reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Moje poronienie trwało 2 tyg. Tyle czasu też upłynęło do wizyty u lekarza, uprosiłam pielęniarkę o szybszy termin, bo powiedziałam, że jestem chyba w trakcie poronienia. Ja czułam mocne bóle miesiączkowe nawracające a w dniu, w którym wszystko popłynęło jakby ktoś wiercił mi ostrzem w pochwie (przepraszam za opis). Gdy wstałam z łóżka i poszłam do wc - ból nagle ustał, otworzyło się i popłynęło. Na drugi dzień byłam u lekarza, odrazu zbadał mnie na fotelu i zrobił usg i potwierdził poronienie.
Ile czasu już czekasz?
8 dzień

reklama
Szpital, apteka, komisariat to inna bajka i z nich korzysta każdy jak już go sytuacja zmusi.
Z tym zakazem handlu w niedziele to też zależy tu sporo od punktu widzenia. Ja pamiętam dokładnie jak wprowadzili ten zakaz, byłam wtedy na studiach. Bardzo dużo moich znajomych studentów było wkurzonych z racji tego, że studiując dziennie weekend tak na prawdę był jednym czasem dla większości gdzie mogli sobie iść coś dorobić właśnie w sklepach czy galeriach handlowych. Wiadomo, że to jakiś tam procent wszystkich pracownikow ale nikt o studentach nie pomyślał 😅

A możesz napisać, do którego immunologa chodzisz? Ja mam za dwa tyg wizyty u dwóch, bo nie mogliśmy się z mężem zdecydować - u Litmanowicza i u Malinowskiego. Po urlopie odbieram też kariotypy i mam przed tym niezły stres.

I pomimo, że starałam się na ciążę, to serce mi pęka, że jednak znowu nic z tego :( zrobiłam dzisiaj test I jest jaśniejszy niż wczoraj :(( ten po lewej jest dzisiejszy
Kurcze życzę żeby wszystko było ok. Wybarwienie to nie wszystko, czasem różnie wychodzi a beta rośnie. To tylko kawałek papieru ;)

A po co wbija się jajko do rosołu?
Ja surowe tylko w koglu-moglu, a tak to wszystko zawsze ścięte na maksa. 😅
Ja Cie... nie zna ajlaufu :D

Ja też nieznoszę rogali swiętomarcińskich 😬 fuj te rodzynki i bakalie 🫢
Ojej...Te prawdziwe Poznańskie ahhh uwielbiam żałuję, że nie mieszkam w Poznaniu
Gdyby tylko wiedziała ile kosztuja medykamenty, suplementy, wizyty, paski owu i seks na zawołanie (koszt psychiczny) 🤯🤯
Mi się przez starania trochę seks z mężem nie tyle co znudził, co zabrało mi z tego radość i chęci🤦‍♀️
Yyyy i ja mam podobnie :-(
Popraw swoją mamę, że to nie są kalosze tylko gumiaki 😂😂😂
Chciałam być kiedyś miastowa, bo ja całe życie na wsi i z grabiami i widłami. Teraz jestem na większym gospodarstwie, ludzie tu godają na całego i ja też się sobie taka "ciotko" co to chleb upiecze, krowie pomoże się cielić i chuścine założy do pola 😂🙈 był inny plan, ale jakoś to moje żyćko obecne bardzo mi odpada ☺️
Najważniejsze to czuć się ze sobą dobrze. I o..

Ja do czasu studiów też na wsi, oj ile nocy było przy przyjmowaniu małych prosiaczków lub cielaczkow :D
Było ciężko, ale miło to wspominam.
Hej :) U mnie dobrze. Transfer dopiero w styczniu (tak chcieliśmy, bo musimy odpocząć), a w międzyczasie badania, histeroskopia.

Jak się czujesz po duphastonie? Mnie ostatnio strasznie bolał żołądek po nim.

Co do rogali: jakie chcesz? Takie a'la marcińskie? Czy coś zwykłego z czekoladą albo marmoladą? Masz thermomixa?
Ja mam..I chciałabym takie marcinskie :D są jakieś przepisy ? Zdążę zrobić zakupy :D

reklama
A możesz napisać, do którego immunologa chodzisz? Ja mam za dwa tyg wizyty u dwóch, bo nie mogliśmy się z mężem zdecydować - u Litmanowicza i u Malinowskiego. Po urlopie odbieram też kariotypy i mam przed tym niezły stres.

I pomimo, że starałam się na ciążę, to serce mi pęka, że jednak znowu nic z tego :( zrobiłam dzisiaj test I jest jaśniejszy niż wczoraj :(( ten po lewej jest dzisiejszy
Głowa do góry. To tylko kawałek papieru. Bądź dobrej myśli 🤞

Do góry