reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Dziewczyny które były w ciąży mam pytanie z ciekawości. Miałyście jakieś objawy bardzo wczesnej ciąży ( których nie brałyście pod uwagę) słyszałam że są kobiety które od bardzo wczesnej ciąży mają jakieś dzięki temu wiedziały np że są w ciąży
Zamiast PMS dużo śluzu i ból piersi. Ale mnie na okres nie boli nigdy biust. Dlatego dla mnie to „coś innego”.

Myślę że nie jestem jeszcze na taką informację gotowa i zamiast radości wywołałaby u mnie panikę 🤦
Muszę zapytać gina o to moje TSH czy sprawdzić już, bo leki biorę ponad miesiąc. I spytać czy mam zrobić tą nieszczęsną betę 🤷
Trzeci dzień z rzędu mierze temperaturę i widzę że mój organizm cały czas jest w fazie lutealnej/ciążowej ( temp powyżej 37 🤦) więc szybko okresu się raczej nie spodziewam 🤦
I zapisać się do ortopedy. Próbowałam wczoraj, ale nikt telefonu nie odbierał, więc pojechałam zapisać się osobiście, żeby tylko się przekonać, że przykro mi ale do środy nieczynne i rejestracja tylko tel o zupełnie innych godzinach niż zwykle 🤦
Nie ma to jak umówić się do lekarza 🤦 ja próbowałam się od kwietnia umówić do mojej ginekolog ... Podeszłam na luzie i jak zaszłam w ciążę to napisałam (woli SMS), że chce się umówić na wizytę, cytologię i pierwsze USG w ciąży. Nie oddzwoniła, nie odpisała... Podjęłam decyzję, że zmieniam lekarza 🙈 trochę mi z tym dziwnie ale cóż 🤷 Koleżanka ma mnie wcisnąć do fajnego gościa, który pracuje w szpitalu (tam gdzie rodziłam) i wszystkie położne z oddziału do niego jeżdżą (jak rozkładasz nogi koledze z pracy, to musi być dobry 😂 albo przystojny 🤔 🤣). Zobaczymy 🤷
Narazie jestem pewna, że miałam owulację z piątku na sobotę (śluz już 2 dni wcześniej, szczyt w piątek, bóle jajnika, mdłości, beznadziejne samopoczucie) ale dzisiaj widzę śluz jakby płodny 🤦 i macicę czuję w dziwny sposób.... Jakby się hmmm....kurczyła 🤔 irytująca jest 🤦 Może uda mi się wcisnąć na przyszły tydzień do doktora i zobaczymy co w trawie piszczy

reklama
Do góry