reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Kurde. Też biorę metforminę. I magnez. I też mnie łapią skurcze, ale tylko w lewym udzie promieniujące w górę do pośladka. Łapie mnie to o różnych porach dnia i nocy. Mam tak od około tygodnia i nie wiem co z tym zrobić.
Może też zbadaj sobie poziom b12. Ja miałam badany około 3-4 miesiące temu. Na poniedziałkowej wizycie planuje wysepic skierowanie na badanie B12 magnezu potasu sodu i wapnia.

Ostatnia edycja:
A właśnie dziewczyny łykające metformine - u mnie nie idzie brać więcej niż pół tabletki bo jak zwiększam dawkę nie ważne po jakim czasie to mam torpedownie w WC i strasznie boli mnie głowa, najdłużej w takim stanie na podwyższonej dawce pociągnęłam dwa tyg i wciąż było tak samo a już nie szło funkcjonować ani w pracy ani w domu i zjechałam do niższej dawki. Było to lata temu ale pamiętam, że przyjmowałam glucophage. Czy którejś z was endokrynolog albo Gin zalecił zamiennik w postaci berberyny? Myślę czy nie spróbować z berberyna może mój organizm lepiej ja przyjmie

Moje dzisiejsze wolne chwilę spędziłam na kończeniu świątecznego rogala 😂 I tyle z pucowania chaty na blysk 😂🙈 Jeszcze wykończyć go i będzie super do powieszenia przy wianku świątecznym na drzwi 😁

Załączniki

• 501a07e7-9320-49d3-8b6f-4ba6bf67ced0.jpeg
    501a07e7-9320-49d3-8b6f-4ba6bf67ced0.jpeg
    54,6 KB · Wyświetleń: 101
A właśnie dziewczyny łykające metformine - u mnie nie idzie brać więcej niż pół tabletki bo jak zwiększam dawkę nie ważne po jakim czasie to mam torpedownie w WC i strasznie boli mnie głowa, najdłużej w takim stanie na podwyższonej dawce pociągnęłam dwa tyg i wciąż było tak samo a już nie szło funkcjonować ani w pracy ani w domu i zjechałam do niższej dawki. Było to lata temu ale pamiętam, że przyjmowałam glucophage. Czy którejś z was endokrynolog albo Gin zalecił zamiennik w postaci berberyny? Myślę czy nie spróbować z berberyna może mój organizm lepiej ja przyjmie
Ja na początku miałam podobnie. Zaczynałam od 1 tabletki 750 mg i było w miarę ok. Może przez tydzien na poczatku mnie przegoniło. Natomiast po 2 tyg miałam zacząć 2 tabletki i tego nie byłam w stanie włączyć przez dobry miesiąc. Jak tylko wypiłam wieczorem to od godzin porannych biegunka, nudności, wzdęcia pół dnia. Koszmar. Później doczytalam sama że min miesiąc powinno się brać pierwszą dawkę niską, a później próbować trzeba zwiększać. I tak po ponad miesiącu picia 1 tabletki z probiotykiem włączyłam 2 tabletke. Przez pierwszy tydzień miałam 💨💨 już bez biegunek i nudności. Ale za to aromat był 🤢 Po tygodniu mi to przeszlo i teraz już rzadko pije do metforminy probiotyk. Ale stwierdzam że on mnie uratował i pomógł bardzo.
Berberyny nie testowałam ale z tego co kojarzę trzeba ją od razu przerwać jak się zajdzie w ciążę.

reklama
Do góry