reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dziewczyny czy ja mogę wrzucić zdjęcie moich owulakow z tego cyklu ( to był mój pierwszy gdzie w ogóle je robiłam ) tak wiem różne były firmy ale czułość ta sama sprawdzałam robiłam o tej samej godzinie nie z rana według instrukcji. Chce wiedzieć co uważacie na ten temat. Według mnie w ogóle nie miałam żadnego pozytywnego. Zaczęłam od ostatniego dnia okresu ( wieczorem)
tak na prawdę to same testy owulacyjne to trochę wróżenie z fusów na początku🙈 najlepiej dodać do tego mierzenie temperatury. Ja mierze pod językiem, codziennie o tej samej godzinie i wykresy wychodzą bardzo czytelne. Co prawda pokrywa mi się to pięknie z testami owulacyjnymi - i to tylko domowe laboratorium i teraz easy@home, inne tanie z Allegro w ogóle mi nie wychodziły. I też musiałam się nauczyć je robić, u mnie np wychodzą dobrze tylko z drugiego moczu. No i najlepiej wrzucać je sobie do apki Premom, bo po czasie jak wyschną to już pokazują ciemniejsze kreski :)

reklama
Dziewczyny, a zmieniając na chwilkę temat: czy któraś z was po łyżeczkowaniu/poronieniu albo może w ogóle w trakcie okresu miała takie „bóle”? Nie wiem, jak to określić, na pewno nie jako skurcze- ale takie jakby wbijanie szpilki tak dosłownie na sekundę i przechodzi. Nie jest to nic nieprzyjemnego, po prostu takie ukłucie, nie jakoś mocne i koniec 🤷🏼‍♀️
Jestem ciekawa, czy na takim wczesnym etapie macica mogła się już cos powiększyć i teraz to się jakby obkurcza (?) 🤷🏼‍♀️

A dobrze ustawiłaś te paski? Bo to za jasne na 1.16 😅
No właśnie nie wiem, w sumie to i tak zrobiłam tylko dlatego że leżał jeden samotny 🤣🤣

Przyjechał zapas 😂😂😂

Załączniki

• IMG20231103113504.jpg
    IMG20231103113504.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 122
tak na prawdę to same testy owulacyjne to trochę wróżenie z fusów na początku🙈 najlepiej dodać do tego mierzenie temperatury. Ja mierze pod językiem, codziennie o tej samej godzinie i wykresy wychodzą bardzo czytelne. Co prawda pokrywa mi się to pięknie z testami owulacyjnymi - i to tylko domowe laboratorium i teraz easy@home, inne tanie z Allegro w ogóle mi nie wychodziły. I też musiałam się nauczyć je robić, u mnie np wychodzą dobrze tylko z drugiego moczu. No i najlepiej wrzucać je sobie do apki Premom, bo po czasie jak wyschną to już pokazują ciemniejsze kreski :)
Dzięki właśnie chce zakupić jutro wraz z termometrem i po okresie startuje z aplikacją

Dziewczyny, a zmieniając temat: czy któraś z was po łyżeczkowaniu/poronieniu albo może w ogóle w trakcie okresu miała takie „bóle”? Nie wiem, jak to określić, na pewno nie jako skurcze- ale takie jakby wbijanie szpilki tak dosłownie na sekundę i przechodzi. Nie jest to nic nieprzyjemnego, po prostu takie ukłucie, nie jakoś mocne i koniec 🤷🏼‍♀️
Jestem ciekawa, czy na takim wczesnym etapie macica mogła się już cos powiększyć i teraz to się jakby obkurcza (?) 🤷🏼‍♀️
Wiesz, to mój pierwszy raz, ale tak, macica bardzo szybko rośnie. Pamiętasz ciągnięcie w brzuchu? W pachwinach? To było rozciąganie się macicy. Jasne, w naszym przypadku jest jeszcze mała, ale podejrzewam, że i tak sporo większa niż przed ciążą 😔

reklama
Do góry