reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Moje poronienie trwało 2 tyg. Tyle czasu też upłynęło do wizyty u lekarza, uprosiłam pielęniarkę o szybszy termin, bo powiedziałam, że jestem chyba w trakcie poronienia. Ja czułam mocne bóle miesiączkowe nawracające a w dniu, w którym wszystko popłynęło jakby ktoś wiercił mi ostrzem w pochwie (przepraszam za opis). Gdy wstałam z łóżka i poszłam do wc - ból nagle ustał, otworzyło się i popłynęło. Na drugi dzień byłam u lekarza, odrazu zbadał mnie na fotelu i zrobił usg i potwierdził poronienie.
Ile czasu już czekasz?
8 dzień

reklama
Szpital, apteka, komisariat to inna bajka i z nich korzysta każdy jak już go sytuacja zmusi.
Z tym zakazem handlu w niedziele to też zależy tu sporo od punktu widzenia. Ja pamiętam dokładnie jak wprowadzili ten zakaz, byłam wtedy na studiach. Bardzo dużo moich znajomych studentów było wkurzonych z racji tego, że studiując dziennie weekend tak na prawdę był jednym czasem dla większości gdzie mogli sobie iść coś dorobić właśnie w sklepach czy galeriach handlowych. Wiadomo, że to jakiś tam procent wszystkich pracownikow ale nikt o studentach nie pomyślał 😅

A możesz napisać, do którego immunologa chodzisz? Ja mam za dwa tyg wizyty u dwóch, bo nie mogliśmy się z mężem zdecydować - u Litmanowicza i u Malinowskiego. Po urlopie odbieram też kariotypy i mam przed tym niezły stres.

I pomimo, że starałam się na ciążę, to serce mi pęka, że jednak znowu nic z tego :( zrobiłam dzisiaj test I jest jaśniejszy niż wczoraj :(( ten po lewej jest dzisiejszy
Kurcze życzę żeby wszystko było ok. Wybarwienie to nie wszystko, czasem różnie wychodzi a beta rośnie. To tylko kawałek papieru ;)

A po co wbija się jajko do rosołu?
Ja surowe tylko w koglu-moglu, a tak to wszystko zawsze ścięte na maksa. 😅
Ja Cie... nie zna ajlaufu :D

Ja też nieznoszę rogali swiętomarcińskich 😬 fuj te rodzynki i bakalie 🫢
Ojej...Te prawdziwe Poznańskie ahhh uwielbiam żałuję, że nie mieszkam w Poznaniu
Gdyby tylko wiedziała ile kosztuja medykamenty, suplementy, wizyty, paski owu i seks na zawołanie (koszt psychiczny) 🤯🤯
Mi się przez starania trochę seks z mężem nie tyle co znudził, co zabrało mi z tego radość i chęci🤦‍♀️
Yyyy i ja mam podobnie :-(
Popraw swoją mamę, że to nie są kalosze tylko gumiaki 😂😂😂
Chciałam być kiedyś miastowa, bo ja całe życie na wsi i z grabiami i widłami. Teraz jestem na większym gospodarstwie, ludzie tu godają na całego i ja też się sobie taka "ciotko" co to chleb upiecze, krowie pomoże się cielić i chuścine założy do pola 😂🙈 był inny plan, ale jakoś to moje żyćko obecne bardzo mi odpada ☺️
Najważniejsze to czuć się ze sobą dobrze. I o..

Ja do czasu studiów też na wsi, oj ile nocy było przy przyjmowaniu małych prosiaczków lub cielaczkow :D
Było ciężko, ale miło to wspominam.
Hej :) U mnie dobrze. Transfer dopiero w styczniu (tak chcieliśmy, bo musimy odpocząć), a w międzyczasie badania, histeroskopia.

Jak się czujesz po duphastonie? Mnie ostatnio strasznie bolał żołądek po nim.

Co do rogali: jakie chcesz? Takie a'la marcińskie? Czy coś zwykłego z czekoladą albo marmoladą? Masz thermomixa?
Ja mam..I chciałabym takie marcinskie :D są jakieś przepisy ? Zdążę zrobić zakupy :D

reklama
A możesz napisać, do którego immunologa chodzisz? Ja mam za dwa tyg wizyty u dwóch, bo nie mogliśmy się z mężem zdecydować - u Litmanowicza i u Malinowskiego. Po urlopie odbieram też kariotypy i mam przed tym niezły stres.

I pomimo, że starałam się na ciążę, to serce mi pęka, że jednak znowu nic z tego :( zrobiłam dzisiaj test I jest jaśniejszy niż wczoraj :(( ten po lewej jest dzisiejszy
Głowa do góry. To tylko kawałek papieru. Bądź dobrej myśli 🤞

Do góry