam najzwyklejszy filtr z dafi. Nawet do czajnika daje filtrowana wodę, bo nienawidzę pływającego kamienia w szklance!
My mamy przygotowane przyłącze na doprowadzeniu wody, żeby podpiąć taki duży zmiękczacz. Z tymi dzbankami, to ja nie potrafię działać, bo zapominam o wymianie filtra albo o tym, żeby kupić nowy 🤦‍♀️

Dziękuje! Właśnie na wypisie ze szpitala mam w zaleceniach kontrole za 4 tygodnie i myślałam, ze to właśnie będzie w trakcie/już po miesiączce. Czyli licząc od dzisiaj to już będzie drugi okres 🤗
Tamten będzie miesiączką po pierwszym, prawidłowym cyklu po poronieniu i rozpoczniesz 2 cykl :) My zaczynaliśmy wówczas starania, a w drugą ciąże zaszłam w 3 cyklu po łyżeczkowaniu.

Polecam na Netflixie " Zatrzymać morderstwo " "Gdzieś pomiędzy" "Podróżnicy" " Wędrująca ziemia " ( choć nie wiem czy to na Netflixie)

No właśnie mój na głowie włosów jak kot napłakał a i gniazdo już mi się robi a broda coś jakby nie chciała iść rowno z góra i wciąż dużo, twarde i grube...
To zasługa testosteronu 😁

reklama
Ahoj! Podczytuję Was od lipca, dziś postanowiłam wyjść z szafy :) Mamy już syna, urodzony w czerwcu 2022 roku. Starania o niego kilka lat, rok w klinice. Miałam robioną drożność w 2021 roku. Trzy nieudane IUI, w listopadzie mieliśmy podchodzić do procedury in vitro, ale nie zdążyliśmy. Zaszłam w ciążę na cyklu stymulowanym.
Od września '22 starania. W lipcu, sierpniu, wrześniu tego roku Lametta 2-6 dzień cyklu, w zależności od wielkości pęcherzyka Ovitrelle. Zastrzyk trzyma mnie jak ruski termos - wysikuje kreski nawet 14 dni po podaniu, gdzie beta szoruje gdzieś na poziomie 1. Jakim cudem? Nie wiem. W październiku wróciliśmy do kliniki, badanie nasienia w czerwcu i sierpniu - tu wszystko ok. W tym cyklu przeszłam na Aromek, wizytę muszę jutro umówić. Miałam na 10 listopada, ale w przypływie emocji typu "K***a mać, mam dosyć, wszystko w pizdu" odwołałam ją w tym tygodniu 🙊 Jestem w trakcie dalszej diagnostyki "cosia" na tarczycy odkrytego w poniedziałek. Wyniki tarczycowej piątki raczej ok. W poniedziałek lekarz kazała zrobić tylko TSH - 1,36. Rok temu tarczyca finalnie ok. Mam także badania w kierunku trombofilii i zespołu antyfosfolipidowego. Jedyne co wyszło to mutacja MTHFR C677T. Brakuje nam już pomysłów na to jak robić, kiedy robić i w jakiej konfiguracji😂
Z suplementów - magiczny magnez, miovelia pro, inofem, jak się przypomni to Oeparol, NAC od 3 dc przez 5 dni. Obecnie 4 dc.
Jeśli udałoby się przywrócić termin wizyty, to będzie to 10 listopada. Być może dostanę zastrzyk, więc dla pewności jeśli miałabym testować to załóżmy 25 listopada. Pewnie zacznę sikać wcześniej, a wtedy będziecie świadkami cudu - kreska na teście ciążowym mimo braku ciąży 😂 Oby tym razem było inaczej...

Do góry