reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja sobie na styczeń muszę lekarza poszukać.
Może macie kogoś do polecenia, w obszarze warszawa Wawer w stronę Mińska?
W sumie nie wiem czy potrzebuje kogoś ekstra, na początek chce zrobić monitoring.

Pewnie,
Ja robię z przepisu Pana Tabletki :) Link do: Zakwas z buraków, barszcz kiszony - świetny przepis od Pana Tabletki - Pan Tabletka
Ale bardzo klasyczny, bo sam czosnek, jedno - dwa ziela i tyle samo liścia laurowego. Jak mi się uda kupić korzeń chrzanu to dodaje.
Zakwas gotowy po 5 dniach. Ja trzymam tak od 5-10 maks na „wierzchu”. Później przelewam do gustownych butelek po wysokoprocentowym alkoholu i pakuję do lodówki :) staram się pić po ok 100/150ml dziennie.
Mam pytanie odnośnie zakwasu 😂
Jakiej konsystencji jest Twój zakwas? Ja mam dwa słoje - jeden jak woda - słodkawy, pachnie jak woda z ogórków.
Drugi taki… jakby trochę kisielowaty, ale delikatnie. Pachnie kiszeniem, ale lekka panka po zamieszaniu jest. Pytanie czy to normalne? XD

Mam pytanie odnośnie zakwasu 😂
Jakiej konsystencji jest Twój zakwas? Ja mam dwa słoje - jeden jak woda - słodkawy, pachnie jak woda z ogórków.
Drugi taki… jakby trochę kisielowaty, ale delikatnie. Pachnie kiszeniem, ale lekka panka po zamieszaniu jest. Pytanie czy to normalne? XD
Edit. To że piana jest to jest ok, ale nie powinien być kisielowaty.

Się wam pochwalę, że się dzisiaj pięknie spier*oliłam ze schodów. I to na klatce schodowej o 6:20 rano, huk niesamowity 😁Myślałam, że nic mi nie jest ale wszystko mnie boli..w sumie w moim wieku cud, że żyje 😁

I polecam szklane pojemniki z Ikei. Jebły o schody i są całe 🤣

Się wam pochwałę, że się dzisiaj pięknie spier*oliłam ze schodów. I to na klatce schodowej o 6:20 rano, **** niesamowity 😁Myślałam, że nic mi nie jest ale wszystko mnie boli..w sumie moim wieku cud, że żyje 😁

Śmiech przez łzy i ogromne współczucie. Odrazu przypomniało mi się jak wieczorem schodziłam ze schodów z dwoma psami pod pachą, bo lubią spierniczyć mi zanim je do ogrodu wpuszczę i o 1 schodek za mało policzylam więc spadłam na kolana,na klęczki... i dalej z tymi psami pod pachą soczyste kuuuurwa cicutkie i szybkie luknięcie, czy sąsiedzi tego nie widzą. Dwa kolana zdarte miałam😄😉😆

Śmiech przez łzy i ogromne współczucie. Odrazu przypomniało mi się jak wieczorem schodziłam ze schodów z dwoma psami pod pachą, bo lubią spierniczyć mi zanim je do ogrodu wpuszczę i o 1 schodek za mało policzylam więc spadłam na kolana,na klęczki... i dalej z tymi psami pod pachą soczyste kuuuurwa cicutkie i szybkie luknięcie, czy sąsiedzi tego nie widzą. Dwa kolana zdarte miałam😄😉😆
Ja spadłam całe pół piętra 🤣 żałuję, że nie ma monitoringu. Chętnie zobaczyłabym siebie "w akcji" 🤣

Się wam pochwalę, że się dzisiaj pięknie spier*oliłam ze schodów. I to na klatce schodowej o 6:20 rano, huk niesamowity 😁Myślałam, że nic mi nie jest ale wszystko mnie boli..w sumie w moim wieku cud, że żyje 😁

Ja pierdziele, całe szczęście że nic poważnego Ci się nie stało 😱😱😱

reklama
Do góry