reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

ja też brałam też z aliness i brałam po 2, żeby było łącznie 200. Wiem, że niektóre dziewczyny brały więcej, ale mówiąc szczerze postanowiłam uznać, że moje jajka są na pewno ok i po prostu nie chciało mi się czytać żadnych badań naukowych o tym, ile należy brać 🙈 moja gin mi powiedziała, że ubichinol 200 + l- karnityna 2g i tak po prostu przyjęłam, bez sprawdzania
Dziękuję! Ja właśnie biorę 100 zalecane na opakowaniu ale czytałam że przed transferem laski biorą więcej. Dobra spróbuje poczytać jakieś badania naukowe i zobaczę czy jest sens zwiększać dawkę :)

reklama
Hormony mnie dojeżdżają tym razem. Nie dość, że wczoraj wpadłam w histerie, bo nie produkują już ulubionej zabawki mojej kotki, a chyba zaczyna jej się psuc (pełen zestaw: łzy, gile, szloch, zanoszenie się), to mam chorobę morską. Mój mąż kręci stopą - tak po prostu ma, leży i kręci stopą. I wyobrażacie to sobie, że już nie może tego robić w obrębie mojego wzroku, bo mi się zaczyna kręcić w głowie od tego? Czuję się jak na statku.
Albo dzisiaj od rana łeb mi pęka 8 rzygać mi się chce, to mąż mi kroił pomarańcze do Napoju Mocy i coś do mnie mówił i machał ręką, w której trzymał nóż, podczas rozmowy - tak mi się zakręciło w głowie od tego latającego noża, że przez moment nie wiedziałam gdzie jest sufit, a gdzie podłoga 🤦‍♀️
A dzisiaj od rana dokładam więcej proga... 3 tabletki dziennie więcej... 🤦‍♀️
Nawet nie wyobrażam sobie jaka jest to trudna sytuacja, ale wierzę że cały trud i zawirowania emocjonalne i fizyczne będą tego warte i w piątek bombelek się przyklei na całe 9 msc! :)

Hormony mnie dojeżdżają tym razem. Nie dość, że wczoraj wpadłam w histerie, bo nie produkują już ulubionej zabawki mojej kotki, a chyba zaczyna jej się psuc (pełen zestaw: łzy, gile, szloch, zanoszenie się), to mam chorobę morską. Mój mąż kręci stopą - tak po prostu ma, leży i kręci stopą. I wyobrażacie to sobie, że już nie może tego robić w obrębie mojego wzroku, bo mi się zaczyna kręcić w głowie od tego? Czuję się jak na statku.
Albo dzisiaj od rana łeb mi pęka 8 rzygać mi się chce, to mąż mi kroił pomarańcze do Napoju Mocy i coś do mnie mówił i machał ręką, w której trzymał nóż, podczas rozmowy - tak mi się zakręciło w głowie od tego latającego noża, że przez moment nie wiedziałam gdzie jest sufit, a gdzie podłoga 🤦‍♀️
A dzisiaj od rana dokładam więcej proga... 3 tabletki dziennie więcej... 🤦‍♀️
Ja się przy 1 tablecie dupastonu źle czułam, a co dopiero przy takich końskich dawkach do tego różnych leków. Oby tym razem się udało i żebyś nie musiała już przez to przechodzić 🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️

Nawet nie wyobrażam sobie jaka jest to trudna sytuacja, ale wierzę że cały trud i zawirowania emocjonalne i fizyczne będą tego warte i w piątek bombelek się przyklei na całe 9 msc! :)
dzięki, też mam nadzieję, że ten Bombelek uzna, że spoko mieszkanko i zostanie z nami.

Generalnie nie jest tragicznie, jestem w stanie funkcjonować, ale no nie spodziewałam się, że od widoku krecącej się stopy albo poruszającego się noża będzie mi się kręcić w głowie 🙈😂

20dc, temperatura sobie dalej skacze, testow brak a owu ani widu ani słychu. Wczoraj miałam podejść do hebe ale byłam przekonana ze dzisiaj temperatura już pójdzie w górę. Jedynie śladowe ilości śluzu i to pewnie przez to ze coś ostatnio mało wody pije 🙈 Ech, czy taka pozna owulacja o ile się w ogóle odbędzie może jeszcze wróżyć coś dobrego?

reklama
20dc, temperatura sobie dalej skacze, testow brak a owu ani widu ani słychu. Wczoraj miałam podejść do hebe ale byłam przekonana ze dzisiaj temperatura już pójdzie w górę. Jedynie śladowe ilości śluzu i to pewnie przez to ze coś ostatnio mało wody pije 🙈 Ech, czy taka pozna owulacja o ile się w ogóle odbędzie może jeszcze wróżyć coś dobrego?
jasne, że tak. Ja bym się chyba raczej wczesną martwiła niż późną, bo przy wczesnej jest ryzyko, że endometrium jeszcze nie ogarnęło sytuacji i nie zdążyło odpowiednio utyć

Do góry