reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Przypomniało mi się jak kiedyś podjechałam pod sklep takim większym autem - rozmawiałam przez telefon, więc chwilę w nim siedziałam i po chwili widzę, że podchodzi do auta jakis pijaczek. Pokazuje mu, że rozmawiam, ale on ma to w dupie i czeka. Wysiadam z auta, a on pyta „nie boi się Pani jeździć takim dużym samochodem?” Odpowiedziałam, że bezpieczniej jest dużym niż małym. On na to, że sam by się bał taki prowadzić i czy dołożę mu do wódki, bo mu pieniędzy zabrakło 🤦‍♀️😅
O tak, miłośnicy procentów i ich gadka by tylko zarobić grosza 😂 nagle można zostać szefową 😁

reklama
Wróciłam wczoraj do domu - pomęczyły mnie te cztery czworonogi okropnie, przez co podczas ostatnich kilku dni czuję sie skacowana, mimo braku alko 🤦‍♀️

Do tego wczoraj psiaki pociągnęły mnie na górce, przez co zaliczyłam upadek i moja zeszłoroczna kontuzja prawej ręki, z którą walczyłam 8 m-cy, na nowo daje o sobie znać - mam nadzieję, że tym razem to tylko stłuczenie i za kilka dni przejdzie 🤦‍♀️

Uwielbiam mój rodzinny dom, ale jednak powroty do własnego łóżka lubię bardziej ;)
O nieee, co za nieszczęśliwy wypadek🙁, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważniejszego🤞

@Kitsune mam nadzieję, że wszystko jest ok, zrobisz betę, to trochę się uspokoisz i będziesz wiedziała na czym stoisz, nie sugerowałabym się ani słowami, ani gestami lekarza u którego byłaś . Koniecznie konsultuj się z kimś innym.

Pewnie,
Ja robię z przepisu Pana Tabletki :) Link do: Zakwas z buraków, barszcz kiszony - świetny przepis od Pana Tabletki - Pan Tabletka
Ale bardzo klasyczny, bo sam czosnek, jedno - dwa ziela i tyle samo liścia laurowego. Jak mi się uda kupić korzeń chrzanu to dodaje.
Zakwas gotowy po 5 dniach. Ja trzymam tak od 5-10 maks na „wierzchu”. Później przelewam do gustownych butelek po wysokoprocentowym alkoholu i pakuję do lodówki :) staram się pić po ok 100/150ml dziennie.
Pozazdrościłam Ci tego zakwasu i nastawiłam przed chwilą mój, zobaczymy co to mi wyjdzie 😂

Pozazdrościłam Ci tego zakwasu i nastawiłam przed chwilą mój, zobaczymy co to mi wyjdzie 😂
Będzie pysznie i zdrowo!
Ja z małego słoja mam już zlane. Duży po spróbowaniu potrzebował jeszcze 2 dni.
Obserwuj skok czy nie tworzy się pleśń. Jak będzie pianka to jest okay. W razie pytań, wątpliwości śmiało pytaj ;) może uda mi się pomóc.
Ja znowu nastawiałam barszcz z afirmacją, że znów będzie mi pomagał w zaparciach ciążowych 🫣💙🤞

Nie, jutro rano najprędzej. Logika podpowiada że macie rację i wszystko może być jeszcze okej, ale serce się złamało po słowach lekarza 😔
W Luxmed jest bardzo dużo ginekologów konowałów. Już kiedyś pisałam jak mi gin narobił zdjęć niby polipa, i wciskał kit że mam owulację bo jajnik jest jeden większy, nie potrafił nawet określić czy mam ciałko żółte po owulacji. Jak poszłam z wynikami odnośnie polipa do swojej obecnej gin i pokazałam zdjęcia tego niby polipa to się za głowę łapała, bo zdjęcia USG od niego nic takiego nie pokazywały. U koleżanki konował w Luxmed zdiagnozował że ma guzy na jajniku i kierował ją do szpitala na operację zaraz po miesiaczce. Biedna szła z myślą że jej jajnik będą usuwać. W szpitalu okazało się że to była zwykła torbiel która wchłonęła się.

Więc ja bym nie ufała temu gin który magicznie coś widział przy niskiej becie. On może sam nie wiedział co widział zmierzył a teraz straszy bez powodu.

Ja po miłym weekendnowym wypadzie. Trochę zaległości do czytania. IMG_20231125_085401385.jpg
Zimę w piątkowy wieczór zaczęło robić 😁

Mnie dopada zło całego swiata, biegunka💩dzień 2... a od 2,3 godzin odczuwam pieczenie przy siusianiu.... masakra jakaś totalna.... przynajmniej żółądek od dziś już nie boli.😖😣
P.s. Jeszcze mam jeden rodzaj testów, ze względu na taniość wzięłam oba rodzaje po 10 szt 😁😆🤣 to chyba też testowa 🙃🫠 Myślę, że śmialo gdyby każda podała nazwę testu z "dupocieniem" nie miałybyśmy wyboru wśród wiarygodnych. O to prezentacja o czasie i po czasie.

Załączniki

• 20231127_134835.jpg
    20231127_134835.jpg
    599,3 KB · Wyświetleń: 122
  • 20231127_210934.jpg
    20231127_210934.jpg
    643,9 KB · Wyświetleń: 121
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry