reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
@Myszko kawał z Ciebie walecznej baby, choć posturą jesteś drobniutka. Dla mnie jesteś wzorem do naśladowania, Twoja walka, zaangażowanie, poświęcenie, a przy tym wszystkim takie nastawienie do starań... Brak mi słów. Jesteś moją bohaterką. I jak widać nie tylko moją. Dajesz siłę do walki.
Nieważne jaka będzie Wasza decyzja, co postanowicie robić dalej, ja zawsze będę pamiętać Cię jako twardą babę, która sama z maluchem przeleciała pół świata i spędziła tyle miesięcy na walce o dziecko. Która pokazała jak trzeba napierdalać do przodu nawet jak wiatr w twarz wali tak, że mózg uszami wywiewa.

@Bolilol Ty bierzesz ubiquinol? Jaką dawkę bierzesz/ brałaś i z jakiej firmy suplement? Mam ubiquinol z aliness 100 i na opakowaniu pisze ze jedna tabletka dziennie, ale coś mi się kojarzy ze chyba brałaś więcej (koło 400?)?

@Bolilol Ty bierzesz ubiquinol? Jaką dawkę bierzesz/ brałaś i z jakiej firmy suplement? Mam ubiquinol z aliness 100 i na opakowaniu pisze ze jedna tabletka dziennie, ale coś mi się kojarzy ze chyba brałaś więcej (koło 400?)?
ja też brałam też z aliness i brałam po 2, żeby było łącznie 200. Wiem, że niektóre dziewczyny brały więcej, ale mówiąc szczerze postanowiłam uznać, że moje jajka są na pewno ok i po prostu nie chciało mi się czytać żadnych badań naukowych o tym, ile należy brać 🙈 moja gin mi powiedziała, że ubichinol 200 + l- karnityna 2g i tak po prostu przyjęłam, bez sprawdzania

Hormony mnie dojeżdżają tym razem. Nie dość, że wczoraj wpadłam w histerie, bo nie produkują już ulubionej zabawki mojej kotki, a chyba zaczyna jej się psuc (pełen zestaw: łzy, gile, szloch, zanoszenie się), to mam chorobę morską. Mój mąż kręci stopą - tak po prostu ma, leży i kręci stopą. I wyobrażacie to sobie, że już nie może tego robić w obrębie mojego wzroku, bo mi się zaczyna kręcić w głowie od tego? Czuję się jak na statku.
Albo dzisiaj od rana łeb mi pęka 8 rzygać mi się chce, to mąż mi kroił pomarańcze do Napoju Mocy i coś do mnie mówił i machał ręką, w której trzymał nóż, podczas rozmowy - tak mi się zakręciło w głowie od tego latającego noża, że przez moment nie wiedziałam gdzie jest sufit, a gdzie podłoga 🤦‍♀️
A dzisiaj od rana dokładam więcej proga... 3 tabletki dziennie więcej... 🤦‍♀️

Hormony mnie dojeżdżają tym razem. Nie dość, że wczoraj wpadłam w histerie, bo nie produkują już ulubionej zabawki mojej kotki, a chyba zaczyna jej się psuc (pełen zestaw: łzy, gile, szloch, zanoszenie się), to mam chorobę morską. Mój mąż kręci stopą - tak po prostu ma, leży i kręci stopą. I wyobrażacie to sobie, że już nie może tego robić w obrębie mojego wzroku, bo mi się zaczyna kręcić w głowie od tego? Czuję się jak na statku.
Albo dzisiaj od rana łeb mi pęka 8 rzygać mi się chce, to mąż mi kroił pomarańcze do Napoju Mocy i coś do mnie mówił i machał ręką, w której trzymał nóż, podczas rozmowy - tak mi się zakręciło w głowie od tego latającego noża, że przez moment nie wiedziałam gdzie jest sufit, a gdzie podłoga 🤦‍♀️
A dzisiaj od rana dokładam więcej proga... 3 tabletki dziennie więcej... 🤦‍♀️
O rany... I tak masz od leków? 😲

reklama
tak, od hormonów.

Generalnie od kiedy biorę różne hormony zauważam jak ogromny mają na mnie wpływ, nawet na to, o której wstaję, jak często wybudzam się w nocy, jak często chodzę siku. Na takie totalnie podstawowe kwestie.
Przykro mi że tak ciężko to znosisz 😔 ale pamiętaj, że na koniec tej drogi czeka na Ciebie nagroda 🙂 trzymam kciuki za powodzenie 🤞

Do góry