reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

O matko, współczuje ;( Tak bardzo zwiększyli teraz dawki hormonów vs to co brałaś przed punkcją? Wtedy miałaś potworne migreny, ale chyba bez reszty przyjemności, które dojeżdżają Cię teraz.

Dobrze, że piątek już pojutrze. Masz jeszcze kontrole przed transferem?
te migreny to miałam na początku stymulacji, jak estradiol był jeszcze niski i teraz tak samo.

Aż sprawdziłam i po punkcji brałam:
Estrofem 2 x 2mg
Cyclogest dowcipnie 2 x 400mg
I generalnie dobrze się czułam nie licząc jazd z jelitami po punkcji, miałam objawy związane z głodem i snem, ale nie jakieś bólowe czy utrudniające życie

A teraz biorę od 10.11 estrofem 3 x 2mg doustnie + jeszcze 2mg dowcipnie (te dowcipnie były dokładane stopniowo) i teraz jeszcze 4 dzień biorę proga: do dzisiaj cyclogest 2 x 400 mg dowcipnie, a od dzisiaj jeszcze dodatkowo 3 x 100mg doustnie

Więc w sumie jest trochę zwiększona ta dawka, choć do dzisiaj proga brałam tak samo jak po punkcji i nie miałam takich jazd wtedy

Edit: kontroli już nie mam, od razu transfer :)

reklama
Daj temu jajku czas! A tak serio to oczywiście, że z późnej owulacji może coś być. Ja też już czekam i czekam. Dziś mam 15dc, wczoraj o dziwo dość dużo śluzu, więc wiesiołek i A+E nie zawiodły kolejny raz, bo u mnie z tym zawsze kiepsko. Owulaki dopiero w okolicy połówki, także jutro idę podejrzeć co tam w jajnikach słychać, bo tydzień temu były dwa po 9mm na obu jajnikach. A Ty wybierasz się na podgląd sytuacji? 😅
Ja raczej nie, śledzę sobie co jakiś czas terminy w luxmedzie żeby ewentualnie podejść ale póki co są dostępne tylko wizyty u największych konowałów. Jeśli trafie ze akurat zwolni sie termin do kogoś sensownego to pójdę, na spontanie ;) jakoś tak po tych słabych wynikach nasienia zeszła ze mnie presja totalnie, a dzień owulacji bym w sumie chciała znać głównie po to, żeby wiedzieć konkretnie kiedy sie okresu spodziewać 😅

Daj temu jajku czas! A tak serio to oczywiście, że z późnej owulacji może coś być. Ja też już czekam i czekam. Dziś mam 15dc, wczoraj o dziwo dość dużo śluzu, więc wiesiołek i A+E nie zawiodły kolejny raz, bo u mnie z tym zawsze kiepsko. Owulaki dopiero w okolicy połówki, także jutro idę podejrzeć co tam w jajnikach słychać, bo tydzień temu były dwa po 9mm na obu jajnikach. A Ty wybierasz się na podgląd sytuacji? 😅
I daj znać jutro, trzymam kciuki za dwa piękne pecherzyki z których za 9msc będą bliźniaki 😁

Załączniki

• Screenshot_2023-11-22-10-32-58-417_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-11-22-10-32-58-417_com.android.chrome.jpg
    148,1 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry