reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja spróbuje jeszcze testować jutro to bd 2 dni przed przewidywanym okresem i zobaczymy co to będzie jak nic to zaczynamy od początku . Ostatnio mam taki poczucie beznadziei nie umiem uwolnić się od niego . Jestem mega przytłoczona i potrzebuję iskierki, która wniesie coś pozytywnego a nie ciągle pod górę 😭

reklama
To mój pierwszy cykl tutaj i tak czytam, że piszecie coś o trombofilii - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😶 jak to można przebadać? Gdzie? Możecie wytłumaczyc jak debilowi, nie obrażę się 😂

To mój pierwszy cykl tutaj i tak czytam, że piszecie coś o trombofilii - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😶 jak to można przebadać? Gdzie? Możecie wytłumaczyc jak debilowi, nie obrażę się 😂
Badanie genetyczne przez pobranie krwi. Robi się je przy nawracających poronieniach. Dowiesz się z nich czy jesteś posiadaczką mutacji genetycznych odpowiadające za krzepnięcie krwi. Badanie dość kosztowne.

A widzisz, to ciekawe jest z tymi zaleceniami. Jak ja miałam zabieg to położna jedno (tak jak Ty piszesz), na wypisie ze szpitala że tydzień wstrzymać się ze współżyciem, a mój ginekolog na kontroli po 12 dniach (po 5 dniach przestałam krwawić) powiedzial, że wygląda na to, że zdążyłam już mieć owulację ale mam bardzo cienkie endometrium. I generalnie wszystko zagojone więc jeśli chce współżyć to zielone światło ale nie jest to czas na żeby zachodzić. Trzeba odczekać. Swoją drogą - jak szybko odbudowuje się endometrium po zabiegu łyżeczkowania?
Standardowo w ciągu jednego cyklu. Kwestia współżycia jest bardzo indywidualną sprawą i jeśli lekarz podczas kontroli powie, że jest ok, to (o ile psychicznie jest się gotową) znaczy, że jest ok ;) Ale tak jak po poronieniu samoistnym tak i po łyżeczkowaniu, niezbędna jest kontrola ginekologiczna, żeby to potwierdzić.

cześć :)
Miałam się nie zapisywać, bo i tak jest zawsze 🩸.. ale podczytuję Was regularnie, więc też się czasem odezwę. Testować będę 8 listopada, @Kitsune proszę o wpisanie :) Tego dnia mam też wizytę w klinice. Albo jakimś cudem wysikam dwie kreski albo rozpoczynam stymulację do ivf.

Kilka słów o mnie, bo na ostatnich kreskach nie byłam. Mam 29 lat. Starania 2,5 roku. Niepłodność idiopatyczna, łagodny obraz PCO. Trzy nieudane IUI. W ciąży nigdy nie byłam. Mąż 35 lat, nasienie lekko poniżej normy.

Na ten cykl dużych nadziei nie mam, ale w grudniu to już musi być to🍀
Trzymam kciuki, żeby stymulacja nie była potrzebna 🤞

Ja spróbuje jeszcze testować jutro to bd 2 dni przed przewidywanym okresem i zobaczymy co to będzie jak nic to zaczynamy od początku . Ostatnio mam taki poczucie beznadziei nie umiem uwolnić się od niego . Jestem mega przytłoczona i potrzebuję iskierki, która wniesie coś pozytywnego a nie ciągle pod górę 😭
Przykro mi, że wpadłaś w dołek ;( Myślałaś o tym, żeby porozmawiać z psychologiem? Nie pamietam jak długo się staracie, ale wiem z własnego doświadczenia, że po jakimś czasie niepowodzeń, rozmowa z terapeutą potrafi przynieść ulgę i pomóc w poukładaniu myśli w głowie.

Trombofilia wrodzona to nadkrzepliwość o podłożu genetycznym. W celu jej zdiagnozowania przeprowadza się badanie DNA. Obecność nieprawidłowych mutacji sprzyja powstawaniu zakrzepicy żylnej i tętniczej. W przypadku ciąży, nieleczona trombofilia może powodować problemy z zagnieżdżenie zarodka, zahamowanie wzrostu płodu, a nawet prowadzić do poronienia. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowych mutacji w kierunku trombofilii stosuje się Acard i/lub zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej w ciąży. Tutaj link do testdna.pl gdzie można przeprowadzić takie badanie Link do: TROMBOFILIA wrodzona - Badanie genetyczne trombofilii - Sprawdź

Kurcze, macie pomysł skąd w 9dc brunatny śluz? 🤔🤔 Bardzo mało, ale jednak. Nie zdarzało mi się to wcześniej 🤔

reklama
Do góry