reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Jeśli jest nieprawidłowy kariotyp, to można próbować zajść w ciążę naturalnie, ale ryzyko poronienia ze względu na wady zarodka jest bardzo dużo. Jak to powiedziała genetyczka, z którą konsultowaliśmy wyniki - jedna para może poronić 7 razy pod rząd, a druga mieć 7 zdrowych ciąż. Bo każda ciąża to ta sama loteria. Więc jeśli ktoś nie chce się tak psychicznie męczyć, to najlepiej zrobić invitro z badaniem zarodków. Chociaż znowu - może się okazać, że wszystkie zarodki są zdrowe, a może się okazać, że wszystkie mają wady. Ale dla mnie to i tak lepsza opcja. Przynajmniej jak już do transferu dojdzie, to wiesz, że zarodek jest zdrowy :)

Ale trzymam kciuki, żeby Wasze kariotypy były prawidłowe! 🤞🤞🤞🤞🤞
A Ty jak się masz? Wszystko wporządku jest?

reklama
dziękuję, fizycznie dobrze :) psychicznie to duży stres, zdecydowanie wyższy niż poprzednio, ale na szczęście ta beta jest wyższa niż poprzednia beta z 6dpt, więc mam nadzieję, że ten Bombelek będzie nakurwial dalej 🥹
Party Wave GIF by MotoGP

A Ty jak się masz? Wszystko wporządku jest?
Dziękuję, że pytasz <3

U mnie na razie wszystko ok - ciąża się rozwija, pojawił się zarodek z serduszkiem. Ale przez zły kariotyp, jeśli ciąża przetrwa do 10-12 tyg, to muszę zrobić badania genetyczne, również te inwazyjne, i dopiero wtedy dowiem się, czy jest ok. Także przez to na razie jesteśmy bardzo ostrożni z optymizmem :)

Dziękuję, że pytasz <3

U mnie na razie wszystko ok - ciąża się rozwija, pojawił się zarodek z serduszkiem. Ale przez zły kariotyp, jeśli ciąża przetrwa do 10-12 tyg, to muszę zrobić badania genetyczne, również te inwazyjne, i dopiero wtedy dowiem się, czy jest ok. Także przez to na razie jesteśmy bardzo ostrożni z optymizmem :)
W końcu musi być dobrze. Wierzę, że tym razem było to połączenie prawidłowych komórek i że potwierdzi się to w badaniach 🤞❤️ Szkoda tylko, że musi to Was kosztować tyle stresu :( Który to już tc?

Dziękuję, że pytasz <3

Liczę że jest wszystko dobrze. W końcu jest możliwość urodzenia zdrowego dzidziusia i mam nadzieję że jesteś w gronie tych szczęśliwców ❤️

W końcu musi być dobrze. Wierzę, że tym razem było to połączenie prawidłowych komórek i że potwierdzi się to w badaniach 🤞❤️ Szkoda tylko, że musi to Was kosztować tyle stresu :( Który to już tc?
dopiero szósty, więc jeszcze dużo przed nami :)) dzięki za kciuki! <3

Chciałam Ci też napisać, że podczytują Twoją historię i wierzę, że w końcu pójdzie w dobrą stronę <3 To jest okropne, że musimy się tyle namęczyć, ale też niesamowite, ile jest w nas wszystkich siły ❤️

reklama
dopiero szósty, więc jeszcze dużo przed nami :)) dzięki za kciuki! <3

Chciałam Ci też napisać, że podczytują Twoją historię i wierzę, że w końcu pójdzie w dobrą stronę <3 To jest okropne, że musimy się tyle namęczyć, ale też niesamowite, ile jest w nas wszystkich siły ❤️
Fakt, to jeszcze trochę do 10tc - na szczęście grudzień szybko mija, a początek stycznia przyniesie potwierdzenie, że wszystko jest jak należy 🤞

Dziękuję ❤️ ja też w to wierzę - czasem słabiej, a czasem mocniej, ale nadal wierzę.

I masz rację - Staraczki mają twarde dupy i niespotykaną siłę 💪

Do góry