reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Odzyskuje świadomość, już mówi bardziej logicznie. Niestety udar może iść dalej, bo opadł jej kącik ust i ma problem z okiem po lewej stronie. Czekamy na informacje
Jak szybko podali leki to jest duża szansa, że szybciutko się zatrzyma. Pytanie, czy niedokrwienny, czy krwotoczny 😔 Najważniejsze, żeby dobrze się skończyło

reklama
Ja jestem wierząca ale nie praktykująca i wręcz trzesie mnie nawoływanie do kościoła przez przypadkowe osoby. Niedaleko mojego domu jest takie jakby centrum i co weekend jakieś baby czytając przez megafon pismo święte tak że aż mi i w uszach piszczy. zdarzyło się że do naszego domu zapukali dając ulotki (grzecznie ale już oczami przewracałam).

A najlepsze jest to że obok mojego lekarza jest też klinika tutaj nazywana "planowania rodziny" w której wiadomo że niektóre dziewczyny radzą się w sprawie "morning after pill" albo aborcji. Więc stoi niedaleko kliniki grupa dziadków z ulotkami że Bóg wszystkich kocha i że aborcja to zabójstwo
Przechodziłam obok nich idąc na badanie krwi, ja osoba starająca się już od takiego czasu a oni mi te ulotki chcieli wciskać myśląc że chyba idę na aborcję!
W ich czasach każda miała sąsiadkę, która patykiem skrobała 🤦 ja pamiętam jak mi babcia opowiadała o magicznych pomysłach jej sąsiadek i jak jedna przynajmniej kilka aborcji sama sobie zrobiła.

Jak szybko podali leki to jest duża szansa, że szybciutko się zatrzyma. Pytanie, czy niedokrwienny, czy krwotoczny 😔 Najważniejsze, żeby dobrze się skończyło
Cholera wie... Ale mama bardzo szybko zareagowała, jak tylko zauważyła że babcia mówi od rzeczy to wezwała pogotowie więc bardzo szybko trafiła do szpitala

jedz jedz, na zdrowie :)

Jak masz jakieś przepisy to się podziel 😁 Ja znam tylko to carpaccio, barszcz i brownie, ale robiłam kiedyś i było bleeee. Na święta będzie ćwikła, którą uwielbiam i mam nadzieję to się nie zmieni przez nadchodzącą dietę buraczaną🤣 Stary do carpaccio podchodził wczoraj z dużą rezerwą, ale koniec końców powiedział, że dobre 😁 Żeby nie było on też będzie katowany tymi burakami solidarnie, za mało warzyw ma w diecie, więc mu się też przyda 🤣

Jak masz jakieś przepisy to się podziel 😁 Ja znam tylko to carpaccio, barszcz i brownie, ale robiłam kiedyś i było bleeee. Na święta będzie ćwikła, którą uwielbiam i mam nadzieję to się nie zmieni przez nadchodzącą dietę buraczaną🤣 Stary do carpaccio podchodził wczoraj z dużą rezerwą, ale koniec końców powiedział, że dobre 😁 Żeby nie było on też będzie katowany tymi burakami solidarnie, za mało warzyw ma w diecie, więc mu się też przyda 🤣
ja jem głównie w bardzczu i po prostu do posiłku upycham jako surówka, piję też sok z buraka. Jak masz blender to możesz w formie koktajlu, smak buraka fajnie zabijają borówki :)

Ja kocham buraki ale nie mam do nich cierpliwości 😂 bardzo czerwony, ukraiński, zasmażane, sałatka z buraków 🙈 no uwielbiam...tylko niech mi mama zrobi 😂😂🙈

Są też dostępne w wersji dla niecierpliwych 🤣

Załączniki

• 667d2e31-c803-45e9-a41c-24d308eb2ddf.jpeg
    667d2e31-c803-45e9-a41c-24d308eb2ddf.jpeg
    61,5 KB · Wyświetleń: 58
ja jem głównie w bardzczu i po prostu do posiłku upycham jako surówka, piję też sok z buraka. Jak masz blender to możesz w formie koktajlu, smak buraka fajnie zabijają borówki :)

Kupiłam kiedyś tłoczony sok z buraka, bo mi się nie chciało samej tego robić, bo syf i czas, ale było paskudne jednak 🤢 Muszę do teściowej podjechać po słoiki buraczków zasmażanych.
Może wujek google coś też podpowie

Na którymś ślubie był chłopak który był obecny, ale nie aktywnie. Wszyscy zwrócili na niego uwagę, ja w sumie też bo pierwszy raz spotkałam się z taką sytuacją. Niestety komentarze wokół były straszne, głównie zarzucano mu brak szacunku 🤦🏻‍♀️ nawet miałam ostrą wymianę zdań z mężem, do reszty wzruszyłam tylko ramionami i powiedziałam że to jego życie. Niektórzy "no w sumie racja", ale zdecydowana większość była odpalona 🤷🏻‍♀️ ja wierzę i to nawet bardzo, ale nie popieram tego by na siłę przeciągać kogoś na swoją stronę. Zgadzam się też z tym, że jesteśmy hipokrytami...
A ja mam wyjebane co kto o mnie myśli w tym zakresie. Nie wierze i nie zamierzam udawać przed nieistotnymi dla mnie osobami, że jest inaczej. A Ci, którzy są ważni to rozumieją.
Niech każdy patrzy na siebie i swoje zachowanie a świat będzie lepszym miejscem.

Ja pieke w piekarniku/airfryerze jak frytki 😅

reklama
Do góry