reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Ja się przy 1 tablecie dupastonu źle czułam, a co dopiero przy takich końskich dawkach do tego różnych leków. Oby tym razem się udało i żebyś nie musiała już przez to przechodzić 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️
Ja biorę aktualnie 6 tabletek duphastonu dziennie. Czuję się beznadziejnie, cały dzień bym spała, jest mi słabo i różne inne fantastyczne rzeczy.

Także wybaczcie, jeśli będzie mnie tu trochę mniej ale po prostu ledwo daję radę funkcjonować

reklama
Hormony mnie dojeżdżają tym razem. Nie dość, że wczoraj wpadłam w histerie, bo nie produkują już ulubionej zabawki mojej kotki, a chyba zaczyna jej się psuc (pełen zestaw: łzy, gile, szloch, zanoszenie się), to mam chorobę morską. Mój mąż kręci stopą - tak po prostu ma, leży i kręci stopą. I wyobrażacie to sobie, że już nie może tego robić w obrębie mojego wzroku, bo mi się zaczyna kręcić w głowie od tego? Czuję się jak na statku.
Albo dzisiaj od rana łeb mi pęka 8 rzygać mi się chce, to mąż mi kroił pomarańcze do Napoju Mocy i coś do mnie mówił i machał ręką, w której trzymał nóż, podczas rozmowy - tak mi się zakręciło w głowie od tego latającego noża, że przez moment nie wiedziałam gdzie jest sufit, a gdzie podłoga 🤦‍♀️
A dzisiaj od rana dokładam więcej proga... 3 tabletki dziennie więcej... 🤦‍♀️
O matko, współczuje ;( Tak bardzo zwiększyli teraz dawki hormonów vs to co brałaś przed punkcją? Wtedy miałaś potworne migreny, ale chyba bez reszty przyjemności, które dojeżdżają Cię teraz.

Dobrze, że piątek już pojutrze. Masz jeszcze kontrole przed transferem?

Hej,
Byłam zapisana na jutro.
Nawet los nie dał szansy zrobić testu.
*****. Pierdole te całe starania.

Niemniej jednak trzymam za Was kciuki
Póki co nie zapisuje się na grudzień, ale będę podglądac watek
Bardzo mi przykro :( Jakbyś miała chęć pogadać, to pamiętaj, że tu jesteśmy ❤️

Załączniki

• IMG_20231122_103852.jpg
    IMG_20231122_103852.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 70
Macie jakieś sprawdzone/polecane kapsułki wiesiołka? Od dwóch cykli śluzu płodnego mam dużo mniej niż wcześniej, wtedy mnie zalewało. Dostałam wynik estradiolu z 12dc i jest 178, więc niby ok, ale mogłoby być więcej jak na owu szacowane na 13-14dc wg gina i USG ostatniego.
P.S. Trzymam kciuki za ustawę ivf dzisiaj 🤞 Nie wiem jak Wy, ale ja jestem z tych co oglądają obrady sejmu najnowszej kadencji jak netflixa 🤣

Macie jakieś sprawdzone/polecane kapsułki wiesiołka? Od dwóch cykli śluzu płodnego mam dużo mniej niż wcześniej, wtedy mnie zalewało. Dostałam wynik estradiolu z 12dc i jest 178, więc niby ok, ale mogłoby być więcej jak na owu szacowane na 13-14dc wg gina i USG ostatniego.
P.S. Trzymam kciuki za ustawę ivf dzisiaj 🤞 Nie wiem jak Wy, ale ja jestem z tych co oglądają obrady sejmu najnowszej kadencji jak netflixa 🤣
Haha przybij piątkę 🤣🤣 też chętnie oglądam, ku zgorszeniu mojego męża 🤣🤣

Oeparol :)
Sejm też oglądam 🫣 pomyśleć, że jakieś 15 lat temu człowiek się dziwił dlaczego rodzice/dziadkowie to oglądają 🫠

20dc, temperatura sobie dalej skacze, testow brak a owu ani widu ani słychu. Wczoraj miałam podejść do hebe ale byłam przekonana ze dzisiaj temperatura już pójdzie w górę. Jedynie śladowe ilości śluzu i to pewnie przez to ze coś ostatnio mało wody pije 🙈 Ech, czy taka pozna owulacja o ile się w ogóle odbędzie może jeszcze wróżyć coś dobrego?
Daj temu jajku czas! A tak serio to oczywiście, że z późnej owulacji może coś być. Ja też już czekam i czekam. Dziś mam 15dc, wczoraj o dziwo dość dużo śluzu, więc wiesiołek i A+E nie zawiodły kolejny raz, bo u mnie z tym zawsze kiepsko. Owulaki dopiero w okolicy połówki, także jutro idę podejrzeć co tam w jajnikach słychać, bo tydzień temu były dwa po 9mm na obu jajnikach. A Ty wybierasz się na podgląd sytuacji? 😅

reklama
Do góry