reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Hej dziewczyny, ale dzisiaj brzuch jak na miesiączkę mnie ciągnie a to dopiero 5dpo. Wczoraj wyrwana ósemka i to mi mniej doskwiera jak podbrzusze. Co zabawniejsze, test owu wczoraj 3x razy na dzień na poziomie 0,06 wg premom a dziś już 0,36 😅 w mojej pierwszej ciąży też tak rosło aż był pozytyw przed testem ciążowym 🤪
No co? Pomarzyć można 😆 milego dnia/popoludnia 🥳☕
Kciuuuuukiiiii 🤞🤞🤞🤞🤞🤞

reklama
Nie fryzjer, ale on "ogarnia" moje włosy a ja jego :D Nauczyliśmy się wszystkiego z programów typu "ostre cięcie" i youtube'a 😄

Właśnie robiłam dzisiaj ten test! Wyszły mi średniopory +. Ale nadal ni cholery nie wiem co to oznacza i jakie kosmetyki wybrać 🤣🤣 Chyba będę po prostu stosować metodę prób i błędów.

Mam na liście wcierkę z tej firmy. Ponoć działa cuda, już wiele świetnych opinii o niej czytałam. Zobaczymy czy na mnie też tak dobrze podziała 😃
Gdyby mój maz miał ogarnąć moje włosy, to chyba nosiłabym dość awangardowe fryzury - aktualnie włosy mam do połowy pleców, wiec jest z czym szaleć 😅 Moje cięcia ogarnia przyjaciółka i to zazwyczaj tuż przed wyjściem na imprezę, już po kilku kieliszkach trunku 😂
Na farbie u fryzjera byłam ostatnio ponad dwa lata temu i już przyszedł czas, gdy muszę je znowu pofarbować, bo zaczęły mi się pojawiać pojedyncze siwe włosy, a jeszcze ich u siebie nie chce 😉

A mój organizm wreszcie przyzwyczaił się do większej dawki mety i mdłości odeszły w niepamięć. Całe szczęście, bo męczyło mnie strasznie, a tak to przynajmniej mogę się poobżerać upragnioną surówką z kiszonej kapusty. :D
„Większa dawka mety” na staraczkowym wątku brzmi dobrze 😅

Ja też przy 1 powiedziałam szybko. Ale to nie zmienia faktu, że jakby byly Mikołajki to bym podjechała po jakaś fancy rzecz ;)
Ja mojemu bym powiedziała tego samego dnia😀 już nawet kupiłam bluzkę dla córki z napisem "będę starszą siostrą" 🙈😅 dobrze, ze teraz wolniej rośnie, to mam nadzieję, że nie wyrośnie zanim zajde w ciążę 🙈

Kocham włosową pielęgnację!
Tak, przede wszystkim test na porowatość, a następnie szampon jeden delikatny i używany tylko na skore głowy, jedna odżywka emolientowa i co dodawanie do niej składników tak, żeby miała właściwości proteinowe (żółtko jajka), albo humektantowe (miód). Jeden szampon mocny z SLS używany raz na 2 tygodnie, żeby oczyścić skore głowy i nadbudowę z włosów. Suszenie włosów chłodnym powietrzem z suszarki.
Do tego peeling skory głowy raz w tygodniu i jakaś wcierka i włosy odrosną zdrowiutkie 🩷
Szalona! Na samą myśl, o takiej ilości zabiegów pielęgnacyjnych, już mi się odechciewa 😂 U mnie tylko maska lub odżywka na suche włosy, zmycie szamponem raz lub dwa i na koniec odżywka. Czasem jakiś krem do ich okiełznania lub do wydobycia skrętu i to tyle, na ile jestem w stanie się zdobyć. Nawet suszą się zazwyczaj same 🤷‍♀️

Szalona! Na samą myśl, o takiej ilości zabiegów pielęgnacyjnych, już mi się odechciewa 😂 U mnie tylko maska lub odżywka na suche włosy, zmycie szamponem raz lub dwa i na koniec odżywka. Czasem jakiś krem do ich okiełznania lub do wydobycia skrętu i to tyle, na ile jestem w stanie się zdobyć. Nawet suszą się zazwyczaj same 🤷‍♀️
Ja uwielbiam! Teraz ja jesieniara- lubię sobie nałożyć jakaś maskę/odżywkę na pół h, w międzyczasie wypić herbatę/kakao, potem ogarnąć włosy i gitara 😍

Jestem w domu! I wiecie co? Obejrzałam ślub od 1. wejrzenia, jeden odcinek Googlebox i już mi się nudzi i najchętniej bym wróciła do pracy 🙄🙈 mąż powiedział, ze mnie do łóżka przypnie pasami 🤣
To mnie dzisiaj zmiotło z planszy. Rano miałam mega dużo sił i energii, byliśmy na długim spacerze z sąsiadami, po powrocie zjedliśmy późne śniadanie i włączyliśmy jakiś serial, strasznie rozbolała mnie głowa, wiec wyjątkowo wzięłam ibuprom i zasnęłam 🤷‍♀️ (a spanie w ciągu dnia zdarza mi się tylko gdy jestem poważnie chora lub w ciąży).

po poronieniu najlepiej sprawdziły mi się takie zwykłe grube podpaski, używałam albo lidlowych albo rossmanowych. Z własnego doświadczenia polecam odpoczynek. Wszelkie aktywności fizycznej będą nasilać krwawienie i je wydłużać niestety 😔
Plamienie mam nadzieje, ze się juz nie będzie aż tak bardzo obfite. Mam jeszcze te podkłady i zwykle podpaski wlasnie z Rossmanna, te drugie na ten moment w zupełności wystarczają 🩷
Eh, dziękuje. Czyli muszę leżeć i odpoczywać, żeby sobie nie przeciągać rekonwalescencji ☹️

Ja mojemu bym powiedziała tego samego dnia😀 już nawet kupiłam bluzkę dla córki z napisem "będę starszą siostrą" 🙈😅 dobrze, ze teraz wolniej rośnie, to mam nadzieję, że nie wyrośnie zanim zajde w ciążę 🙈
Mój mąż wie o każdym moim teście, nie miałabym możliwości mu powiedzieć jakoś wystrzałowo 😄 Nawet owulaki ze mną ogląda 😂

Dzisiaj mnie tak mąż wzruszył, że szok. Zaczęłam poważnie myśleć o tej pielęgnacji włosów, przeszukałam sklepy internetowe i powrzucałam do koszyka wszystko co chcę na początek. Przyszedł syn, gadka szmatka i pyta dlaczego ja dostanę prezent na święta już teraz a on musi czekać do grudnia (generalnie nie obchodzimy świąt, jesteśmy niewierzący, ale wiadomo prezenty są, syn wie doskonale że to my je robimy). No i wtrącił się mój mąż, że on też być może dostanie swój prezent za 2-3 tygodnie. Syn poszedł, a ja pytam męża jaki prezent bo w sumie jeszcze nie pytałam co chce dostać i myślałam że sam coś planuje sobie kupić. A on wypalił, że tym prezentem ma być pozytywny test ciążowy 🥹🥹 No prawie się popłakałam, nie sądziłam że aż tak mu zależy.

reklama
W tym problem, ze jestem pracoholikiem 🤷🏼‍♀️ teraz ciągle chodzę i coś robię- tu coś sprzątnie, tu walizkę rozpakuje ze szpitala, no ja nie potrafię odpocząć ☹️
No właśnie muszę coś znaleźć na netflixie godnego polecenia 😁 albo na playerze. Na razie mam do końca przyszłego tygodnia l4, potem chwile pochodzę do pracy aż nie dostanę wyników badan płci malucha, pójdę do USC, przedstawię to w pracy i potem będzie dłuższy odpoczynek 🙈
Czuje się ok, nic mnie nie boli na szczęście. Myślałam, ze będę miała jakąś dziurę po wenflonie (nigdy nie miałam), a tu lekka dziurka tylko 😱
Miałam zwykłe podpaski i takie podkłady poporodowe. To położna doradzila mi, żebym jednak nosiła te drugie, a potem kupowała bezzapachowe, najzwyklejsze podpaski na okres plamienia- te najdroższe nie zawsze są najlepsze- jak to ona stwierdziła 😏 na wypisie mam kontrole za 4 tygodnie. Mam nadzieje, ze do tego czasu pojawi się okres i wszystko się oczyści 🙏🏻
Miałaś łyżeczkowanie, wiec nie musisz czekać na oczyszczanie - to jeden z plusów tego zabiegu. Dzień łyżeczkowania traktuje się jako pierwszy dzień cyklu.
Tak, jak dziewczyny mówią - spróbuj jednak odpocząć. Twój organizm potrzebuje teraz spokojnie dojść do formy, daj Wam kilka spokojnych dni, bez forsowania się.
Podziwiam Twoje pozytywne nastawienie i siłę ❤️

Do góry