reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja spróbuje jeszcze testować jutro to bd 2 dni przed przewidywanym okresem i zobaczymy co to będzie jak nic to zaczynamy od początku . Ostatnio mam taki poczucie beznadziei nie umiem uwolnić się od niego . Jestem mega przytłoczona i potrzebuję iskierki, która wniesie coś pozytywnego a nie ciągle pod górę 😭

reklama
To mój pierwszy cykl tutaj i tak czytam, że piszecie coś o trombofilii - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😶 jak to można przebadać? Gdzie? Możecie wytłumaczyc jak debilowi, nie obrażę się 😂

To mój pierwszy cykl tutaj i tak czytam, że piszecie coś o trombofilii - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😶 jak to można przebadać? Gdzie? Możecie wytłumaczyc jak debilowi, nie obrażę się 😂
Badanie genetyczne przez pobranie krwi. Robi się je przy nawracających poronieniach. Dowiesz się z nich czy jesteś posiadaczką mutacji genetycznych odpowiadające za krzepnięcie krwi. Badanie dość kosztowne.

A widzisz, to ciekawe jest z tymi zaleceniami. Jak ja miałam zabieg to położna jedno (tak jak Ty piszesz), na wypisie ze szpitala że tydzień wstrzymać się ze współżyciem, a mój ginekolog na kontroli po 12 dniach (po 5 dniach przestałam krwawić) powiedzial, że wygląda na to, że zdążyłam już mieć owulację ale mam bardzo cienkie endometrium. I generalnie wszystko zagojone więc jeśli chce współżyć to zielone światło ale nie jest to czas na żeby zachodzić. Trzeba odczekać. Swoją drogą - jak szybko odbudowuje się endometrium po zabiegu łyżeczkowania?
Standardowo w ciągu jednego cyklu. Kwestia współżycia jest bardzo indywidualną sprawą i jeśli lekarz podczas kontroli powie, że jest ok, to (o ile psychicznie jest się gotową) znaczy, że jest ok ;) Ale tak jak po poronieniu samoistnym tak i po łyżeczkowaniu, niezbędna jest kontrola ginekologiczna, żeby to potwierdzić.

cześć :)
Miałam się nie zapisywać, bo i tak jest zawsze 🩸.. ale podczytuję Was regularnie, więc też się czasem odezwę. Testować będę 8 listopada, @Kitsune proszę o wpisanie :) Tego dnia mam też wizytę w klinice. Albo jakimś cudem wysikam dwie kreski albo rozpoczynam stymulację do ivf.

Kilka słów o mnie, bo na ostatnich kreskach nie byłam. Mam 29 lat. Starania 2,5 roku. Niepłodność idiopatyczna, łagodny obraz PCO. Trzy nieudane IUI. W ciąży nigdy nie byłam. Mąż 35 lat, nasienie lekko poniżej normy.

Na ten cykl dużych nadziei nie mam, ale w grudniu to już musi być to🍀
Trzymam kciuki, żeby stymulacja nie była potrzebna 🤞

Ja spróbuje jeszcze testować jutro to bd 2 dni przed przewidywanym okresem i zobaczymy co to będzie jak nic to zaczynamy od początku . Ostatnio mam taki poczucie beznadziei nie umiem uwolnić się od niego . Jestem mega przytłoczona i potrzebuję iskierki, która wniesie coś pozytywnego a nie ciągle pod górę 😭
Przykro mi, że wpadłaś w dołek ;( Myślałaś o tym, żeby porozmawiać z psychologiem? Nie pamietam jak długo się staracie, ale wiem z własnego doświadczenia, że po jakimś czasie niepowodzeń, rozmowa z terapeutą potrafi przynieść ulgę i pomóc w poukładaniu myśli w głowie.

Trombofilia wrodzona to nadkrzepliwość o podłożu genetycznym. W celu jej zdiagnozowania przeprowadza się badanie DNA. Obecność nieprawidłowych mutacji sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej i tętniczej. W przypadku ciąży, nieleczona trombofilia może powodować problemy z zagnieżdżenie zarodka, zahamowanie wzrostu płodu, a nawet prowadzić do poronienia. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowych mutacji w kierunku trombofilii stosuje się Acard i/lub zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej w ciąży. Tutaj link do testdna.pl gdzie można przeprowadzić takie badanie Link do: TROMBOFILIA wrodzona - Badanie genetyczne trombofilii - Sprawdź

Kurcze, macie pomysł skąd w 9dc brunatny śluz? 🤔🤔 Bardzo mało, ale jednak. Nie zdarzało mi się to wcześniej 🤔

reklama
Do góry