reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Krwawilam/plamiłam chyba z 2 tygodnie po poronieniu samoistnym. Każdy wysiłek, nawet niewielki, powodował nasilenie krwawienia. Koleżanka po łyżeczkowaniu miała to samo. Wystarczyło poodkurzać mieszkanie, wyjść 100m do paczkomatu czy cokolwiek i już ciekło trochę więcej i ból też się nasilał. Także, dopóki jest to rzeczywiście "jak skromny okres" to nie wpadaj w panikę. Jeżeli zaczniesz krwawić tak, że jedna podpaska na 1-2h to leć do szpitala. Niestety, ale musisz się oszczędzać. Tak jak dziewczyny pisały: poronienie to jakby poród i teraz jesteś jak w połogu. Widziałam, że dziewczyny pisały, żebyś suplementowała żelazo, ja bym jednak poczekała i zrobiła badanie ferrytyny za jakiś czas i ewentualnie wtedy pogadała z lekarzem. Zarówno ja, jak i ta moja koleżanka byłyśmy u hematologów na kontroli po poronieniu i to żelazo w tabletkach to nie jest takie fajne wcale. Lepiej dietą podnieść żelazo i uważać, żeby nie łączyć posiłków bogatych w żelazo z magnezem, itd.
Dziękuję. Rzeczywiście więcej pochodzę i od razu większe krwawienie. Więcej odpocznę to mniejsze 🤦 czysta fizjologia 🤦 pójdę jutro do gina i z nim pogadam. Może wysępie od niego jakieś badania. No i miałam sprawdzić tsh bo już miesiąc leki biorę. Niech mnie uspokoi że wszystko jest ok, bo zwariuje i wszystko na pewno wyolbrzymiam 🤦

Ja będę testować jutro jednak. Ale powiem Wam, że może to głupie ale tak się jakoś boję robić tego testu. Jakoś tak czuję po kościach, że się znowu rozczaruje 😢 Trochę się nie poznaję bo przez te 1,5 roku starań z miesiąca na miesiąc ledwo było to 8dpo a ja już leciałam z testami, nawet po kilka na raz, a tu po tym wczorajszym cieniu cienia boje się, że to faktycznie była jakaś fabryczna wada, zwłaszcza, że zaczęły mnie boleć plecy i piersi jak to zwykle na okres :/ nie chcę tu wyjść na żadnego miękiszona ale ja niestety z tych co ryczą jak zobaczą biel na teście 😶
Potestowane i biel aż razi po oczach 😢 jutro czekam na @

Ostatnia edycja:
U mnie dziś @. Tak że teraz mam czas na rehabilitację i po niej zaczniemy działać 🙂 u Nas to próbujemy 5 dni przed owulacja bo mi ginekolog powiedziała że przed owulacja są dziewczynki.. a ja mam 3 chłopaków.. pewnie to tylko takie gadanie ale kto wie..
Gadanie poparte faktem naukowym związanym z różnicą w wytrzymałości i szybkości plemników z chromosomem X i Y. Plemniki z X są wytrzymalsze (na chromosomie X jest więcej genów), a z Y szybsze (mniejsza ilość genów więc są niby "lżejsze").

Witam laski znad śniadania o tej jakże zacnej, wczesnej godzinie 😵‍💫😵‍💫

Jak tam samopoczujki dziś? U mnie tragedia, byle przeżyć do 14 w pracy i jutrzejszą popołudniowkę, a potem wreszcie weekend ;) Dwa testy już od rana zasikane więc można odhaczyć dzień 😅
Ja o tej porze zasnąć próbowałam.
Nie ma szans żebym zjadła o tej porze. Jestem z siebie dumna bo o 8 się nauczyłam jeść. Nie dawno, przed wyjazdem chciałam zjeść przed 7, wszystko mi w buzi rosło.

Gadanie poparte faktem naukowym związanym z różnicą w wytrzymałości i szybkości plemników z chromosomem X i Y. Plemniki z X są wytrzymalsze (na chromosomie X jest więcej genów), a z Y szybsze (mniejsza ilość genów więc są niby "lżejsze").
jak będzie seks przed owulacja to jest 50% szansy na poczęcie dziewczynki, a w owulacje 50% szansy na chłopca 😅

Są tu jakieś fitstaraczki? Macie do polecenia jakieś fajne i dobre gumy oporowe, które nie będą się zwijać? Bo jak wczoraj swoimi gumami z dechnatlonu rzuciłam o podłogę to do dzisiaj nie mam cierpliwości ich podnosić :D
No i standardowo - nie za miliony ;)

reklama
Do góry