reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Tak cały cykl od pierwszego dnia paski owulacyjne i temperatura mierzona od 8dc. Zmieniła na podstawie daty owulacji. Nie wiem ile trwa faza luteralna bo to mój pierwszy cykl z testami. Normalnie wcześniejsze cykle były 30 dni równo ale nie robiłam monitoringu i nie miałam pojęcia kiedy owulacja.
Ah ok rozumiem :) to możesz być rownie dobrze 2 dpo albo 10 dpo. Jeśli tylko sikanie codziennie i widok bieli nie wpływa na Ciebie negatywnie to na zdrowie :)

Edit: ok teraz widzę wykres :)

Ostatnia edycja:
reklama
To nie jest faktyczna cena, tylko sprzedawali to ludzie którzy tę pieniądze spożytkowali na %%%.
Byliśmy nie dawno u notariusza i zaniżyliśmy maksymalnie wartości, popatrzył się na nas tylko podejrzanie wtrącił swoje "naprawdę tyle są warte?", my że tak i przeszło 🙂

Rozumiem dlaczego tak zrobiliście, ale rozmowa była o faktycznych cenach i faktycznie dość blisko Wrocławia tyle płaciłam. Co ludzie wpisują w umowę i jest w papierach u notariusza to osobny temat.

Tak, jadę za chwilę na betę. Według kalkulatora wynik minimum 3000 bym musiała mieć żeby był w normie
Będzie jeszcze dzisiaj wynik?
Przyjmuje się że pęcherzyk żółtkowy przy pęcherzyku ciążowym 6-9mm, zarodek przy pęcherzyku 2-2,5cm, granica 3cm. Także to usg jeszcze nie przesądza o niczym. Trzymamy kciuki.

Będzie jeszcze dzisiaj wynik?
Przyjmuje się że pęcherzyk żółtkowy przy pęcherzyku ciążowym 6-9mm, zarodek przy pęcherzyku 2-2,5cm, granica 3cm. Także to usg jeszcze nie przesądza o niczym. Trzymamy kciuki.
Nie, jutro rano najprędzej. Logika podpowiada że macie rację i wszystko może być jeszcze okej, ale serce się złamało po słowach lekarza 😔

Nie, jutro rano najprędzej. Logika podpowiada że macie rację i wszystko może być jeszcze okej, ale serce się złamało po słowach lekarza 😔
Mam nadzieję, że będzie dobrze 🤎 Postaraj się dzisiaj zająć czymś głowę, byle do jutra 🤞🏻 i obiecaj nam, że na następne USG pójdziesz już do innego lekarza ;)

Ja i mój covid🥴🤧😷 życzy Wam miłego dnia i tygodnia🤞🏻 upuściłam już krew na hormony, jutro mam mieć wizytę kontrolną przed transferem ale chyba napiszę wieczorem SMS do doktorka, czy w ogóle przychodzić. Bo jeśli covid mnie eliminuje z automatu to sobie daruję wizytę za 370zł 🙄 jak nie urok to sraczka…
No masz Ci los 😡 nie miał kiedy zaatakować 😕
Cholera, strasznie mi przykro🥺

no właśnie czułam się fatalnie w piątek i sobotę (całą przespałam), w sobotę właśnie z tego względu zrobiłam test i były dwie grube krechy, takie wymarzone ale nie takim teście 🫠 wczoraj już zdecydowana poprawa, nawet katar mi ustał w zasadzie, jedynie pokasłuję raz na jakiś czas, gorączki nie miałam. Internistka na teleporadzie mówiła, że teraz jak się człowiek dobrze czuje to 2-3 dni i można śmiało wychodzić z domu a testów się nawet nie powtarza bo mogą wychodzić pozytywne jeszcze długo. Zapytała czy jestem w ciąży. Powiedziałam, że nie ale bym chciała żeby się to zmieniło. Bez szczegółów i procedurze. Zapytała, który dzień cyklu i powiedziała żeby starań nie wstrzymywać z tego powodu… ale też napisała do mnie dziewczyna z grupy IvF na fb i u niej, w identycznej sytuacji, transfer odroczono o kolejny miesiąc 🙄
Zważywszy, że mój by był najwcześniej za tydzień to już na pewno dojdę do siebie…
Ciesze się, że czujesz się lepiej🙂 , oby szybko Ci przeszło i ułożyło się po Twojemu 🤞

reklama
Nigdy nie zdarzyło mi się otworzyć testu 😅
Mi się zdarzyło raz, o ile można to tak nazwać, prędzej nazwałabym to próbą otworzenia😅
Plastik pękł, papierki się rozjechały i wyglądało to bardziej na zgliszcza testu, nawet nie zrobiłam Wam zdjęcia bo wstyd🤣
Drugiego razu nie było- i raczej nie będzie😆

Do góry