reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Hej dziewczyny, ale dzisiaj brzuch jak na miesiączkę mnie ciągnie a to dopiero 5dpo. Wczoraj wyrwana ósemka i to mi mniej doskwiera jak podbrzusze. Co zabawniejsze, test owu wczoraj 3x razy na dzień na poziomie 0,06 wg premom a dziś już 0,36 😅 w mojej pierwszej ciąży też tak rosło aż był pozytyw przed testem ciążowym 🤪
No co? Pomarzyć można 😆 milego dnia/popoludnia 🥳☕
Kciuuuuukiiiii 🤞🤞🤞🤞🤞🤞

reklama
Nie fryzjer, ale on "ogarnia" moje włosy a ja jego :D Nauczyliśmy się wszystkiego z programów typu "ostre cięcie" i youtube'a 😄

Właśnie robiłam dzisiaj ten test! Wyszły mi średniopory +. Ale nadal ni cholery nie wiem co to oznacza i jakie kosmetyki wybrać 🤣🤣 Chyba będę po prostu stosować metodę prób i błędów.

Mam na liście wcierkę z tej firmy. Ponoć działa cuda, już wiele świetnych opinii o niej czytałam. Zobaczymy czy na mnie też tak dobrze podziała 😃
Gdyby mój maz miał ogarnąć moje włosy, to chyba nosiłabym dość awangardowe fryzury - aktualnie włosy mam do połowy pleców, wiec jest z czym szaleć 😅 Moje cięcia ogarnia przyjaciółka i to zazwyczaj tuż przed wyjściem na imprezę, już po kilku kieliszkach trunku 😂
Na farbie u fryzjera byłam ostatnio ponad dwa lata temu i już przyszedł czas, gdy muszę je znowu pofarbować, bo zaczęły mi się pojawiać pojedyncze siwe włosy, a jeszcze ich u siebie nie chce 😉

A mój organizm wreszcie przyzwyczaił się do większej dawki mety i mdłości odeszły w niepamięć. Całe szczęście, bo męczyło mnie strasznie, a tak to przynajmniej mogę się poobżerać upragnioną surówką z kiszonej kapusty. :D
„Większa dawka mety” na staraczkowym wątku brzmi dobrze 😅

Ja też przy 1 powiedziałam szybko. Ale to nie zmienia faktu, że jakby byly Mikołajki to bym podjechała po jakaś fancy rzecz ;)
Ja mojemu bym powiedziała tego samego dnia😀 już nawet kupiłam bluzkę dla córki z napisem "będę starszą siostrą" 🙈😅 dobrze, ze teraz wolniej rośnie, to mam nadzieję, że nie wyrośnie zanim zajde w ciążę 🙈

Kocham włosową pielęgnację!
Tak, przede wszystkim test na porowatość, a następnie szampon jeden delikatny i używany tylko na skore głowy, jedna odżywka emolientowa i co dodawanie do niej składników tak, żeby miała właściwości proteinowe (żółtko jajka), albo humektantowe (miód). Jeden szampon mocny z SLS używany raz na 2 tygodnie, żeby oczyścić skore głowy i nadbudowę z włosów. Suszenie włosów chłodnym powietrzem z suszarki.
Do tego peeling skory głowy raz w tygodniu i jakaś wcierka i włosy odrosną zdrowiutkie 🩷
Szalona! Na samą myśl, o takiej ilości zabiegów pielęgnacyjnych, już mi się odechciewa 😂 U mnie tylko maska lub odżywka na suche włosy, zmycie szamponem raz lub dwa i na koniec odżywka. Czasem jakiś krem do ich okiełznania lub do wydobycia skrętu i to tyle, na ile jestem w stanie się zdobyć. Nawet suszą się zazwyczaj same 🤷‍♀️

Szalona! Na samą myśl, o takiej ilości zabiegów pielęgnacyjnych, już mi się odechciewa 😂 U mnie tylko maska lub odżywka na suche włosy, zmycie szamponem raz lub dwa i na koniec odżywka. Czasem jakiś krem do ich okiełznania lub do wydobycia skrętu i to tyle, na ile jestem w stanie się zdobyć. Nawet suszą się zazwyczaj same 🤷‍♀️
Ja uwielbiam! Teraz ja jesieniara- lubię sobie nałożyć jakaś maskę/odżywkę na pół h, w międzyczasie wypić herbatę/kakao, potem ogarnąć włosy i gitara 😍

Jestem w domu! I wiecie co? Obejrzałam ślub od 1. wejrzenia, jeden odcinek Googlebox i już mi się nudzi i najchętniej bym wróciła do pracy 🙄🙈 mąż powiedział, ze mnie do łóżka przypnie pasami 🤣
To mnie dzisiaj zmiotło z planszy. Rano miałam mega dużo sił i energii, byliśmy na długim spacerze z sąsiadami, po powrocie zjedliśmy późne śniadanie i włączyliśmy jakiś serial, strasznie rozbolała mnie głowa, wiec wyjątkowo wzięłam ibuprom i zasnęłam 🤷‍♀️ (a spanie w ciągu dnia zdarza mi się tylko gdy jestem poważnie chora lub w ciąży).

po poronieniu najlepiej sprawdziły mi się takie zwykłe grube podpaski, używałam albo lidlowych albo rossmanowych. Z własnego doświadczenia polecam odpoczynek. Wszelkie aktywności fizycznej będą nasilać krwawienie i je wydłużać niestety 😔
Plamienie mam nadzieje, ze się juz nie będzie aż tak bardzo obfite. Mam jeszcze te podkłady i zwykle podpaski wlasnie z Rossmanna, te drugie na ten moment w zupełności wystarczają 🩷
Eh, dziękuje. Czyli muszę leżeć i odpoczywać, żeby sobie nie przeciągać rekonwalescencji ☹️

Ja mojemu bym powiedziała tego samego dnia😀 już nawet kupiłam bluzkę dla córki z napisem "będę starszą siostrą" 🙈😅 dobrze, ze teraz wolniej rośnie, to mam nadzieję, że nie wyrośnie zanim zajde w ciążę 🙈
Mój mąż wie o każdym moim teście, nie miałabym możliwości mu powiedzieć jakoś wystrzałowo 😄 Nawet owulaki ze mną ogląda 😂

Dzisiaj mnie tak mąż wzruszył, że szok. Zaczęłam poważnie myśleć o tej pielęgnacji włosów, przeszukałam sklepy internetowe i powrzucałam do koszyka wszystko co chcę na początek. Przyszedł syn, gadka szmatka i pyta dlaczego ja dostanę prezent na święta już teraz a on musi czekać do grudnia (generalnie nie obchodzimy świąt, jesteśmy niewierzący, ale wiadomo prezenty są, syn wie doskonale że to my je robimy). No i wtrącił się mój mąż, że on też być może dostanie swój prezent za 2-3 tygodnie. Syn poszedł, a ja pytam męża jaki prezent bo w sumie jeszcze nie pytałam co chce dostać i myślałam że sam coś planuje sobie kupić. A on wypalił, że tym prezentem ma być pozytywny test ciążowy 🥹🥹 No prawie się popłakałam, nie sądziłam że aż tak mu zależy.

reklama
W tym problem, ze jestem pracoholikiem 🤷🏼‍♀️ teraz ciągle chodzę i coś robię- tu coś sprzątnie, tu walizkę rozpakuje ze szpitala, no ja nie potrafię odpocząć ☹️
No właśnie muszę coś znaleźć na netflixie godnego polecenia 😁 albo na playerze. Na razie mam do końca przyszłego tygodnia l4, potem chwile pochodzę do pracy aż nie dostanę wyników badan płci malucha, pójdę do USC, przedstawię to w pracy i potem będzie dłuższy odpoczynek 🙈
Czuje się ok, nic mnie nie boli na szczęście. Myślałam, ze będę miała jakąś dziurę po wenflonie (nigdy nie miałam), a tu lekka dziurka tylko 😱
Miałam zwykłe podpaski i takie podkłady poporodowe. To położna doradzila mi, żebym jednak nosiła te drugie, a potem kupowała bezzapachowe, najzwyklejsze podpaski na okres plamienia- te najdroższe nie zawsze są najlepsze- jak to ona stwierdziła 😏 na wypisie mam kontrole za 4 tygodnie. Mam nadzieje, ze do tego czasu pojawi się okres i wszystko się oczyści 🙏🏻
Miałaś łyżeczkowanie, wiec nie musisz czekać na oczyszczanie - to jeden z plusów tego zabiegu. Dzień łyżeczkowania traktuje się jako pierwszy dzień cyklu.
Tak, jak dziewczyny mówią - spróbuj jednak odpocząć. Twój organizm potrzebuje teraz spokojnie dojść do formy, daj Wam kilka spokojnych dni, bez forsowania się.
Podziwiam Twoje pozytywne nastawienie i siłę ❤️

Do góry