reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
no mój rekord to 2,5h, ale przyrzekam, ze częśc mnie zniknęła w odpływie
amy sedaris relax GIF by truTV’s At Home with Amy Sedaris

To się przypominam, może coś mu zamówię, chociaż w tej chwili to mam takie nastawienie, żeby to wszystko pierdyknąć w kąt i zostać bezdzietną lambadziarą z krwi i kości 🙈
to po kolei co mój mąż brał: Wit e tokotrienols z aliness 1 tabl, l-karnityna 2g, l-argnityna 500mg, ubichinol 200mg, wit c rano i wieczorem po 500mg, ashwaganda z kompletem witamin b chyba z yango, cynk 15mg, selen 100ug, wit D 6000j, maca 600mg, likopen 15mg, olej z czarnuszki 1000mg

Dziewczyny ja po wizycie u gin, dostalismy antybiotyk na jeden dzień i za tydzień biegnę na ponowny posiew przed drożnością. Bałam się że się nie uda w grudniu ale wychodzi na to że jeśli po leczeniu wymaz wyjdzie ok to w grudniu drożność 🤞 za tydzień też zobaczymy jak u mnie wygląda owulacja bez dodatkowej stymulacji w tym miesiącu. Z apteki wyszłam z siatką leków :D

Ja to muszę mieć gorącą wodę, żeby się relaksować, więc żeby tyle wytrzymać, to co chwilę upuszczać i dolewać bym musiała 😂 Ja jak biorę prysznic lub kąpiel, to nogi mam mam tak czerwone z tego gorąca, że wyglądam jakbym się spiekła na słoneczku 😂 Wiem, że to nie zdrowe ale ja "niedoczynna" jestem takim zmarzluchem, że prysznic to dla mnie okazja do wygrzania 😁

Anyżowe_love matko tyle km. masz tam🤦🏼‍♀️ Nie dziwię się, że się wkurzyłaś. No nie no mi by chyba cycki opadły i już nie wróciły z tego wkurwu🤦🏼‍♀️

Pierwsza fasolka o kurde dziwne... Mam nadzieję, że trafiłaś na kompentengo lekarza 😶 Nie wiem, czy trzymać kciuki czy jak 😂❓

Dziewczyny ja po wizycie u gin, dostalismy antybiotyk na jeden dzień i za tydzień biegnę na ponowny posiew przed drożnością. Bałam się że się nie uda w grudniu ale wychodzi na to że jeśli po leczeniu wymaz wyjdzie ok to w grudniu drożność 🤞 za tydzień też zobaczymy jak u mnie wygląda owulacja bez dodatkowej stymulacji w tym miesiącu. Z apteki wyszłam z siatką leków :D
super, że dobre nowiny, trzymam kciuki, by się udało w grudniu

Ja to muszę mieć gorącą wodę, żeby się relaksować, więc żeby tyle wytrzymać, to co chwilę upuszczać i dolewać bym musiała 😂 Ja jak biorę prysznic lub kąpiel, to nogi mam mam tak czerwone z tego gorąca, że wyglądam jakbym się spiekła na słoneczku 😂 Wiem, że to nie zdrowe ale ja "niedoczynna" jestem takim zmarzluchem, że prysznic to dla mnie okazja do wygrzania 😁

Anyżowe_love matko tyle km. masz tam🤦🏼‍♀️ Nie dziwię się, że się wkurzyłaś. No nie no mi by chyba cycki opadły i już nie wróciły z tego wkurwu🤦🏼‍♀️

Pierwsza fasolka o kurde dziwne... Mam nadzieję, że trafiłaś na kompentengo lekarza 😶 Nie wiem, czy trzymać kciuki czy jak 😂❓
No miałam mocny wkurw, ale mi przeszło, już się pogodziłsn z sytuacją- trudno nie ja pierwszą i nie ostatnia jestem pechowa😆

reklama
Czy to możliwe ze miałabym teraz owulacje jesli bym była teoretycznie w ciąży z poprzedniego cyklu, nawet tej biochemicznej?
nie

Edit: doprecyzuję. Po owulacji dochodzi do wzrostu poziomu progesteronu. Jeżeli dochodzi do ciąży, to on nie spada, jeżeli nie dochodzi do ciąży lub dochodzi do poronienia ciąży biochemicznej, to spada i następuje miesiączka.
Progesteron wstrzymuje wzrost pęcherzyków, nie dochodzi do owulacji (dlatego tak bardzo nie lubimy lekarzy, którzy przepisują dupka i każą go brać przed potwierdzeniem na USG, że owulacja wystąpiła - ponieważ dupek wzięty przed owulacją zadziała jak pigułki antykoncepcyjne).

Ty jeszcze w dodatku miałaś miesiączkę w międzyczasie.

W necie pewnie znajdziesz jakieś historię cudów medycznych i podwójnych ciąż z owulacji w trakcie ciąży, ale nie uznałabym tego za prawdopodobne w opisywanej przez Ciebie sytuacji

Ostatnia edycja:
Do góry