reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja pierdziele myślałam że skoro robię betę to chyba oczywiste że progesteron też ciążowy. Nawet nie wiedziałam że są dwa a Pani nawet nie zapytała który... 🤷🤷

Dzwoń do luxmedu i każ im to odkręcać albo wracaj na recepcję i rób raban, bo dali ciała. Jeżeli mają krew w odpowiednim podłożu do progesteronu to powinno to się dać odkręcić

Zadzwoniłam. Ten drugi jest na skierowanie, więc i tak nie mogę go zrobić. Spróbują odwołać ten który zrobiłam
Ale jak to możliwe ze proga do badania endo możesz sobie zrobić z ulicy, a zwykły prog na skierowanie?? Wg mnie pracuje tam jakaś głupia baba. Przecież prywatnie możesz sobie oznaczyć WSZYSTKO, ograniczają cię tylko finanse. Ale rozumiem, że już chcesz machnąć ręką, czasem nie ma co dyskutować…

Nie byłam w takiej sytuacji, ale wiem, że facetom rozmowa przychodzi trudniej, przeżywają bardziej w środku.
Rozumiem, że potrzebujesz z nim porozmawiać, a on Ci ten rozmowy nie daje. Bardzo często przeżywałam coś takiego. Wydawało mi się na początku, że albo on olewa sprawe, albo spływa po nim, czy nie jest do końca zainteresowany rozmową ze mną.
Bo oni muszą być twardzi, bez zbędnych emocji.
Facet też się musi nauczyć i zrozumieć, że może być zły, smutny, rozżalona i wszystko inne.
Tłumaczyłam, że ja się nie będę domyślać co on czuje w środku. I ja potrzebuję rozmowy konkretnie z nim na konkretny temat. Z nim, a nie z koleżanką.
Bo jak nie porusza tematu to ja czuję jakby go to nie obchodziło, co mnie dokłada dodatkowego stresu.
Trwało to trochę (wg mnie całą wieczność 😄), ale chyba rozumiał i jest już dużo łatwiej.
równo 3 lata temu przeżywałam taka samą sytuację, z tym że to była nasza pierwsza ciąża. Mąż też zamknął się w sobie, nie chciał drążyć tematu, więc poprosiłam jego przyjaciela żeby się spotkali i żeby mógł się wyżalić. Bo przede mną musiał udawać silnego, bo oboje nie mogliśmy się rozsypać. Nawet teraz, jak jestem w drugiej ciąży która mam nadzieję skończy się szczęśliwie to jak zapytałam czy myśli czasami o tamtym dziecku, jakie by było to tylko spojrzał na mnie smutno i powiedział że woli się nie zastanawiać bo znowu rozdrapuje ranę. Faceci też potrzebują czasu, może nawet więcej niż my.

Ale jak to możliwe ze proga do badania endo możesz sobie zrobić z ulicy, a zwykły prog na skierowanie?? Wg mnie pracuje tam jakaś głupia baba. Przecież prywatnie możesz sobie oznaczyć WSZYSTKO, ograniczają cię tylko finanse. Ale rozumiem, że już chcesz machnąć ręką, czasem nie ma co dyskutować…
Nie wiem, babka na infolinii mi powiedziała że nie mogą tego zamienić bo tamto jest na skierowanie... Czekam na telefon czy uda się odwołać to badanie które mi zaznaczyli i pójdę do alabu koło mnie najwyżej.

Ja zaczynam mieć wrażenie, że te prywatne pakiety w lux med, medicover itp to pic na wodę fotomontaż.
Proga do endokrynologa z ulicy zrobisz, ale taki podstawowy to już nie.
Moja mamę ostatnio liczyli 30 minut za usługi protetyka i tak finalnie źle policzyli. Kolejne 20 minut tam spędziła.
Co za ludzie tam pracują to ja nie wiem 🤷‍♀️

reklama
Do góry