reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Mam ten sam problem, choć jeszcze lewy bok pomaga, natomiast u męża jest jeszcze bezdech i jak czasem mnie wkurzy to się zastanawiam czy go wybudzać by wziął oddech czy może...😅 na szczęście zawsze wybudzam 😉
ja mojemu zatykam nos i usta i potem się budzi wystraszony 😂 ale jak ja nie mogę spać to on też nie będzie 🫣

reklama
Widzę,że listopad ładnie się zaczyna z ilością stron,kiedyś pamietam miałyśmy challenge 1000 stron w miesiącu

Rozumiem że mamy wyzwanie na listopad 🫣

Ja dzisiaj śpię na siedząco/stojąco, jestem wdzięczna ze dotarłam do łóżka już, bo oko mi dwa razy poleciało w pracy 😂

I pytanie do was,korzystam z dwóch kalendarzyków (ten z kwiatkiem i flo) i mam 2 dniowa rozbieżność między nimi w wyznaczeniu potencjalnego dnia owulacji. Flo pokazuje 26.10, a kwiatek pokazuje 28.10 😅
Zgłupiałam totalnie,testów nie robię, to jednak nie dla mnie. W sobotę czułam kłucie w podbrzuszu,dość silne co zazwyczaj zwiastowało owulacje,ale sama już nie wiem,śluz ja mam przez cały okres płodny dość obfity
Z którego kalendarza korzystacie i czy pokazuje wam faktyczny dzień owu?

Plus od wczoraj czuje z lewej strony bardzo delikatne skurcze, kilka razy dziennie
Z początku myślałam ze jelita 🤣
Wiem ze to niemożliwe,ale wmawiam sobie ze coś się dzieje,choć z tylu głowy jestem wręcz przekonana ze zobaczę znowu 1 kreskę
Kalendarzyk prawdy ci nie powie to tylko przypuszczalna data owulacji . Najlepszym sposobem na jej potwierdzenie jest monitoring . Drugim sposobem mierzenie temperatury plus testy owulacyjne .

O monural nawet chyba mam w apteczce. Jakoś o 2 w nocy zapomniałam o nim całkowicie. Piłaś tylko jedna saszetkę? Myślisz że pomimo że wzięłam furagine to monural mogę jeszcze wypić ?
Odczytaj jeszcze w ulotkach, ale jedno nie koliduje z drugim z tego co pamiętam. Tylko Monural wieczorem bezpośrednio przed snem, tak żeby miał okazję trochę podziałać. Postaraj się powstrzymać z oddaniem moczu do rana lub minimum te 6h.

Hej, miło, że o mnie pamiętacie ❤️
Z Ludwinem miałam przeboje, o których nawet mi się nie chce pisać (ostatecznie nie doszlo nawet do wizyty, ale już mam to gdzieś, nie chce mieć z tym UCZKiNem nic wspólnego). A wizytę prywatnie mam 16.11 no i niby mamy zaczynać badania pod IUI. Najchętniej bym to odwołała wszystko, bo niestety w ogóle nie mam do tego sił i serca.
W sumie to nic już nie robię, prawie nie biorę supli, mój mąż dużo pracuje, dietę ma słabą. Bierze suple i leki, ale tak to prowadzimy się słabo i raczej już mało które działania mamy ukierunkowane na zachodzenie. Nie mam już kompletnie do tego sił, chęci io serca i nie będę działać na siłę.
Byłam dokładnie w tym miejscu, w którym Ty jesteś teraz - potrzebowałam tego. Powrotu do normalnego, nie-staraczkowego życia, seksu bez planowania, miesięcy bez rozkładania nóg u lekarza. Odpoczynek i terapia pozwoliły mi się pozbierać, zapłać oddech i nabrać sił na dalsze życie i działania.

Trzymaj się i odzywaj czasem ❤️

Mój ma połamana przegrodę nosową w dwóch miejscach i chrapie jak dziki, po alkoholu jeszcze gorzej 🙈 Po 15stu latach razem już się przyzwyczaiłam a jak zaczyna warkotac jak stary traktor to go budzę i każe się uwalić na brzuch albo na drugi bok. Kiedyś uzywalam stoperów 😂

Hej dziewczyny, mnie dziś tak glowa boli że masakra 😐 Nie wiem czy to z odwodnienia czy przez pogodę bo pada u nas od rana i jest tak okropnie brzydko
Oooo może faktycznie jeszcze spanie na brzuchu pozostało, muszę przetestować bo dzisiaj znowu o 5 rano uciekałam na kanapę do salonu 🙈

Przykro mi bardzo😩
Jak długo kontrolujecie betę czy przyrasta? W każdym tygodniu?
Ja akurat tylko raz badałam przyrost i był ok. Potem się zaczęło krwawienie więc nie szlam na krew. Zrobilam tylko test, a tam ledwo cień. Poczekałam parę dni i znów test i biało. Po paru dniach miałam wizytę u lekarza i było już po wszystkim, ładnie oczyszczona.

Zawsze jak dostaje okres to schizuje czy te 11 dni fazy lutealnej to na pewno nie za mało, mimo ze wszyscy powtarzają że jest ok 🙈

reklama
Jejku ile stron :D u mnie dopiero się rozkręca krwawienie. Co do sprawdzania bet to chciałam tylko dodać, że u osoby mi bliskiej wzrosty nagle bardzo zwolniły (z poziomu 150% ->30%) i po suplementacji proga odbiły w górę i ciaża dalej rozwijała się prawidłowo. Ale faktycznie jak juz spadnie to chyba nie ma szans na happyend.

Do góry