reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja to testuje codziennie by zuużyć te nordtesty, bo jak wysikam taki cień kreski 8 czy 9 dni po to się mimo rozsądku napalę😁🤣😂. Dziś zamawiam pinki, to akurat na 30.11 będzie normalny test już do zrobienia, chociaz czytając o waszych pinkach i biorąc moje doświadczenie pod uwagę, to zaden test normalny nie jest 🤣🤣🤣
Fakt, ja jak przy żadnych staraniach tak nie miałam, tak teraz przez te 3 cykle na każdym jednym teście obojętnie jakiej firmy się czegoś dopatrzyłam 🙈🙈 Najbardziej zawiodły mnie facelle, które zawsze były śnieżnobiałe bez ciąży, a w poprzednim cyklu na każdym była bardzo widoczna fabryczna :(

reklama
Fakt, ja jak przy żadnych staraniach tak nie miałam, tak teraz przez te 3 cykle na każdym jednym teście obojętnie jakiej firmy się czegoś dopatrzyłam 🙈🙈 Najbardziej zawiodły mnie facelle, które zawsze były śnieżnobiałe bez ciąży, a w poprzednim cyklu na każdym była bardzo widoczna fabryczna :(
No niestety przy takich ilościach testów jakie my tu przerabiamy to szanse na fejkowe kreski bardzo wzrastają 🥲

tak, 10 dni antybiotyku podziałało :) minęło 2 miesiące od zapalenia więc od grudnia zaczynam monitoring.

A jak to jest z dalszym etapem diagnozy?
Badania hormonalne ok, teraz czekamy na wyniki nasienia, lekarz kazał przyjść na monitoring, jakie badania są kolejnym krokiem?
Super, że wszystko w tej kwestii już okej.
A patrzyłaś na listę, czego jeszcze Ci brakuje? Nie pamiętam czy to u Was pierwsze badania nasienia, ale w zależności od wyników mogą być konieczne rozszerzone badania. No i standardowo pełny monitoring, kontrola proga 7dpo. Robiłaś wymazy MUChA?

Załączniki

• b3a70c48-700a-4654-aaa7-697b7eda7e69.jpeg
    b3a70c48-700a-4654-aaa7-697b7eda7e69.jpeg
    29,2 KB · Wyświetleń: 33
W czasie Ci się pojawiała fabryczna?

A jeszcze chciałam spytać @Bolilol jak ta migrena? Odpuściła Ci? 🫂
tak! 🤍 Jeszcze trochę grozi paluszkiem i coś tam trochę ćmi jakby się nie mogła zdecydować czy kończymy, czy rozkręcamy się na nowo, ale już głównie mam takiego pomigrenowego kaca w postaci ciężkiej głowy, oslabienia i mdłości 🤍

Gorzej, że nasikalam na test i biało i mi smutno, chociaż to dopiero 3dpt, czyli jeszcze nic nie znaczy.

Ale @Kitsune to znaczy, że już będę dalej sikać, więc przepisz mnie proszę z rezerwowej na 30.11 - wtedy negatywny już raczej będzie ostateczny

tak! 🤍 Jeszcze trochę grozi paluszkiem i coś tam trochę ćmi jakby się nie mogła zdecydować czy kończymy, czy rozkręcamy się na nowo, ale już głównie mam takiego pomigrenowego kaca w postaci ciężkiej głowy, oslabienia i mdłości 🤍

Gorzej, że nasikalam na test i biało i mi smutno, chociaż to dopiero 3dpt, czyli jeszcze nic nie znaczy.

Ale @Kitsune to znaczy, że już będę dalej sikać, więc przepisz mnie proszę z rezerwowej na 30.11 - wtedy negatywny już raczej będzie ostateczny
Serduszko, że migrena puściła i kciuki za testy 🤞💙
Be good Bolilol💙💙

Chyba nie byłabym w stanie zrobić tak wcześnie testu. Dobrze że migrena odpuszcza ☺️

reklama
Oj tak. Człowiek najchętniej by został w łóżku przez pół dnia 😂

Jeny, w końcu znaleźliśmy mieszkanie dla nas... Wynajem nam się kończy w lutym i już bez bałam że zostaniemy bez dachu nad głową, a znaleźć 4 pokojowe mieszkanie w rozsądnej cenie w wawie to graniczy z cudem 😓😓
W Wawie nie ma rozsądnych cen :D

Do góry