reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Dzięki.
Do mnie jak bumerang wraca temat czy powtarzać badanie u męża czy nie. Morfologia 3%, ale koncentracja 115 mln, ruch postępowy (rp+rs) 47%.
Dietujemy ile możemy, bierze suple jak w pacierzu od sierpnia. No i nie wiem czy jest sens go ciągnąć.
To nie są zle wyniki. Mój miał mofologie 2%, ale bardzo duża koncentrację i gin powiedziała, że nie ma się czym martwić :)

reklama
nie

Edit: doprecyzuję. Po owulacji dochodzi do wzrostu poziomu progesteronu. Jeżeli dochodzi do ciąży, to on nie spada, jeżeli nie dochodzi do ciąży lub dochodzi do ciąży biochemicznej, to spada i następuje miesiączka.
Progesteron wstrzymuje wzrost pęcherzyków, nie dochodzi do owulacji (dlatego tak bardzo nie lubimy lekarzy, którzy przepisują dupka i każą go brać przed potwierdzeniem na USG, że owulacja wystąpiła - ponieważ dupek wzięty przed owulacją zadziała jak pigułki antykoncepcyjne).

Ty jeszcze w dodatku miałaś miesiączkę w międzyczasie.

W necie pewnie znajdziesz jakieś historię cudów medycznych i podwójnych ciąż z owulacji w trakcie ciąży, ale nie uznałabym tego za prawdopodobne w opisywanej przez Ciebie sytuacji
No to ja nie wiem co tu się wydarzyło 🤷‍♀️

Ja też go kiedyś brałam, ale mniej kapsułek. To aż tyle trzeba brać dziennie?
Przy PCOS niby odpowiednia dawka inozytolu to 4g i tyle też ma fertistim w dwóch saszetkach. W jednej kapsułce z aliness jest 650mg, wiec trzeba wziąć 6.
W zeszłym roku brałam go regularnie i lekarze nie byli zgodni co do obrazu PCO na USG. Nie brałam go od listopada zeszłego roku, cykle były regularne, ale teraz mówią, że mam dużo tych pęcherzyków. Zobaczymy czy sytuacja się poprawi po kilku miesiącach.

No to ja nie wiem co tu się wydarzyło 🤷‍♀️
Proszę niech jakaś mądra głowa mnie poprawi, ale czy to nie jest tak ze w cyklu rośnie kilka pęcherzyków i (z reguły) ten największy pęka jeśli dochodzi do owulacji, a pozostałe mniejsze po prostu się wchłoną? ja dzisiaj na monitoringu (12 dc) mialam z cztery pecherzyki 8-12 mm, wiec jak dojdzie do owulacji za kilka dni to pewnie największy ( dominujący) pęknie, a reszta po prostu się wchłonie do miesiączki :)

to po kolei co mój mąż brał: Wit e tokotrienols z aliness 1 tabl, l-karnityna 2g, l-argnityna 500mg, ubichinol 200mg, wit c rano i wieczorem po 500mg, ashwaganda z kompletem witamin b chyba z yango, cynk 15mg, selen 100ug, wit D 6000j, maca 600mg, likopen 15mg, olej z czarnuszki 1000mg
Dziękuje dobra kobieto ♥️♥️

Wkleiłam Ci w załączniku amh robione w tamtym roku mam 32 lata niebawem 33.

No tak wtedy- przed staraniami to była beztroska.
Hmm ja badałam w zeszłym miesiącu w labie, to miałam 2,77, a w szpitalu wyszło teraz 4,84 (właśnie sprawdziłam 😮). Duża rozbieżność.. ale pani doktor przy wypisie powiedziała mi, że AMH bardzo ładne.. a to lekarka specjalizująca się między innymi w PCOS.
Powiedziałabym, że Twój wynik wygląda dobrze 🤷

Proszę niech jakaś mądra głowa mnie poprawi, ale czy to nie jest tak ze w cyklu rośnie kilka pęcherzyków i (z reguły) ten największy pęka jeśli dochodzi do owulacji, a pozostałe mniejsze po prostu się wchłoną? ja dzisiaj na monitoringu (12 dc) mialam z cztery pecherzyki 8-12 mm, wiec jak dojdzie do owulacji za kilka dni to pewnie największy ( dominujący) pęknie, a reszta po prostu się wchłonie do miesiączki :)
Tylko, że w tym przypadku mowa jest o pęcherzyku w macicy, nie w jajniku.

reklama
masz 100% racji, ale tu lekarz twierdzi, że Fasolka ma pęcherzyk w macicy, nie na jajniku

Do góry