reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Widziałam że ktoś suplementuje witaminę D .
Jaką polecacie?
Warto ją stosować?
Warto, warto. Warto też zbadać poziom, bo bywa baaardzo niski i rodzinny może Ci wtedy przepisać konkretny lek z właściwym dawkowaniem. Ogólne zalecenia mówią o stosowaniu 2000 jednostek dziennie.

reklama
Warto, warto. Warto też zbadać poziom, bo bywa baaardzo niski i rodzinny może Ci wtedy przepisać konkretny lek z właściwym dawkowaniem. Ogólne zalecenia mówią o stosowaniu 2000 jednostek dziennie.
Mój mąż miał ostatnio niski, to mu lekarka kazała brać 4000 jednostek

ja biorę codziennie (w sensie brałam, jak jeszcze brałam suple) 4000j, przez wieeele miesięcy i jak badałam to miałam idealny poziom dopiero.

Koncentracja była wyższa, miło wzrosła i była teraz 1,5 mln/ml, ale ruch spadł i ruch postępowy szybki 0%, ruch postępowy wolny niecałe 7%
Dzięki.
Do mnie jak bumerang wraca temat czy powtarzać badanie u męża czy nie. Morfologia 3%, ale koncentracja 115 mln, ruch postępowy (rp+rs) 47%.
Dietujemy ile możemy, bierze suple jak w pacierzu od sierpnia. No i nie wiem czy jest sens go ciągnąć.

reklama
Kto dzisiaj dostał telefon z przychodni, że jedna z dwóch pobranych wczoraj przez lekarza wymazówek jest nieprawidłowa?
Oczywiście, że ja🙋‍♀️
Mega się tym wkurzyłam miałam dzisiaj ciężki dzień w pracy i jeszcze to tego to, ale już mi trochę przeszło😅
Jutro muszę się zwolnić szybciej z pracy jak mnie szef puści i gnać do labu w Londynie, żeby ponownie rozłożyć nogi i pobrali go za free jeszcze raz, jedyne 170 km mam luzik😁 oczywiście bardzo przepraszają za niedogodności xd
Ja już czasem nie wyrabiam z tym swoim pechem😆
Widzę, że idziesz w moje ślady! 🫣 U mnie było to samo, więc doskonale rozumiem Twoją złość.

Do góry